Pienoismallit.net

Messerschmitt Me-109/Hispano HA-112

The Cavanaugh Flight Museum's Me-109 was built in Germany in 1943 and shipped to Spain that same year as part of an agreement for the licensed production of Me-l09s there. Hispano Aviación, under obligation to supply the Spanish Air Force with fighters after the war, was unable to secure any Daimler-Benz DB 605 engines and instead fitted these planes with a British Rolls-Royce Merlin. Designated the HA-1112, this aircraft served in Spain until 1967. The Me-109 is painted in the personal colors of General Adolf Galland, one of Germany's most famous World War II aces. This aircraft has appeared in a number of films including “Memphis Belle”, “The Battle of Britain”, the H.B.O. film “The Tuskegee Airmen” and the British T.V. series “Piece of Cake”.

Kommentit

Mikko J 10.2.2009 11:26 Vastaa lainauksella
Jaahas, onpa taas tämänkin koneen kohdalla harrastettu varsinaista "entisöintiä" >:(
Mikä ihme siinä on kun museoväki, jonka pitäisi tietää asioista paremmin, vetää "entisöidessä" hatusta kaikkia "seksikkäitä" maalauskaavioita yms, sen sijaan että museovehje esitettäisiin sellaisena, mikä se oikeasti on.

p.s. Hyviä kuvia.
olpi 10.2.2009 11:33 Vastaa lainauksella
Olen melko varma että samanlainen vekotin vilahtaa Tom Cruicen uusimmassa leffassa Valkyria siellä hangaarissa.

Olen samaa mieltä edellisen kanssa, että väärän värinen. Ihan reilusti vaan espanjan väreihin.
Joo, väärä väri kyseiseen alatyyppiin, mutta toimii leffassa ja paljon huonompiakin yritelmiä saksalaiseen kaavioon on nähty.
Ainakin tämän yhden kuvan perusteella näyttää lisäksi siltä, että merkintöjen osalta kone on onnistuttu hyvin saamamaan herra Adolf Gallandin loppuvuonna lentämä E-Mersun wnr. 5819:n näköiseksi.

Lisäksi on vielä mahdollista, että koneen elokuvauran aikana on jouduttu lentokuntoisuuden ylläpitämiseksi tekemään sellaisiakin muutoksia, että kone ei välttämättä pelkästään väriä vaihtamalla vastaisi edes espanjalaista konetta palvelushistoriansa aikana. Melko varmaa on että vahintään mittari ja radiovarustus ei ole samanlaista, kuin operatiivisen historian aikana ja pidän melko epätodennäköisenä, että muutokset rajautuisivat pelkästään siihen.
Miten niin väärä väri?Kuvatekstissähän kerrotaan että k.o hispano-mersulla on varsin mielenkiitoinen ura ilmailu leffojen parissa.KYllä tuo Galland imtointi on ainakin minun mielestäni hienosti totetuttu.Mielenkiitoinen mallailu kohde.Hobbycraft ja Academy taisivat aikoinaan valmistaa 1:48 Ha-1112 sarjaa .Epäilen kyllä että museiossa tiedetän tasan tarkkaan alukuperäisten "hispano mersujen" maalauskaaviot.Tämähän on ilmailuleffojen historiaa.Liian tiukkaa pipoa tai lippistä ei kannata pitää .
Just tuli katottua kyseistä konetta tositoimissa tv2:n puolella :) Hienosti lensi.
olpi 11.2.2009 08:35 Vastaa lainauksella
Opa Laitinen kirjoitti:
Liian tiukkaa pipoa tai lippistä ei kannata pitää .
TUossa kun kattoo herra Harri Huopaisen profiilia niin kyllä sieltä varmaan löytyy syy minkä vuoksi pipoa kannattaa museovekottimien kohdalla pitää kireällä.

Itse olen sitä mieltä, että museokoneiden pitäisi olla suunnilleen realistisessa maalauskaaviossa ja kunnossa.
Hei, ei kai se näyttänyt pipo kireällä kirjoitetulta? :) Päinvastoinhan ainakin yrittin sanoa, että herra Gallandin koneen merkinnät näyttivät mielestäni uskottavilta ja homma toimii varsinkin sellaisessa koneessa, joka on suurimman osan ajasta toiminut elokuvissa ja johon on yli puolen vuosisadan käytön aikana jouduttu tekemään niin paljon muutoksia, että siitä ei ns. "alkuperäisen kaltaista" saisi ilman huomattavaa entisöintiä, maalaamisen lisäksi. Se ns. "väärä väri" tarkoitti sitä, että kone ei palvesuransa aikana ole koskaan lentänyt tuon näköisenä, mutta en kai minäkään sentään halua, että II ms lentoelokuvassa lentää koneita Espanjan tunnuksilla hyvässä lykyssä vielä rakettikiskot siipien alla :)

Sen sijaan jos kyseessä olisi jostain metsästä hyvässä kunnossa löytynyt saksalainen G-2 mallin kone ja lopputulos näyttäisi tuolta niin silloin kyllä alkaisin parkumaan :)
Kommenttini ei millään muotoa kohdistunut Herra Huopaista kohtaan,päinvastoin olen samaa miltä kuin hänkin ja me mallarit arvostamme varmaankin laidasta laitaan hänen työtään.Suomen ilmavoimiltakin löytyi alkoinaan "väärin maalattuja" DC-3:sia jenkkien olivedrab/n.gray värityksessä. Koneissa oli kokardit ja muistaakseni myös maihinnousu raidat.Kuvia on muistaakseni Jyrki Laukkasen Suomen I.V. 90v. kirjassa. Lopuksi haluaisin kuitenkin todeta että pipoa tai lippistä ei kannata kaikesta huolimatta pitää liian kireällä.