Pienoismallit.net

Katkos palvelussa 29.–31.3.

1.4.2018 18:46

Kuten moni käyttäjä varmasti huomasikin, oli Pienoismallit.net pois toiminnasta 29.3.–31.3.

Katkos ja käyttäjille näytetty hämmentävä virheilmoitus johtuivat siitä, että palveluntarjoaja oli estänyt liikenteen sivustolle. Olin saanut 28.3. maksumuistutuksen unohtuneesta laskusta, ja vaikka maksoin laskun välittömästi seuraavana päivänä, oli palveluntarjoaja jo päättänyt sulkea sivuston. Heidän puoleltaan ei millään tavalla reagoitu lähettämiini viesteihin ennen kuin 31.3., jolloin he jälleen sallivat liikenteen sivustolle.

Nöyrimmät pahoitteluni kaikille käyttäjille aiheutuneesta tilanteesta. Täysin minun mokani.

Toisaalta olen kuitenkin myös pettynyt palveluntarjoajan ratkaisuun sulkea sivusto vain vuorokausi maksumuistutuksen jälkeen vieläpä juuri ennen pääsiäisvapaita. Olin tuolloin itse jo pääsiäisen vietossa kuten olivat ilmeisesti myös palveluntarjoajan vastuuhenkilöt, koska asian hoitaminen kesti useamman vuorokauden.

Koska palveluntarjoaja oli estänyt kaiken liikenteen sivustolle ja minulta pääsyn palvelimelle, en valitettavasti pystynyt myöskään tiedottamaan asiasta muualla kuin Pienoismallit.netin Facebook-sivuilla.

Estääkseni vastaavaa tapahtumasta enää jatkossa tulen aikaistamaan loppuvuodelle suunnittelemani sivuston siirron toiselle palveluntarjoajalle. Perehdyn siirtoon heti kun pääsen mökiltä pääsiäisen vietosta takaisin kotiin. Tiedotan siirrosta hyvissä ajoin etukäteen, sillä myös se tulee aikanaan aiheuttamaan katkoksen sivuston toiminnassa.

Pahoittelut vielä kerran ja kiitos kärsivällisyydestä kaikille käyttäjille!

Tomi Filppu

Kommentit

Kyllähän siitä tauosta tuli paha mieli. Kai tässä on tultu jo riippuvaiseksi!

Suotta syytät itseäsi, meneehän niitä laskuja välillä ohi eräpäivän (melkein) jokaiselta. Onhan tuo nyt ala-arvoisen huonoa palvelua serverinpitäjältä. Pitäisi huomata että saitilla on säännöllisesti vilkasta liikennettä, ei sellaista ilman varoitteluja suljeta. Järki hoi!
Sakari Pyörre kirjoitti:
Onhan tuo nyt ala-arvoisen huonoa palvelua serverinpitäjältä. Pitäisi huomata että saitilla on säännöllisesti vilkasta liikennettä, ei sellaista ilman varoitteluja suljeta. Järki hoi!
Tämä käytäntö taitaa olla ihan kaikilla palveluntarjoajilla. Itsellä meni vuosia sitten Welhon (nyk. DNA) liittymä kiinni, kun alaikäinen poika oli surffaillut millä lie sivuilla ja saanut jonkun E-mail-botin koneelleen. Viestintäviraston käskystä/pyynnöstä liittymä meni kiinni, täysin ilman mitään ilmoituksia, vaikka tuella ihan tarkkaan oli tiedossa liittymään kuuluva sähköpostiosoite. Ei muuten olisi harmittanutkaan, mutta kun tuo oli puolittain työkäytössä…

Puhelin ja nettiliittymät menee aika nopeesti kiinni, sekä näissä häirintätapauksissa, että maksamattomissa laskuissa. Ei kannata odotella, ainakaan kun karhukirje on hanskassa. Ja kun siitä avaamisesta yleensä joutuu maksamaan lisää…