Pienoismallit.net

Mods vs. Rockers i Stockholm

Muutama kuva 1.9.07 Tukholmassa järjestetystä modien ja rokkarien, eli skootterien ja brittipyörien, ystävällishenkisestä yhteenotosta.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Tervehdys Oskari. Olin paikalla ja tietysti mukana kulkueessa Trumpallani. Niinkuin viittasit, tapahtuma oli erittäin
lämminhenkinen. Ja sehän järjestettiin nyt ensimmäisen kerran pohjoismaissa. Tässä kuviani kuvablogi.com/blog/3918/12/
Moi Masa.
Sinun kuvistasi on enemmän referensseiksi kuin minun otoksistani. Sattuneesta syystä suurin osa minun kuvistani on skoottereista ja pienoismalleja niistä on kuitenkin hiukan nihkeästi tarjolla, joten päätin laittaa tänne vain muutaman skudukuvan. Ihan vain tunnelman vuoksi.
Käsittääkseni ajot on tarkoitus järjestää ensi syksynä uudestaan. Skootteristeja on täältä lähdössä varmasti enemmän kuin viimesyksyiset kolme. Me jo hiukan suunnittelimme Helsinkiin samanlaista tapahtumaa, mutta ei taida olla tarpeeksi lihaksia järjestää moista. Annetaan ruotsalaisten tehdä työt ja ajetaan valmiiseen pöytään… ;)
Joo, ensi vuonna tilaisuus järjestetään uudelleen. Ei meitä prätkäilijöitäkään ollut Suomesta kuin kaksi: allekirjoittanut kavereineen. Ruotsalaiset hoitivat tilaisuuden todella hienosti ja jengi panosti (varsinkin modit) myös ulkoiseen uskottavuuteen kiitettävästi. Uudessa Kopteri-lehdessä on tapahtumasta kirjoittamani juttu;)
Juu, sinne mennään. Muutaman sanan ja nyrkinheristyksen ehdin vaihtaa Lexan kanssa ajon aikana. Suosittelen iltabileisiin jäämistä ensi kerralla, vaikka meno oli suomalaiseen karkelointiin tottuneista aika hillittyä. Meillä oli tietysti muutama tuliais-Jallu mukana. Muutaman ruotsalaisen olemme saaneet käännytettyä Jallunjuojiksi vuosien varrella, mutta suurin osa suhtautui meihin lähinnä säälien. :)

Ruotsissa kun on ihan "oikeitakin" modeja. Luulen, että suomalaiset hardcore-modit on laskettavissa entisajan puutyöopettajan sormin. Ehkä kolme. Ja meitä joskus kaukaisessa nuoruudessa modia leikkineitäkään ei ole kauheasti. Vaan eipä taida kovin paljon teikäläistenkään porukoissa olla joka päivä nahkarotsin ja pylkräämiheiton kanssa eläviä.

Se mikä jaksaa aina ihmetyttää ja aiheuttaa pohjatonta kateutta on näiden svenskien pyörät. Joka ukolla on tallit täynnä kaiken maailman harvinaisuuksia loistokuntoon laitettuina. On niillä helppoa..;) Ruotsissa on myös ehkä vähän enemmä näitä sekakäyttäjiä. Aika monella tuntuu olevan sekä prätkiä että skoottereita.

Pitää mennä heti hakemaan uusi Kopteri. MCMssä oli aika iso juttu tapahtumasta. Nostalgiassa ja jossain toisessakin lehdessä (nimi kadonnut jo päästä) oli jotain, mutta niistä oli jo numerot vaihtuneet kun yritin kysellä kaupasta. Lehtipisteeltä olisi varmaan saanut ruinaamalla vanhojakin.
Kyllä Suomessa täyspäiväisiä rockereita on aika paljonkin. Etenkin fiftari-, jenkkiauto- ja meidän brittipyöräharrastajien keskuudessa ihan kerhoiksi asti. Mulla kyse on "osa-aikaisuudesta";), hauskanpidosta ja puuhailusta kiinnostavan, rock´n roll -henkisen asian parissa.

Ruotsalaisilla on hienot kulkupelit. Heillä kun on vähän pidemmät perinteet nuorisokulttuurista ja siihen liittyvistä kulkupeleistä. Ei ole tarvinnut elää 50-luvun tuontisäännöstelyn armoilla eikä muutenkään säästellä kruunuja pahan päivän varalle. Mutta on Suomessakin hienoja laiteita. Toi Tukholman tapahtuma oli vaan niin surkeasti informoitu Suomessa, että en yhtään ihmettele suomalaisosallistujen vähäisyyttä.

Ruotsalaislehdissä jutut olivat suppeampia kuin tuo mun Kopteri-juttuni. Kuvat olivat kyllä ihan hienoja, vaikkei siellä tuttuja naamoja näkynytkään;) Mitähän heidän kuvaamilleen videoille tapahtui, kun en ole bongannut ainuttakaan?

Reissu oli tosi hauska ja simppeli toteuttaa, kun laivalla pääsi melkein kotipihasta Tukholman keskustaan ja takaisin. Ehkä ensi vuonna pistetään homma uusiksi. Kosto elää;))