Pienoismallit.net

Rajavartiolaitoksen D228

Joitakin uusia ja joitakin vanhoja kuvia RVL:n Dorniereista. Pääasiassa kuvat esittävät OH-MVN konetta.
Matkustamon kuvat ovat OH-MVO:sta kesällä 2011 napattuja. Mainitussa koneyksilössä on kesäisin rullaovi, joka on helppo avata ja pitää auki lennon aikana. Alkuperäistä oveahan ei voinut lennolla avata. Jos haluat mallisi esittävän koneita vuoden 2011 paikkeilla, etsi netistä kuvia, joista näet uusien sivuviistotutkien muodon ja sijainnin. Niin ikään koneessa lukee nykyään RAJAVARTIOLAITOS aiemman FRONTIER GUARD tekstin sijaan. Myös Rajan nalle sivuvakaajassa on vaihtunut kullan värisee.

Kommentit

Nämä kuvat ovat hyviä Dornier 228:n ohjaamosta. Kojetaulu, konsolit ja penkit vöineen ovat ihan samanlaiset kuin Dornier-museon koneessa. Lattia ja kojelaudan takana oleva "laipio" (?) ovat todellakin sinkkikromaattimaalia. Tuota kohtaa en saksalaiskoneesta pystynyt näkemään saati kuvaamaan. Seinien ruskea väri on aika yllättävä, mutta uskottavahan se on. Saksalaiskoneessa seinät olivat tummahkon keskiharmaat.
Terve vaan Jyrki!
Lisää kuvia on vielä tulossa, kunhan saadaan kolleegan kanssa parhaat valittua. Ne ovatkin sitten uudempia ja kattavat valvontapulpettien nykyilmeen ja koko matkustamonpuolen.
Metka juttu tuo ohjaamon väri. Hankinnan yhteydessä käytiin melkoiset neuvottelut ja kokeilut heijastuksia tuottamattomien pintojen löytämiseksi. Tehtaalla eivät kuulemma meinanneet millään ymmärtää ja uskoa laitoksen tarvetta.
Koneen nokka on myös erikoinen. Se on täsmälleen "sarjakoneen" nokan näköinen ja muotoinen, mutta valmistettu komposiiteista metallin sijaan. Tämä siis poikkeavan säätutkan ja muunkin tutkavarustuksen vuoksi.
Hauskana triviana pitää kertoa koneen kangasverhoilusta. Siivekkeet ja peräsinpinnat on verhottu kankaalla! Kyllä!
Yhteen kuvatekstiin lipsahti virhe. Matkustamossa oikealla sivulla etummaisena ei ole pelastuslautta, vaan videokameran laatikko. Sitten on tähtärin istuin ja vasta sen takana pelastuslautta.