Pienoismallit.net

Ihantala 1944

Maaston rakennusta

3.1.2012
Seuraava urakka oli muuttaa dioraama: Taistelu golfkentällä dioraamaksi: Taistelu ihantalassa. Heinän tekoon käytin Woodland Scenics:n heinää. Yksinkertaisesti siten, että kaiversin alustaan kolon, johon kaadoin liimaa, sitten leikkasin heinästä tupon, jonka asetin koloon. Tämä heinän teko tyyli on toki työläs mutta sillä saa mukavaa jälkeä. Hankin tarkoituksella eri värisiä heiniä, jotta saisin pientä värivaihtelua heinään.
Sävyttelin ruohon oikean väriseksi noin kuuden eri värisen vihreän avulla. Elävöittääkseni heinikkoa lisäsin vielä muutaman kukan, sammaleen palan ja Eduardin etsiosa puita, joista yhden sain joululahjaksi veljeltäni(loput ostin häneltä).

20.1.2012
Heinikko näytti sävyttelynkin jälkeen kovin yksiväriseltä, joten kuivaharjasin lisää värejä heinään. Pää asiassa tummempia, vaaleampia ja kellertävämpiä sävyjä kuin aikaisemmin. Viimeinkin heinikkoon tuli kaipaamaani värieroja.
Seuraavaksi hyökkäsin kranaattien kuoppien ja reunojen kimppuun. Nekin kun olivat kovin tylsän yksivärisiä. Sävyttelin ne kahdella eri ruskealla ja mustalla. Reunoista peitin heinämaton ilkeästi esillä olleen reunan mullalla jonka sitten sävyttelin samalla tavalla, kuin kranaattien kuopatkin

Ja vielä käyttäjille tiedoksi, että parannus ehdotuksia ja ideoita otetaan mielellään vastaan.

Kommentit

Kylläpä alkaa näyttää kivalta. Hyvän näköinen dio tulossa.
Heinikko on hyvin onnistunut. Paljon eri värisävyjä, erilaista kasvustoa. Kranaattikuopat on ehkä hieman liian säännöllistä. Lisää roiskeita ynpäristöön?
Kiva jos tykkäätte. Roiskeita voisi tosiaan vielä lisätä.
Olisit voinut laittaa myös tankin alle vähän pitkää heinää koska kun tankki ajaa siihen kyllä sieltä vähän varmaan näkyisi, mutta tämähän on vain pienoismalli eikä sitä edes välttämättä huomaa valmiissa diossa (: