Pienoismallit.net

Suomi Famo - sd.kfz.9

Mistä löytyy tietoa ja referenssikuvia kahdesta Suomessa käytössä olleesta Famosta? Toinen on tallessa Parolassa, ja on siitä valokuvattu walkaroundikin.
Täällä on galleriassa kaksi kuvaa Lapin sodasta sekä linkki ja sa-kuva numero kolmanteen kuvaan Enson paraatissa.
www.pienoismallit.net/galleria/referenssi_8132/#viesti_98999

Andreas Lärkän foorumilla on Suomi Famoista keskusteltu.

-Suomalaisten rynnäkkötykkien kohtalot on kaksi kuvaa Famoista ja hieman asiaa.
-Perinteitä – yhteistyötä – iskuvoimaa Elämää panssariprikaatissa 1945-2007 -kirjasta löytyy muutama tarina, mutta yhtään kuvaa ei ole osunut silmään selaillessa.
-Andreas mainitsee Puolustusvoimien moottoriajoneuvot -kirjassa olevan yksi kuva.

Selailin divarissa jotain panssarijoukkojen historiikkia missä oli ainakin yksi hyvä kuva famosta kolmivärisessä maastokuviossa, mutten valitettavasti muista ko. kirjan nimeä… Maalattiinko Parolan museolla kolmivärikaavio Famolle vai onko se ollut museolla ainoastaan sodanjälkeisessä maalissa? Tuosta kirjasta ei saanut varmuutta milloin ja missä kuva oli otettu.
Hei
Isoksi vehkeeksi Suomi-Famo on onnistunut väistelemään kameraa aika hyvin. Julkisuudessa on ollut vain muutama sota-aikainen kuva, joista ei kuitenkaan hirveästi yksityiskohtia irtoa. Kohtuullisen runsaasti referenssimateriaalia saksalaisten käytössä olleista kyllä löytyy.

Itse teen Sd.Kfz. 9/1-ajoneuvoa ja parhaita referenssejä ovat ilman muuta Nuts & Bolts vol 12 sekä Famo 18 t. The military maschine (König).
N & B tukeutuu entisöityyn ajoneuvoon historiakatsauksen lisäksi. Königin kirja sisältää pelkästään sota-aikaisia kuvia. Eroja löytyy entisöityyn ajoneuvoon verrattuna erilaisten yksityiskohtien osalta. Tässä vaiheessa on huomattava, että Famo koki muutoksia tuotannon aikana ja eri yksilöissä oli pieniä eroja. Lisää eroja tekivät hitsaustaitoiset miehistöt.

Hyvin informatiivisia kuvia esim. valmistuksen eri vaiheista löytyy Spielbergerin kirjasta Die Halbkettenfahrzeuge… ja Repairing the panzers (Friedli). Onnistuin hankkimaan ajoneuvon käsikirjan. Se on osoittautunut erinomaiseksi lähteeksi erityisesti ohjaamon vipujen ja nappuloiden osalta.

PS. Parolan Sd.Kfz. 9 ei ole Famo, vaan Vomagin valmistama lisenssillä. Ei tosin taida olla muuta eroa kuin nokkapellissä oleva valmistajan merkki.
Asko Karjalainen kirjoitti:
PS. Parolan Sd.Kfz. 9 ei ole Famo, vaan Vomagin valmistama lisenssillä. Ei tosin taida olla muuta eroa kuin nokkapellissä oleva valmistajan merkki.
Mutta tuo on kuitenkin kaiketi toinen niistä rynnäkkötykkien kanssa hankituista "Suomi -Famoista"? Onko siitä tietoa, että onko se toinen Famo vai Vomag?

…Mietin vain Elämää panssariprikaatissa 1945-2007 kirjasta lukemaani tarinaa sodanjälkeisestä nimestä. Telakuorma-autoja oli kutsuttu Maipakeiksi moottorin mukaan, mutta jonkun löydettyä Famo tekstin jostain kohtaa niin oli nimi muuttunut Famoksi varuskunnassa.
Kyllä se on toinen niistä. Ne tulivat samalla laivalla ja olivat uusia, mutta siinä kaikki. Suomi osti kaksi Schwerer Zugkraftwagen 18 t (Sd.Kfz. 9)-vetovaunua, mutta valmistaja ei kiinnostanut ketään tuohon aikaan. Jostain papereista saattaisi löytyä toisen valmistusnumero ja sen perusteella valmistaja. Säilynyt vaunu on 40272 ja FaMo:n valmistamat ovat 45-, 46- ja 47-alkuisia.

Tuosta FAMO-nimityksestä pari sanaa.
30-luvulla Saksan armeija ryhtyi systemaattisesti kehittämään puolitela-alustalla olevia vetotraktoreita. Ne jaettiin eri luokkiin hinauskykynsä mukaan. Kyseessä olivat 1, 3, 5, 8, 12 ja 18 tonnin luokat. Erikseen nimetty firma sai vastuulleen kunkin tyyppisen puolitelan kehittämisen sarjatuotantovaiheeseen saakka. Sitten arvioitiin ajoneuvon kehittäneen firman tuotantokapasiteetti tarpeeseen nähden ja mikäli aihetta oli, valmistusoikeus (lisenssi) myönnettiin jollekin kehittämistyön ulkopuoliselle firmalle.
18-tonnisen osalta kehitystyö annettiin Breslaussa sijainneelle Fahrzeug- und Motorenbau-yhtiölle. Tästä tulee FaMo, mikä jossakin vaiheessa on sitten muuttunut FAMO:ksi.
Tarve oli suuri ja vaunu hidas valmistaa, joten lisätuotantoa haettiin Plauenissa sijainneesta Vogtländische Maschinenfabrik AG:stä. Tästä tuli nimitys Vomag.
Tatra valmisti sodan loppuvuosina myös näitä vaunuja, mutta varusti ne omalla diesel-koneella. FaMo:n ja Vomagin valmistamissa oli sama Maybachin kone.
Tuonpa taas jotain täysin merkityksetöntä asiaa ja negatiivista ilmapiiriä tähänkin keskusteluun…

Sikäli jos ketään se edes kiinnostaa, naamakirjan puolelta löytyy Famo ryhmä jossa voi seurata entisöinnin edistymistä.

www.facebook.com/groups/147967018557270/

Mutta enhän mä mistään mitään tiedä, enhän?
Entisöikö Panssarikillan jäsenet tuota Famoa? Jos kiltaan liittyisi niin voisiko talkoisiin osallistua?
Viesti on poistettu moderaattorien toimesta.
Jälleen FAMOa purettu lisää. Oikean puolen telapyörät ja vinssi napattiin tänään pois. Kuvia nähtävillä facebook ryhmässä
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Tuonpa taas jotain täysin merkityksetöntä asiaa ja negatiivista ilmapiiriä tähänkin keskusteluun…

Sikäli jos ketään se edes kiinnostaa, naamakirjan puolelta löytyy Famo ryhmä jossa voi seurata entisöinnin edistymistä.

www.facebook.com/groups/147967018557270/

Mutta enhän mä mistään mitään tiedä, enhän?
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
No toi on kyl niin totta. Ethän sä ole koskaan ajanu edes panssarivaunua. Sattana.:D
Onko kenelläkään kirjaa Juhani Pura: Panssarikoulu – puoli vuosisataa nuolen kärjessä? Jos tuo kirja on sama mistä yhden FAMO kuvan bongasin, voisiko joku kirjan omistaja valoittaa kuvan taustoja? Minä vuonna kuva on otettu, Onko FAMO alkuperäisessä maalissa ko. kuvassa, yms.?