Pienoismallit.net

Sturmi yms.

Viime kesän reissuilla tuli löydettyä Ivalon Sotka-myymälän pihalta kaikenlaista sotaromua. Siivoavat Lappia vimmalla kaikesta sodanaikaisesta rojusta, ja olivat keränneet paikallisen Sotkan pihalle mm. aikalailla osumaa saaneen Sturmin (lieneekö ollut maalivaununa sodan jälkeen?), parit tykit joita en tunnista (eivät ole meikäläisen alaa) ja Junkerssin peräosan.

Hirveästihän näistä ei ole referensseinä hyötyä, mutta ajattelin nyt laittaa kuitenkin mikäli jotakuta kiinnostavat.

Referessikuvia löytyisi arkistoista vaikka kuinka paljon (mm. T-34/85, 2 x Sturmi, Charioteer, Comet, erilaisia tykkejä, heittimiä, T-55, Pasi jne.) Eli jos joku tarvii referenssikuvia, niin kannattaa kysellä.

Kommentit

Näyttäisi olevan Sturmi Ps. 531-25. Vaunusta on Lärkan kuvasivuilla jokunen kuva, mukana myös kuvia vaunusta hajalle ammuttuna. Tykki taitaa olla venäläisvalmisteinen 45 mm piiskatykki.
Jep, löytyihän tuolta Lärkan sivuilta pienellä etsimisellä ko. vaunu. Täsmää tuohon Ps. 531-25:een.
Taitaa tuo sturmi ollut maalina, aika pahaa jälkeä tullut.
joni kt 18.3.2007 10:03 Vastaa lainauksella
no ompa romua olisi kiva itsekkin löytää noita romuja
Tykki on 88mm it-tykki "Rämäpää". Saksalaista alkuperää.
Siis tarkoitan tuota isompaa, jonka putki on taustalla irroitettuna.
olpi 19.3.2007 10:46 Vastaa lainauksella
Myyköhän ne tuota rojua ihan kanssaihmisille? AInakin tuo pienitykki voisi olla ihan kiva tuossa pihalla. Voisi pelotella sillä naapurin lapsia.
Jaa-a, kyllähän noita tykkejä on vissiin yksityishenkilöillekin myyty. Ainakin muistelisin että Pohjanmaalla, Kälviällä, joku hommasi vähän isommankin tykin pihaansa. A-tarvikkeita tuskin saa kaupantekijäisiksi. :)
JJ Hilska 19.3.2007 17:26 Vastaa lainauksella
Kokoelma vaikuttaa enemmänkin ulkoilma museolta, kuin siltä sotaromun keräyskampanjalta joka oli käynnissä viime syksynä. Tuon Junkers Ju-52-koneen pyrstön nostosta oli juttua Siivet-lehden 1/2004 numerossa. Se on peräisin Inarin Muddusjärvestä. Koneen taktinen tunnus oli (7U+OK). Hyvin on kuvien mukaan säilynyt pohjoisen kirkkaissa vesissä.
En sitten tiedä millainen on lappilaisten käsitys museosta, mutta kyllä tuo oli mielestäni melko kaukana sellaisesta. Kamat oli roiskittu pitkin kenttää ihan miten sattuu. Sturmin sisään oli tungettu jos jonkinmoista roskaa ja romua, kuten myös Junkersin perään. Minkäänlaisia kylttejä ei myöskään ollut.

Tarvii etsiä jostain tuo Siivet-lehti, olisi mielenkiintoista tietää kyseisestä koneesta enemmän.
JJ Hilska 19.3.2007 19:06 Vastaa lainauksella
Jos et löydä tuota Siivet-lehteä helposti niin voin skannata sen artikkelin sulle, kun se sattuu olemaan tuossa käsillä. Mahtaisikohan olla tarkempia kuvia tuosta lentokoneen siivestä, joka lojuu tuossa Sturmin vieressä. Ju-52:sen siiveltä se ei mielestäni ainakaan vaikuta.
Jos vaan viitsit skannata jutun niin olisin kyllä todella kiitollinen! Koitan katsoa löytyykö noista siivistä parempia kuvia.
Ei ollut siivestä tuon parempaa kuvaa kuin mitä noiden kahden Sturmi-kuvan yhteydessä näkyy. :(
Hmm… ei saisi olla tosikko, mutta soisi ainakin tuollaisen Junkersin peräosan päätyvän mielumin ammattilaismuseoihmisten käsiin kuin jonnekkin muualle. Miten mahtaa muuten olla lakipykälät sodanaikaisen romun, esim. lentokoneiden hylkyjen käsittelyn suhteen?
Olen samaa mieltä, aika omituista että tuollaista tavaraa säilytetään pitkin pihoja. Tuon Junkkerssi olisi ollut sitäpaitsi nostettavissa järvestä lähes täydellisenä (parissa osassa tosin). Luulisi että vaikka sijoittamalla melkein täydellinen kone johonkin vitriiniin, olisi sillä nähtävyysarvoa.
Eix tuo junkersin etuosa ollut joskus kahvilana sitte viety sulattoon?
jarno törmänen kirjoitti:
Eix tuo junkersin etuosa ollut joskus kahvilana sitte viety sulattoon?
Tällaisesta ei ole minulla mitään tietoa. Tässä maassa jossa kaikki historiallinen yritetään hävittää, kuulostaa aivan mahdolliselta.
yle.fi/alueet/lappi/2009/07/kuinkas_kavikaan_inarin_junkers_809254.html
Kuinkas kävikään: Inarin Junkers
julkaistu 06.07. klo 13:53, päivitetty 09.07. klo 15:40

