Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-6

Vantaan Ilmailumuseossa on Utista lainattuna Messerschmitt Bf 109 G-6. Koneen suomalainen rekkari on MT-452. Pitihän tuo käydä kuvaamassa, kun en ole kyseisestä konetta koskaan ennen livenä nähnyt.
Hieman jäi harmittamaan se, että kone oli tungettu hieman ahtaaseen ja hämärään tilaan - eikä sitä päässyt kuvaamaan esim. yläviistosta - kun ei tullut omat tikkaat reissuun mukaan :-)

Mutta kannattihan tuon historiallisen sotalinnun vierellä käydä ihmettelemässä - oli se edelleen ERITTÄIN vaikuttavan näköinen lentolaite.
Tämä kyseinen "Mersu" on kulkenut pitkän tien sodan päätyttyä - käytöstä poiston jälkeen sen tie kulki Kauhavalta Helsinkiin, jossa se oli 50-luvulla näytteillä taivasalla Maurinkadulla Sotamuseon sisäpihalla - ja sieltä se siirrettiin Uttiin, jossa kone on ollut viime vuodet näytteillä isossa lasivitriinissä.

Tämän kesän ja alkusyksyn ajan tämä komea historiallinen sotalintu on siis nähtävänä Vantaalla Suomen Ilmailumuseossa - nyt kannattaa pääkaupunkiseutulaistenkin suunnata tuonne.
Museon myymälässä on myös paljon kivaa myytävänä - esim. muovimalleja. Minulle tarttui reissusta mukaan valokuvien lisäksi Finnairin DC-10 mallisarja, hiirimatto jossa kuvattuna suomalainen Messerschmitt ilmataistelussa ja 8 kpl lasinalusia - jotka kuvaavat lentokoneen mittareita.

Kommentit

Eihän tuohon totu silmä mitenkään, kun se ei ole täällä (Kouvola,Utti). ;) Täytyykin ottaa kamera mukaan, kun model-expo reissulla tulee koukattua samalla ilmailumuseolla. Utissa on niin huono kuvata lasin takaa ja pitäähän veteraanin matkaa dokumentoida muutenkin.
Janne Tamminen kirjoitti:
Utissa on niin huono kuvata lasin takaa ja pitäähän veteraanin matkaa dokumentoida muutenkin.
En ole koskaan käynyt Utissa tätä konetta katsomassa - ja olen aina olettanut, että sitä pääsisi valokuvamaan sinne ison vitriinin sisäpuolellekin?

edit: kyseinen Mersu on Vantaan museossa eristetty liian lähelle pyrkivistä innokkaista faneista "rajoitusköysillä" - mutta itse kysyin museon henkilökunnalta nöyrän luvan saada ottaa valokuvia lähempää Mersua noiden köysien sisäpuolelta. Ja lupa myönnettiin.
Raimo Leino kirjoitti:
En ole koskaan käynyt Utissa tätä konetta katsomassa - ja olen aina olettanut, että sitä pääsisi valokuvamaan sinne ison vitriinin sisäpuolellekin?
Ei valitettavasti pääse. :( Tällähetkellä Utin vitriinissä on muuten Morane-Saulnier MS.50C -koulukone, joka "tuuraa" Messerschmittiä tämän puolen vuoden ajan.
Ilmeisesti tuo mallinukke "turhake" on sama hemmo joka asuu tuolla mersun kabiinissa. Ainakin Utissa ollessa siellä majaili joku "figuuri".:)