Pienoismallit.net

Cessna O-2A

Skymaster

Cessna O-2A Skymaster

Taas näitä mun mielestä hienoja koneita. Lisätietoa, Wikipediasta
Joku fiksaatio mulla on näihin tandemi/työntöpotkurikoneisiin kun tehtynä on Fokker ja Saab J21 ja hyllyssä vielä odottelee kolme versiota Dornier 335 Pfeilistä :)

Toinen välipala. Tässäkin muuten ok mutta kuomu/tuulilasin maalaus jäi maskiteippien irtoamisen takia huonoksi. Hieman jätetty wanhan näköiseksi maalaamalla.

Kommentit

LapioL 28.10.2011 23:42 Vastaa lainauksella
Komean näköisiä härveleitähän nämä ovat, ei siitä pääse yli eikä ali :)
Hyvin on onnistunut mallikin. Kuvista ei paljoakaan kyllä näy, mutta isompia virheitä ei ainakaan ole tullut, kuomun maalauksen lisäksi siis.
Raimo Leino 29.10.2011 13:25 Vastaa lainauksella
Tämähän kannattaisi liittää mukaan tuohon Vietnamin sota-aiheiseen ryhmärakenteluun - Skymasterit olivat kuitenkin tuossa sodassa varsin näkyvästi mukana.
Ari Oksanen 29.10.2011 17:15 Vastaa lainauksella
Raimo Leino kirjoitti:
varsin näkyvästi mukana.
"Näkyvä" on tosi osuva sana monessakin mielessä. Tuon oman Vietnam-aiheisen AC-47 rojektin myötä on tullut lähdemateriaalia selatessa vastaan tämäkin konetyyppi. Näitähän käytettiin maalinosoituskoneina mm. Spooky-operaatioihin. Jotta pimeässä oma FAC (Forward Air Control)-kone olisi erottunut, siipien yläpinnnalle maalattiin mahdollisimman suurella fontilla: "THE FAC" tai vielä huomiotaherättävämmin: "DON`t SHOOT".

Siististi ja realistisenoloisesti rakennettu Cessna. Antennit ovat aavistuksen paksuhkot. Piristävää vaihtelua tällä voorumilla.
HannuL 29.10.2011 19:22 Vastaa lainauksella
Hienosti tehty kone. Kuvia mallista voisi olla alasektoristakin sillä siellä varmaan olisi kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää (puhun todellakin tästä pienoismallista).

Myös rhodesialaiset käyttivät tehokkaasti omassa sissisodassaan saman koneen ranskalaista lisenssiversiota. 1970-luvulla 18 konetta lennettiin seikkailunomaisesti salaa halki Afrikan mantereen sillä olihan Rhodesia paariavaltio ja täydellisessä aseidenvientikiellossa. Rhodesialaiset aseistivat koneensa kahdella siiven päälle asennetulla kk:lla ja siiven alaisiin ripustimiin sijoitetuilla raketeilla ja Golf-painepommeilla. Koneita käytettiin sissejä vastaan suunnatuissa yhteisoperaatioissa, joihin kuului lisäksi helikoptereilla kuljetettavat SAS-sotilaat ja Dakotoista pudotetut laskuvarjosotilaat.
Hieno kone!Mukava nähdä tälläisia härveleitä.
Noissa työntöpotkurikonneissa on kyllä oma viehätyksensä.
Lensin tämän häkkyrän siviiliversiolla kultaisella 80-luvulla. Kulkee kovempaa vetävä moottori lepuutettuna! Tästä sarjastahan saisi pienellä vaivalla OH-tunnuksisen.
Komea malli jotenkin sympaattisen oloisesta lentolaitteesta.