Suomen järviin putosi viime sotien aikana useita lentokoneita, joita on sittemmin nostettu ylös. Viimeksi pommilastissa ollut kone nostettiin mittavien turvatoimien keskellä Liperissä viime syksynä.

Jo 1960-luvulla löydettiin Inarin Muddusjärvestä saksalainen, melko hyvin säilynyt Junkers JU-52-kuljetuskone. Siitä kilpaili parikin eri sukeltajaryhmää. Nosto-operaatio oli vaarallinen, sillä ohjaamossa oli tiettävästi kasapanoksia .

Ansasta tietämätön sukeltajaryhmä nosti koneen onnellisesti pinnalle vuonna 1963. Mukana ollut sukeltaja kertoi tuolloin Tv-uutisille, ettei vielä tiennyt mitä hylyllä tekee. Yhtenä mahdollisuutena hän piti myyntiä romuttamolle.

Päätyikö hyvin säilynyt Junkers todellakin romuraudaksi, vai mitä tapahtui? Katso Tv-uutisten juttu vuodelta 1963.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/07/kuinkas_kavikaan_sotalentokone_junkers_paatyi_turistinahtavyydeksi_852510.html
.Kuinkas kävikään: Sotalentokone Junkers päätyi turistinähtävyydeksi
julkaistu 13.07. klo 14:01, päivitetty 24.08. klo 14:04

Venäläisten hävittäjien alas ampuma kuljetuskone kuohutti tunteita 1960-luvulla Inarissa. Muddusjärven pohjasta löydetystä hylystä suunniteltiin jopa kahvilaa. Hylky päätyi kuitenkin oululaiselle romuttamolle.

Jatkosodan lopulla Inarin Muddusjärveen pudonnut saksalainen sotalentokone puhutti 1960-luvulla. Lentokoneen hylystä jopa kiisteltiin aikoinaan. Hylyn kohtaloksi koitui kuitenkin lopulta oululainen romuttamo.

Junkers JU-52 -tyyppinen kuljetuskone oli kohtuullisen hyvin säilynyt. Venäläishävittäjät olivat ampuneet kuljetuskoneen alas jatkosodan lopulla.

Hylky tarttui uistimeen
Junkersin hylky löytyi vuonna 1958, kun se tarttui vaajakoskelaisen kalastajan uistimeen. Lentokone saatiin nostettua järvenpohjasta kuitenkin vasta vuonna 1963.

Hylyn nostaminen oli vaarallinen operaatio, sillä koneen ohjaamoon oli asetettu panoksia. Sukeltajat saivat tietää panoksista vasta jälkeenpäin ja tonkivat konetta autuaan tietämättöminä.
Toivo Sieppi oli 15-vuotiaana poikana seuraamassa, kun Junkers hinattiin järvenpohjasta rantaan. Lentokoneen nostaminen oli 1960-luvun inarilaisille suuri tapahtuma.

- Kyllähän tässä porukkaa oli, uteliaita. Poliisitkin olivat saapuneet Ivalosta seuraamaan tapahtumaa. He tosin lähtivät paikalta, kun näkivät ettei hylyssä ole salaisuuksia, muistelee Sieppi vuosikymmeniä myöhemmin Muddusjärven rannalla.

Koneesta löytyi taskulamppuja
Koneesta ei löytynyt suuria aarteita - jotain jäi kuitenkin nuoren miehen mieleen.

- Romuahan siellä sisällä oli. Se on jäänyt mieleen, että siellä sisällä oli dynamotaskulamppuja. Niihin syttyi vielä himmeä valo, kertoo Sieppi.

Aluksi hylyn omistusoikeudesta jopa kiisteltiin. Konetta oli tutkimassa kaksi sukellusryhmää. Lopulta Junkers päätyi nostamisessa mukana olleelle miehelle. Kauppaan kuului myös Junkersin bensat, joilla ostaja ajali pitkän aikaa.

Maantien varressa myyntiä odottaneesta hylystä ehdittiin viedä useita osia. Siksi Junkers päätyi lopulta romuttajalle Ouluun. Koneen osia on nähty myöhemmin Inarissa ja Lomakylä Lapponiassa.

