Pienoismallit.net

Fiat 500F

Italian ihme

Lähdin ostamaan amerikkalaista autoa mutta kotiin tulikin kannettua Fiat 500F, mikä meni pieleen? Ei mikään, tuli sellainen olo että tämä on pakko rakentaa. Tamiyan rakennussarja oli mielestäni erittäin laadukas, pohjatöitä ei liiemmin tarvinnut tehdä. Takalasin kanssa sattui moka kun yritin kiinnittää sitä Humbrolin liimalla ja sotkin lasipintaa, loput ikkunat kiinnitin puuliimalla joka sujui kivuttomasti. Kori on maalattu sprayllä ja taasen kiilloitettu Tamiyan 2000 hiontapaperilla. Ovien saumat pitää vielä "litkuttaa" niin autosta tulee todellisemman näköinen.

Kommentit

Hauskan näköinen siististi rakennettu fiiu :)
Samuli 24.11.2011 22:17 Vastaa lainauksella
Tosi siistiä jälkeä olet tehnyt.
Nätisti maalattu ja kasattu Fiat. Ovien saumat olisin kyllä litkuttanut ennen kuvien ottamista, siinä kun ei aikaa mene kuin minuutti. Estääkö tuo rekisterikilpi takaluukun avaamisen kokonaan? Venttiilit vielä vanteisiin niin hyvä on.
Tää on tosi nätti pikku Fifi! Lasien tiivisteiden maalauskin näyttää tarkalta, miten teit sen?
Jarijl 25.11.2011 11:38 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista. Rekisterikilpi estää takaluukun avaamisen, se on kyllä oikealla korkeudella mutta hieman väärässä kulmassa jotta takaluukku aukeaisi kokonaan. Pitänee miettiä jos korjaa tuon kilven kun Fiatin moottori näyttää mielestäni hauskalta, ongelmana on kuitenkin se että silloin kilpi on eri kulmassa kuin takaluukku ja se saattaa näyttää huonolta. Lasien tiivisteet on maalattu revellin mustalla (semikiiltävä) maalilla. Käytin pyöreäkärkistä "nolla" sutia joka on todella pieni, aikaa tiivisteiden maalaamiseen meni yllättävän paljon.
Timo J. 25.11.2011 12:16 Vastaa lainauksella
Hienosti rakennettu pikku Fiat ja hyvät kuvat.
Itselläni tekeillä samanlainen, ehkä se joskus valmistuu…
paavo p. 25.11.2011 16:29 Vastaa lainauksella
über-hieno suoraan tehtaan liukuhihnalta tullut Viiatti, eipä ole mukisemista :-).
Mitä jos vaihtaisit suomen kilvet?
Hieno "kusiainen". Vaikka onkin viissatanen. Sikäli komppaan edellisiä, että rekkarin olisi voinut tehdä toisin ja himpun litkuttaa saumoja.
Auto on tosiaan kuin suoraan tehtaan liukuhihnalta otettu. Jos mulla olisi tällainen, niin en malttaisi olla tekemättä siitä hivenen ajetun näköistä.
Likaa, kuluneisuutta, kuraa, naarmuja yms.
Mutta tämäkin käy. Voihan se tosiaan olla aivan putipuhdas.

Lasien liimauksessa jos käyttää Revellin liimaa tai pikaliimaa, niin sotku on valmis.
Ohennettu Erikeeper tai jopa lattiavaha toimii siis paremmin.

Varsinkin nuo ikkunalistojen maalaukset ovat onnistuneet hienosti. Ja jos ne on tehty ilman maskiteippiä, niin ei ole paljon käsi vapissut.
T.T
tomi t 27.11.2011 11:09 Vastaa lainauksella
Tyylikäs Fiude, niin en tosiaan muuta sanottavaa löydä kuin tuon liimasuhrun ja kuten muutkin on sanonu, niin kannattaa käyttää erikeepperiä kute minäkin. Jatka samaan malliin, tää on pirun komia!