Pienoismallit.net

M48A3 Patton

Ryhmärakenteluun valmistunut Pattoni. Jousitusta laskin hieman, muuten suoraan laatikosta. Siirtokuvat olivat kuivahtaneet, mutta onneksi löyty toiset, kiitos siittä Mikolle. Kasaus meni mukavasti. Perusmaalauskin (pensselillä revellin emaleilla) meni viellä mukavasti. Säistämisessä aloin kokeileen uusia keinoja. Ja siinnä alkoikin vaikeudet. Liidusta koitin saada punaista pölyä pintaan, kuten netistä löytyneessä kuvassa oli. Ei onnistunut. Sitten ajatus sateessa olleesta tankista. Ensin maalasin aivan liian punertavalla sävyllä. Joten uudelleen maalaus uusi koitos. Lopputulos kuvissa.

Kommentit

Varsin mukava Patton-malli. Eturungossa näkyy ylä ja alarunkojen sauma.
jenkkivaunut on vaikea alue,
silti aika hyvin olet onnistunut vangitsemaan tunnelman minusta.ilman muuta 3,5 pojoa.

Tekniseltä puolelta,vähän vasemman puolen telat löysällä mutta tunnelma on pääasia :)

www.youtube.com/watch?v=Pj7mEyjvXKA
Tekijä, ja etenkin tekijän kaverit huomioon ottaen, ihan hyvä lopputulos. Ilman muuta sun paras mallisi. Puutteet tulikin jo tuossa lueteltua Mikan ja Jaken toimesta. Tästä on hyvä jatkaa :-)
AJ 18.11.2011 10:52 Vastaa lainauksella
Moi Heikki,

M48A3 Patton tankissa on aina "sitä jotain" ja puitteistaan huolimatta Tamiyan vanha klassikko rakennussarja M48A3:sta on rautainen mallisarja - paras laatuaan (toinen vanha rautainen klassikko rakennussarja ja paras laatuaan on Italerin, myös Revellin paketoima, M47 Patton).

Mallisi on oiva lisä Vietnam ryhmikseen ja mallin näkyvin puute on jo edellä listattu, joten en toista sitä. Säistämisen punertavassa sävyssä ei sinänsä itse sävyssä ole mitään vikaa, se ihan oikeasti sopii Vietnam Pattoniin, mutta sitä on liikaa. Maltillisempi punaisen llidun käyttö säistämisessä olisi toiminut paremmin. Paikka paikoin säistys toimii erinomaisesti, joten malttia - väri tosiaan itsessään on ok. Telat kireämmälle, sauman hionta veks tai kittaus ja hionta ja vähemmän säistämistä, niin siinähän se on - kokonaisuus paranee huomattavasti, muuta mallisi ei tarvinnekaan.

Seuraavaan Pattoniisi jotain toivottavasti hyödyllisiä ohjeita: paulbudzik.com/tools-techniques/M48/m48-construction.html

Parhain terveisin, AJ
Jossain tosiaan tuo punaliitu näkyy ehkä liialti ja telojen sisäpuolet ei ole kaikki ihan samanlaisella tavalla liatut.

Mutta se kokonaisus - johon meikäläinen kiinnittää eniten huomiota antaa pienine puutteineen pojot:
Edellisten kanssa pitkälti samaa mieltä. Oletuskuvasta huokuu voima.:)