Pienoismallit.net

M4A1(76)W HVSS Sherman

Kommentit

Mahtaakohan tuo olla se Brittien suunnittelema malli "firefly" ? mutta ronsoni on ronsoni vaikka kerosiinissa paistais.
Asiantuntia kun en ole ,en väitä lujasti vastaan, mutta mielestäni jousituksen perusteella kuvan laite on "Easy eight". =E8
Fireflystä muistaakseni on otettu pois alarungosta kk, ja samaten tykin kilpi on kaarevampi? ym.
Joku tankkiguru varmaan voisi kertoa tarkemmin?

alla yksi kuva Fireflystä
news.webshots.com/photo/2016810160063387170nOoncS
Ei ole firefly. Eikä runko ole M4A3:n runko, veikkaisin että kyseessä on M4A1(76)W HVSS.
Pitää vielä tsekata / korjatkoon joku paremmin tietävä, mutta M-51 Super Sherman oli israelilaisten viritys tuolta M4A1(76) HVSS pohjalta. "Easy Eight" on lempinimi juurikin M4A3E8 vaunulle, joka tuo kuvan vaunu ei ole. M4A3:n tunnistaa parhaiten kulmikkaasta rungon etuosasta ja pidennetystä rungon takaosasta. HVSS jousia oli muissakin kuin M4A3E8 vaunuissa.
Sherman Firefly on yleisnimi Brittien Shermanneille, joissa 75mm tykki on korvattu pitkäputkisella 17pdr tykillä. Britit väänsivät Firefly Shermanneja useammalle eri pohjalle, joista käytettiin seuraavia tyyppimerkintöjä (runkomalli suluissa): Sherman IIC (M4A1), Sherman IVC (M4A3), Sherman VC (M4A4). Yleisin Firefly muunnos oli tehty M4A4 pohjalle. Jostain muistelen lukeneeni että noista IVC fireflyitä ei olisi käytetty taisteluissa. Kaikista Fireflyistä oli poistettu runko-kk, jotta vaunuun saatiin enemmän ammuksia. Fireflyn tunnistaa parhaiten pitkäpurkisesta 17pdr tykistä, jossa on pyöreähkä tulijarru. Lisätuntomerkkinä tornin takaosassa oleva neliskanttinen laajennus.
Olen taipuvainen kyllä tuon Timon kaivaman mallin kannalle :-)
Korjaillaan jos tulee vielä tarkempaa tietoa.
Taitaa maalaus olla vaan suojana aikaa ja säätä vastaan. Seisoo nimittäin sateessa ulkona. Väritys ei varmaankaan ole tarkoitus olla ihan alkuperäinen.
nimi 24.9.2007 16:44 Vastaa lainauksella
Tämä Shermanin yksilö on kai M4A1 (76) Sherman w. Firefly se ei taida olla koska runko olisi erilainen (vaikka Firefly tankkeja rakennettiiin monelle erilaiselle alustalle) ja siinä ei pitäisi olla konekivääriä. Ainakaan se ei ole 105 mm haupitsi versio koska piippu ei ole lyhyt. Easy eight tuo on ehkä (ei tietoa) mutta ei varmuudelta. Luulen että tämä yksilö on M50 Super Sherman.
Eikös Firefly ollu pelkästään "Brittish commonwelth" variaatio. Käsittääkseni ei Amerikkalaisilla ollu Shermanneja
"Firefly" nimisenä ollenkaan. Vai pettääkö muisti…
Vaunu on todennäköisesti M4A3E8, eli juuri "Easy 8". Verratkaapas tuota ja tätä: www.wwiivehicles.com/usa/tanks-medium/m4a3.asp Firefly se ei ainakaan ole, eikä M4A1E8, koska A1- mallista ei ole E8 variaatiota, vaan se oli nimenomaan A3-mallista. Kyseiseltä sivulta löytyy paljon muidenkin tankkien tietoja, joten se voisi olla hyvä referenssinhakijoille..
Hankalaa…:)
Simon antamilta sivuilta löytyisi kuitenkin M4A1E8, alla olevalla sivulla toisiksi alimmainen kuva?
www.wwiivehicles.com/usa/tanks-medium/m4a1-photos.asp

arvailu ilmeisesti jatkuu…
Juhani 20.9.2010 15:37 Vastaa lainauksella
Yritän selvittää itselleni Sherman-alatyyppien paljoutta. Kuvassa on nähtävästi nimenomaan M4A1(76)W HVSS, mutta siitä käytetään myös nimitystä M4A1e8, koska e8 tarkoittaa, että vaunussa on HVSS-jousitus. Ei kuitenkaan lempinimeä "easy eight", koska tämä tarkoittaa M4A3e8:a, jota oli rintamakäytössä paljon, kuvan versiota taas ei kai lainkaan. Sitä tuotiin Eurooppaan vasta sodan jälkeen.
M4A1e8-nimitys tosin jättää epäselväksi kumpi tykki vaunussa on ja jonkun nettilähteen mukaan M4A1 HVSS -vaunuja valmistettiin myös 75mm aseella, vaikka 76mm oli selvästi yleisin.

Korjatkaa jos tuli virheitä.