Pienoismallit.net

vielä kerran kynäruiskuista..

a.laitinen: Jos laitat säiliöön pelkkää vettä tai ohennetta (lakkabensa/tinneri) tuleeko se millä tavalla läpi?
vai räkiikö sekin?
Jos ruiskussasi on liitoksissa käytetty tiivisteenä O-renkaita, kannattaa tarkistaa niiden kunto. Ainakin omassa halpis-Fengdassa olivat oireet samat yhden O-renkaan petettyä.
a.laitinen kirjoitti:
-- Maali tulee pätkimällä silloin kun sitä sattuu tulemaan. Ruisku putsattu ja kasattu huolella. Olen kokeillut pelkällä vedellä saman tekee eli pätkimällä ja suurina pisaroina välillä. Ilmaa tulee yläkuppiin eli maali kuplii kupissa.
Ilman tulo yläkuppiin viittaa siihen että maalikanava on tukossa jossakin kohtaa, ja muut oireet kuulostaa siltä että suuttimessa on jotakin vikaa. Onko varma että suutin on todella auki ja kunnolla kiinni ruiskussa?

Joskus tuokaan ei tosin riitä, mulla on vanha messinkisuutin (0.3 mm) joka tekee tuota samaa. Kokonaan tukossa se ei ole koska kuparilanka (ja neula) tulee läpi mutta ei vaan enää toimi vaikka kuinka vääntäisi napakasti kiinni.
Kävin ruiskun huolellisesti nyt läpi. Toiminta muuttui. Nyt tulee tasaisesti ilmaa pätkimättä mutta mutta… Vedellä tai maalilla kokeillessa ainetta tulee hetken kun alkaa maalata ja sitten loppuu. Ilma tulee ihan hyvin pätkimättä mutta maalin tulo lakkaa hetken jälkeen ja alkaa tulla uudestaan kun käyttää maalin tulon pois.
Voisiko olla että suutin ja neula kuluneet tai eivät tiivisty kunnolla vaan pääsevät vuotamaan ilmaa/maalia.Tämä siksi vain koska kerroit että olet puhdistanut ja kasannut ruiskun hyvinkin huolellisesti.Halvoissa ruiskuissa on halvalla tehdyt käyttöosat ja juuri se varaosien saanti on suuri puute.

Entäpä kompressori?…millainen ilmanpaine,onko tiiviit liitännät,vedenerottaja kuiva ja tiiviisti kiinni,toimiiko paineensäädin luotettavasti?
Onhan letku suora ilman turhia mutkia ja tukoksia.
Käy läpi nämäkin asiat.

Lisää kynäruiskuistahan saat kun käytät hakua ,sillä näistä on ollut keskustelua aiemminkin.
Viimeksi muokattu 13.1.2014 06:48