Pienoismallit.net

Ihantala 1944

Ihantalan sankarit

5.2.2012
Suomalaiset rakensin Dragonin 20th Waffen Grenadier Division, Baltic States 1944 -pakeista(6477). Paketti sisältää neljä figua sekä läjän aseita ja varusteita, tosin aseista suomalaisille käyvät ainoastaan panssarinyrkki, panssarikauhu ja suomi konepistooli. Figuissa oli jonkin verran muokattavaa. Esimerkiksi kahdelle figulle piti muotoilla takin helma. Tassä hommassa Green Stuffia kuluikin varsin mukavasti.
22.2.2012
Figut on nyt perusmaalattu. Maaleina käytin revellin emaleja, joista sekoittelin omaa silmää miellyttävät sävyt. Maalasin ensin tummat sävyt ruiskulla, jonka jälkeen kuivaharjasin vaaleammat sävyt. Lopuksi vielä tummensin painaumia. Hankittuani venäläiset figuurit kuivalaiselta, muutin hieman suunnitelmaani, jonka seurauksena suomalaisten määrä lisääntyi yhdellä Master Box:n figulla.
21.3.2012
Figuurit valmistuivat. Maalailin ja lisäilin yksityiskohtia figuille. Saksalaisen alkuperän vuoksi suuri osa varusteista piti korvata, myös patruunataskut, sillä paketin mukana tulleet olivat aivan liian isot. Maaleina käytin emaleita ja akryllejä. Pyrin saamaan paljon eri sävyjä figuureille. Hihna viritelmät tein teepussien paperista. Lopuksi vielä likasin figuja pigmenteillä.

Kommentit

Tommi M 21.3.2012 21:50 Vastaa lainauksella
JOS huomaan oikein, niin faustilla ampuvan kaverin faust on "kuljetus" asennossa, eli tähtäintikku alhaalla. tässä näkyy ampuma-asento
www.google.fi…&page=2&tbnh=105&tbnw=190&start=31&ndsp=37&ved=1t:429,r:1,s:31
Minusta tämä on hyvä.
Olen tietoinen tästä tähtäinkiskosta. Voin kuitenkin paljastaa, että tuo nyrkki on vain mallikappale, jonka laitoin väliaikaisesti kuvaan, jotta kaikki ymmärtäisivät figun asennon tarkoituksen. Dioraamaan tuleva nyrkki on tällä hetkellä työpöydällä ja siihen saataa littyä pieni yllätys. Kiitos kuitenkin kuvasta, sillä tähtäinkisko pitää rakentaa scratschinä.
Hienoja suomalaisia solttuja.
Muuten kiitos noista kuvista niistä oli hyötyä minun omalle suomlaiselle sotilaale.