Pienoismallit.net

Ps151-291

BMP-1PS

…nyt kun uusia BMP-1 sarjoja on julkaistu,lienee referenssi Suomi-muutoksia varten tarpeen.
Menemättä enempää detaljikuviin,tarkkasilmäinen löytänee eroavaisuudet saatavilla oleviin mallisarjoihin.

Kommentit

Onkos Bemareista, Ällitälleistä ja muista neukkulaitteista suomen väreissä hyvää kirjaa?
Ei tietääkseni ole "vaunukohtaisia" kirjoja!
Muikku&Purhonen "Suomalaiset panssarivaunut"-teos sisältää erinomaisia kuvia kyseisistä vaunuista asiantuntevien kuvatekstien kera,on hankkimisen arvoinen kirja.

Ei tosin neukkukalustoa,mutta Tankograd on julkaissut kirjan Suomi-Leopardista,saman kustantajan CV90-kirjassa on Suomi-CV:tä käsittelevä luku.
Siis olivatko tämän vaunun telaketjut maalattu tehtaalla vihreiksi? Muutaman lähikuvan perusteella näin voisi ajatella - ihan kun noissa telakenkien "hampaissa" näkyisi jäämiä vihreästä maalista?
Raimo Leino kirjoitti:
Siis olivatko tämän vaunun telaketjut maalattu tehtaalla vihreiksi? Muutaman lähikuvan perusteella näin voisi ajatella - ihan kun noissa telakenkien "hampaissa" näkyisi jäämiä vihreästä maalista?
Nyt mainosta lainatakseni: Et oo tosissas..?

Ei tietenkään. Vihreät maalijäämät ovat uudelleen maalauksen jäljiltä ja koska tällä ei ole liiemmin ajettu, niin maali ei ole kulunut pois telaketjuista.

Uudet telaketjut ovat täysin maalittomia ja pitkään ulkona seisseinä yleensä erittäin ruosteisia.
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Vihreät maalijäämät ovat uudelleen maalauksen jäljiltä ja koska tällä ei ole liiemmin ajettu, niin maali ei ole kulunut pois telaketjuista.
Ai telaketjut maalattiin sitten Suomessa vihreiksi. Jos ne välttämättä piti maalata, niin eikö esim. musta tai jokin tumman harmaa sävy olisi ollut parempi vaihtoehto?
Noh, eihän tämä ole niin vakavaa - kunhan utelen.
Kysymys onko sisätilasta valokuva tai kuvia kun ovet ovat auki?
Olisi jo aika jonkun ruveta tekemään suomikalustota,kuten modernit ajopelit kirjasia kuten tankograd tai kuten suomen ilmavoimien historia teokset.
Mahtavasti valokuvia ja erityisesti erot suomi ja muiden välillä,nyt ollaan jäätty kivikaudelle suomi materiaalin esille tuonnille mallarielle, myös ulkomaalaisille.
Varsinaisesti on kaksi kirjaa:suomen panssarit 1918-1997 siis viime vuosisadalta ja suomalaisten rynnäkkötykkien kohtalot. joista ensimmäinen on yleiskirja kaikkista vaunuista 1918-1997 :ten.
Löytyy muutama ovet auki/sisäkuva. Lisäilen tässä lähiaikoina.

…jäi laittamatta lähinnä siksi,että harvempi alkanee scratchinä vääntämään sisuksia otb täysin tyhjään vaunuun.
eerik oksanen kirjoitti:
Olisi jo aika jonkun ruveta tekemään suomikalustota,kuten modernit ajopelit kirjasia kuten tankograd tai kuten suomen ilmavoimien historia teokset.
Mahtavasti valokuvia ja erityisesti erot suomi ja muiden välillä
…joo. Ja mietitäänpä sitä,että se kuuluisa JOKU nyt tekee kirjan vaikka Suomi-BMP:stä,jossa mahtava määrä valokuvia ja niitinkannan tarkkuudella selventää erot "kotimaisen" ja muun maailman härveleiden välillä niin saako JOKU projektiin sijoittamansa rahat puhumattakaan vaivan palkkaa vaikka me kaikki (jota kovasti epäilen) malttamattomat (helpon) tiedonjanoiset PM.net-käyttäjät kirjan ostaisimme? ;)
Kyllä olisin ainakin minä,jos proopuska olisi ansionsa mukainen.
Mutta onhan se niinkin kun meitä mallarieta ei ole kuin suurkansaa, niin se ratkeaa hinta ja tuotanto kysymykseen?Olisko apali-OY moisesta kiinnostunut?
Eihän noita viitsi painataa vain toista sataa,kalliksi se tulee,lisäksi täytyisi olla kaksi kielinen että ulkomailla myyisi.
Vaan aina toivossa on hyvä elää, taidampa käydä uhrialttarilla ja uhrata pienoismallin, että THOR jumala kuiskaisi sille kuuluisalle JOKUSELLE että tee vaikka kirjan BMP:stä niille harvoille mallareille ja jatka työsarkaa ettei mallarit pimeydessä ja vailla tiedon oppia vaella, ja vääriä bemareita malleja ja muita vehkeitä rakenna.