Perä virui järvessä vuosikymmeniä
Junkers oli järveen pudotessaan haljennut kahtia heti siipien takaa. Hylyn peräosa jäi järvenpohjaan vielä moneksi vuosikymmeneksi. Peräosa nostettiin Muddusjärvestä vasta 2000-luvun alkupuolella.
Aki Romakkaniemi oli nostamassa Junkersin peräosaa. Romakkaniemen kiinnostus sotalentokoneisiin heräsi jo lapsuudessa, sillä hän asui sanojensa mukaan ikään kuin sotahistorian keskellä.

- Noin kymmenen vuotta sitten tehtiin ensimmäiset havainnot Junkersin peräosasta. Havainnot varmistettiin sitten sukeltamalla. Sotamuseo näytti meille vihreää valoa ja tapaninpäivänä 2003 suoritettiin viimeinen lento tänne Ivaloon, kuvailee Romakkaniemi Junkersin peräosan nostoa.

Perä japanilaisturistien ihmettelyn kohteena
Nyt Junkersin peräosa seisoo ivalolaisen huonekaluliikkeen pihalla. Perää ovat käyneet katselemassa jopa japanilaiset turistit.

- Silloin, kun toimme hylyn kuorma-auton lavalla, niin Inarissa oli japanilaisia turistibussissa. Se turistibussi oli heti seuraavana päivänä täällä pyrstön ympärillä kuvaamassa, kertoo Romakkaniemi.

Lapin sotahistoriallinen seura toivoo, että peräosa voisi jäädä pohjoiseen.

YLE Uutiset

www.ius.fi/akinju52pyrsto.htm
Kiitos Olli näistä tiedoista!
Kyllä vois vähän viranomaiset hillitä tota sotaroinan tuhoamista.Täällä lapissaki kerää ja tuhoo toi pidä lappi siistinä porukka,keräisivät tota nykyroinaa jota on ihan mukavat läjät metsäautoteiden varsilla ja jättäisivät sotaroinat jälkipolville.Tää on vain mun kanta näin sotaharrastajan näkökulmasta.
Joku juoro taisi kertoa että "Pidä Lappi siistinä" -kampanjan vetäjä olisi kerännyt hyvän henkilökohtaisen tilin myymällä sotaromut omaan laskuunsa..?
Esko Koskinen kirjoitti:
Joku juoro taisi kertoa että "Pidä Lappi siistinä" -kampanjan vetäjä olisi kerännyt hyvän henkilökohtaisen tilin
Olen itse nähnyt tuolla järämän museossa kilpisjärven lähellä siellä oli myytävänä hitlerhaupitsin hylsyjä tämän lappi siistinä porukan keräämänä.Ei se aivan aiheeton huhu ole, nimiä mainitsematta tiedän ukkelin,se o myyny paljon muutaki sotaroinaa.Itteäni v…aa tommoinen meininki;( mut minkäs teet, ei nekään enää joka paikkaan saa keräyslupia,
Koneen perä näyttää tb-3 koneen perältä mutta siinä on haka risti niin jäänpä miettimään perän oikeaa omistajaa
Tarmo Hämäläinen kirjoitti:
Koneen perä näyttää tb-3 koneen perältä mutta siinä on haka risti niin jäänpä miettimään perän oikeaa omistajaa
Siinä onkin miettimistä…
Tarmo Hämäläinen kirjoitti:
Koneen perä näyttää tb-3 koneen perältä mutta siinä on haka risti niin jäänpä miettimään perän oikeaa omistajaa
Kone josta tuo pyrstö on peräisin on Junkers Ju-52, kuten aiemmista viesteistäkin selviää.
Niinpä…
Paljon on tuhottu, mutta saisi ainakin tuo Junkersin peräosa päätyä museoon. Tuskin päätyy kuitenkaan. Periaatteessa laki antaisi mahdollisuuden valtiolle sen hankkimiseksi, ja tuskin siinä löytäjäkään ihan jäisi näppejä nuolemaan. No ei muuta kuin annetaan hajota tuonne pihalle tai tehdään viiden sentin palasia turisteille myytäväksi ja taas ollaan yhtä palasta historiaa köyhempiä.
Timo Rasimus kirjoitti:
No ei muuta kuin annetaan hajota tuonne pihalle tai tehdään viiden sentin palasia turisteille myytäväksi ja taas ollaan yhtä palasta historiaa köyhempiä.
Näinhän Suomessa käy aivan liian usein. Historiaa hävitetään tässä maassa surutta. Esim. vanhojen rakennusten arvoa ei tunnuta ymmärtävä juuri lainkaan. Saati sitten jonkun lentokoneenraadon…
Sattuipas sopivasti kun katselin malleja ja kuvapankkeja! Tykki on vänäläien 45mm pst-tykki! Olen muuten aika helkkarin varma kun omassa dioraamassa on sama tykki (siis kesken eräinen dioraama)!