Pienoismallit.net

Subaru Impreza WRX STi

Sain innoituksen ensimmäisen pienoismallini rakentamiseen serkkupoikani täysi-ikäistymisestä. Päivänsankarin haaveena on joskus omistaa oma Impreza, mutta koska en voinut "the Real Thingiä" hankkia, rakensin sellaisen… hieman pienemmän tosin.

Autolle on olemassa löyhä esikuva oikeassa elämässä, eräässä Hyvinkääläisessä autoliikkeessä. Kyseinen auto tosin on vuosimallia 2003, kun tämä auto on uudempaa korimallia. Auton sisustasta en valitettavasti tajunnut ottaa kuvia ja tätä kirjoittaessa on auto jo vaihtanut omistajaa.

Malli on Fujimin sarja, jonka tilasin Jarkko Turuselta. Maalaus on toteutettu korin osalta Tamiyan spraypurkeilla, sisustan ja alustan osalta Games Workshopin/Citadelin maaleilla, pensselillä.

Maalipintaan olen suhteellisen tyytyväinen. Joitain valumia on, mutta hiukan paikkailtuani lopputulos on ihan siedettävä. Jostain syystä maalipinnan pigmentissä on eroja isommilla pinnoilla, kuten ovissa. Suurimpana yllätyksenä tuli alustan osien suuri määrä. Alustan rakentamiseen, maalaamisineen, sainkin kulutettua lähes kymmenen työtuntia. Muutaman osan onnistuin hukkaamaan projekti aikana. Etupuskurista puuttuu paneelit etukulmien aukoista ja sivupeilien peiliosat joutuivat niin ikään hukan teille.

Onneksi sarjaan ei kuulunut moottoria… silloin tuskin olisin ehtinyt saada autoa valmiiksi ennen syntymäpäiviä. Nytkin tuli kiire.

Kertokaahan mielipiteenne!

- Lauri

Kommentit

Siisti imppu ;)
kassu laisi 29.10.2011 08:18 Vastaa lainauksella
tosi hyvän näköinen ;)
paavo p. 30.10.2011 19:54 Vastaa lainauksella
Hitaasti hyvä tulee ;-), ei vaan hienohan tuo on, maalipinta ja kaikki. Tuostakin voisi noita saumoja litkuttaa. Kuuluuko muuten ovenkahvojen olla kokonaisuudessaan korin väriset?
paavo p. kirjoitti:
Hitaasti hyvä tulee ;-), ei vaan hienohan tuo on, maalipinta ja kaikki. Tuostakin voisi noita saumoja litkuttaa. Kuuluuko muuten ovenkahvojen olla kokonaisuudessaan korin väriset?
kahvoista en tiedä mut esim oven karmit tais olla mustat irl…
Kiitoksia kommenteista! Kahvat osineen kuuluu olla korin väriset. (tarkistin kuvista) Ovien karmien tosiaan kuuluisi olla mustat, mutta pensselillä en saanut niitä siedettävän näköisiksi, joten pesin maalin pois ennen kuin se ehti edes kuivaa.

Ehkä sitten sen seuraavan mallin saan tehtyä "viimosen päälle" ;)

- L
Alustaan käytetty aika ei ole kyllä ainakaan hukkaan mennyt, hyvältä näyttää =) Ovien saumoja olisi tosiaan voinut litkuttaa.