Pienoismallit.net

Grumpy old man

Haudantuore figuuri

GW:n generation 1 muumio uudelleenlämmitys. Tällä kertaa figuuri ei olekaan valkometallia vaan resiini/styreenisekoitusta. Maalaaminen on suoritettu käyttämällä Andrean ja GW:n akryylimaaleja.

Pohjamaalauksen tein ensimmäistä kertaa siten, että maalasin figuurin ensin kokonaan mustaksi, jonka jälkeen suihkutin ohuelti valkoista maalia figuurin päälle, jolla sain huippuvalokohdat esiin. Tämän jälkeen maalasin "märkää märälle", eli lähdin tummimmasta sävystä liikkeelle ja siirryin vaaleampiin sävyihin asteittain, sävyt maalattiin niin, ettei edellinen maalikerros ollut vielä kuivunut kun uutta kerrosta ryhdyttiin maalaamaan.

Kultaosat maalasin Andrean "Gold Paint Set:in" väreillä. Kovimmat huippuvalot maalasin kirkkaan hopealla. Aseen terät on maalattu Humbrol:in metal cote -väreillä sekä hopean eri sävyillä. Hopeaa on käytetty lähinnä huippuvaloissa, samoin kuin kultaosissa.

Fantasia-aiheissa sekä tässä 28mm mittakaavassa en enää käytä metallivärejä. NMM sopii mielestäni aihealueeseen sekä mittakaavaan paremmin, sillä sen avulla saa helpommin kovempia kontrasteja metallipintoihin.

Hauska ja opettavainen projekti jälleen kerran.

Kommentit

On kyllä hienoa tekemistä kun miettii mittakaavaa!!
Miksi olet kuvannut figun näin kaukaa? Olen jo tottunut sinun korkeatasoisiin figuureihin, mutta nyt tässä heti tökkii tuo harmaa tausta, jota on kovasti katsojalle tarjolla.
Sininen ja kulta yhdessä toimii aina, mutta tässä figussa minun huomioni vie tuo julmetun iso kirveen (?) terä ja sen metallinen upea ulkonäkö - itse figu jää ainakin minulle hieman "kaukaiseksi" vaikka näyttääkin olevan värikäs ja hienosti "varjostettu".

Mitä muuten tarkoittaa NMM - Niinku Mielettömän Mageeta ;-) ja vielä ;-)
Niin, siis en ihan aikuisten oikeasti tiedä, että mitä tuo NMM meinaa.
NMM=Non Metallic Metal, eli metalli maalataan muilla kuin metalliväreillä. Ihan historiallinen tapa maalata :)

Ase on iso ja siksi se myös hallitsee alaa. Minkälaisia lähikuvia haluaisit, figuuri on näissä kuvissa jo 2-3 x suurempi kuin livenä.
Marko Teerioja kirjoitti:
Ase on iso ja siksi se myös hallitsee alaa. Minkälaisia lähikuvia haluaisit, figuuri on näissä kuvissa jo 2-3 x suurempi kuin livenä.
No isompia, tarkempia lähikuvia - ei se ole katsojan vika, että tekijä on tehnyt kauhean pienen mallin ;-)
Tiedän siis, että "livenä" jossakin kilpailussa tämä sinun mallisi ns. pysäyttää katsojan totaalisesti ja tämä on varmasti hienompi livenä kuin näissä valokuvissa - mutta nyt siis arvostelinkin tietenkin näiden kuvien perusteella.

By the way, katsovatko mallikisojen tuomarit malleja esim. suurennuslasien läpi? Vai onko tapana katsoa niin, että ns. ihmisen normaali näkö (silmälaseilla tai ilman) riittää arviointiin?
Kyllähän figuuria saatetaan tutkia suurennuslasilla, en tiedä. Suomessa taitaa yleisin tapa olla ihan omin silmin katsominen.

Huomenna voit kuvata figuurin IPMS Openissa ilmailumuseolla, tai sitten voit katsoa samat kuvat isommalla resoluutiolla täällä
Esko Rusi 7.10.2011 17:00 Vastaa lainauksella
Piti ihan mitalla katsoa tuo 28mm,saman korkuinen kuin Humbrolin tai Revelin maalipurkki. Täytyy vaan "katkerana" todeta että ei onnistu meikäläisen näkökyvyllä eikä käden vakaudella edes doupattuna.
Iso mies tekee hienoa minityriaa.
Kysynpäs sitten vielä sellaisia, ainakin omasta mielestäni oleellisia asioita, että kuinka monta osaa tässä mallisarjassa oli ja millainen oli osien ns. yleinen yhteensopivuus - pitikö siis kauheasti sahata, viilata, höylätä ja hioa, ennekuin pääsi maalaamaan - ja mitä liimaa/liimoja käytit tässä projektissa?
Hyvä kysymys Raimo- olisiko osia ollut joku 3 kpl. Itse en pidä GW tavasta jakaa osia, myös osien sopivuus on "mitä sattuu". Perusmallarin taidoilla osat saa kuitenkin nätisti kiinni. Valusaumoja joutuu rapsuttelemaan pois kohtuullisen paljon.

