Pienoismallit.net

Tiger I

Bovingtonin Tiger 131

Bovingtonin Tiger.

Valitettavasti Tiger oli liikuntakyvytön tänä vuonna. Tarkastavat moottorin kuluneisuuden ja päättävät sen jälkeen jatketaanko tigerillä ajamista vai ei. Toivon mukaan kyllä.

Bovingtonin museo on todella mielenkiintoinen paikka Panssareista kiinnostuneille. Skaala ulottuu I-MS ajasta aivan nykypäivään asti. Ja kalustoa on todella paljon ja henkilökunta erittäin asiantuntevaa sekä ystävällistä.

Kommentit

Ajattelin jo että tässä on kyllä varsinainen aprillipila tehty kun oletuskuva näyttää niin pienoismallilta taustaa vasten:)
Juu, en harrasta moisia. Ihan ehta peli…
KimmoR 1.7.2010 00:48 Vastaa lainauksella
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Juu, en harrasta moisia. Ihan ehta peli…
Et harrasta munakennoon tehtyjä sukellusveneitä. Luojan kiitos. ;)
Liikaa lelun näköinen. Litkutuksilla ja pölytyksillä tästä olisi sentään saanut edes jotenkin pienoismallin näköisen, nyt tämä näyttää Gorgi Toysin pikkupanssikselta. Telaketjuissakaan ei ole ollenkaan pienoismallin realismia. Oikeen huano!

Ja varmuuden vuoksi ;-)
Toivottavasti on ajokuntoinen jatkossakin. On tietääkseni vieläkin ainoa ajokuntoinen Tiikeri maailmassa. Vaunun väritys on kyllä hieman outo.
Tässä sitä nähdään yksi esimerkki miten tehdään hieno vaunu esikuvansa näköinen, mutta ei uskalleta enää säistää ja saada sitä lopullista realismia peliin. Maalauskaavio on melko monotooninen, koska kontrastit puuttuu, jota olisi saanut kuivapensselöimällä ja pesuilla ym. Siirtokuvatkin ovat lätkäisty kylkiin ihan noin vaan eivätkä ne näytä edes aidoilta, vaan hyppäävät silmille. Niiden kuivapensselöinti olisi tehnyt terää. Pientä plussaa on tietysti hienoinen pölytys lokasuojien reunoilla. Suujarrun puhtaus pistää sekin silmään. Aika keskinkertainen malli sanoisin;)
Maalaus on kyllä outo? Tämä olisi hieno ss totenkopfin väreissä:) Hyvä referenssi kuiteski.
jarno törmänen kirjoitti:
Maalaus on kyllä outo? Tämä olisi hieno ss totenkopfin väreissä:) Hyvä referenssi kuiteski.
Ehkä juuri nyt ei olisi kannattanut älähtää.

Tämä tiikeri sattuu olemaan harvinaisen hyvää restaurointityötä. Sen alkuperäinen ilmiasu tiedetään tosi tarkkaan. Lisäksi entisöinnissä on takana ihan oikeaa tutkimusta eikä vain "musta tuntuu" värisävyjen valintoja.

Nuo ss-jutut ovat muutenkin liikaa arvostettuja ja tässä kohdassa erityisesti ihan väärä valinta.