Liimaaminen pitää tehdä epoksi/pikaliima -akselilta löytyvillä tuotteilla. PU-Hartsi / Styreenisekoitus EI tottele muoviliimoja.
Marko Teerioja kirjoitti:
Hyvä kysymys Raimo- olisiko osia ollut joku 3 kpl.
Siis ihan oikeesti 3 osaa? 3 OSAA?
Kun olen katsellut kuvia sinun hienosti detaljoiduista, monimutkaisesti rakennetuista malleistasi (myös livenä), niin oletin oitis, että tässä on taas tämäkin "äijänkuvatus" koottu pienistä palasista.

Olen hieman pettynyt.
Tuossa ei ole kuin kaksi asiaa mitkä hieman häiritsevät. Tuo kirveen terän paksuus on mahtavaa luokkaa, mikä on näiden pikkufigujen ongelma. Mutta voisiko sitä teroittaa ohuemman näköiseksi? Meinaan vain että, tuolla teräkulmalla ei kaula katkea vaikka muumiolla olisi kuinka tekniikka hallussa. Kakkos ja neloskuvissa tuon ukkelin asento näyttää siltä että se kaatuu nokilleen, kuin juoppo kuseensa. Tietenkin kuva saattaa hieman hämätä, mutta tuolta se näyttää varsinkin neloskuvassa. Maalaamisesta ei tällainen keskinkertainen automallari löydä muuta kuin ylistäviä sanoja, joten isoja tähtisateita tulossa kuitenkin.
Pose ja terä on annettu tekijä- suck it up :) Kysehän on kuitenkin teräaseen kanssa heiluvasta muumiosta… c'mon siis muumiosta :) Tosin mieleen tulee kyllä eräskin mäkihyppääjä, mutta ei siitä enempää :)
Esko Rusi 7.10.2011 18:00 Vastaa lainauksella
Voihaan olla että aseella ei olekaan tarkoitus katkaista kaulaa vaan murskata kallo jolloin päästään helpommin käsiksi harmaaseen massaan kallon sisäpuolelle, slurps.
Yritin katsella Egyptologian kirjojani, mutta en löytänyt niistä sopivia viitteitä muumion alkuperään, miltähän aikakaudelta asusteet ja ase ovat, mitä referenssejä käytit? Ei vaan, tämähän on fantasiamalli joten eihän tässä tarvitse referenssejä etsiäkkään. Piskuiseen mittakaavan tehtynä varsin näyttävä ukkeli. Tuolla märkä märkään systeemillä saa näköjään sävyt aika hyvin tummumaan kautta vaalentumaan ilman jyrkkiä eroja.
Jos jostain täytyy narista, niin ehkä alustaan olisi myös voinut tehdä voimakkaampia sävyeroja, esim kivien saumoihin.
Nyt alkoi taas mieli ruveta maalailemaan, vaikka on jo monta muuta rojektia menossa, mistähän saisi lisää aikaa ja energiaa :)
AJ 8.10.2011 14:57 Vastaa lainauksella
Moi Marko,

Taidan olla vastarannankiiski, viitaten yllä oleviin kommentteihin, kun mikään ei häirinnyt figussasi, päinvastoin ihailin loistavaa maalaustyötäsi, se kiinnittää ainakin minun huomioni - tykkään siitä erittäin paljon!

Eipä onnistuisi tässä maailmassa myöskään meikäläisen näkökyvyllä eikä käden vakaudella edes doupattuna ja buustattuna vastaava suoritus, Esko R:ää lainaten. Ihailin jo Ein Prosit diossasi upeaa figujen maalaustulosta ja nyt tulee lisää korkeatasoista figua vielä älyttömän pienessä skaalassa 28mm.

Mitäs tässä enää muuta, huipputyötä - tähtisadetta niskaan! Parhain terveisin, AJ
Raimo Leino kirjoitti:
Marko Teerioja kirjoitti:
Hyvä kysymys Raimo- olisiko osia ollut joku 3 kpl.
Siis ihan oikeesti 3 osaa? 3 OSAA?
Kun olen katsellut kuvia sinun hienosti detaljoiduista, monimutkaisesti rakennetuista malleistasi (myös livenä), niin oletin oitis, että tässä on taas tämäkin "äijänkuvatus" koottu pienistä palasista.

Olen hieman pettynyt.
Mietin pitkään, että mitä tähänkin kommenttiin vastaisin. Ensin ajattelin olla vastaamatta, mutta aina ei jaksa olla loppuun asti korrekti. Joten Raimo, jos mielestäsi figuureissa on kyse ainoastaan siitä, kuinka monta osaa pitää liittää yhteen niin suosittelen sinulle seuraavaa: osta 28mm figuuri ja pistä se ristiinleikkaavaan paperisilppuriin. Sitten kokoat sen ja maalaat, siinä sitä on haastetta.

Figuurimallauksen haasteet (pl. scratch- ja konversiot) ovat pääsääntöisesti maalaamisessa, eivät figuurin rakentamisesta.
Moi Marko,

Blendaus näyttää hyvältä eli DVD on ilmeisesti mennyt jakeluun;-) Kivirakennelma kaipaa lisää kontrastia ja sama koskee luultavasti figuria. Mutta kokonaisuus näyttää katu-uskottavalta.

Jonkun edellä mainitsema aseen terän teroittaminen seuraavassa projektissa voi olla kokeilemisen arvoinen idea. Isommassa mittakaavassa se ainakin kannattaa oman kokemukseni mukaan tehdä.

t. Jari
Toidella kauhian näköinen( siis hyvin tehty) Nuo kivet vois haluta jonkinlaista kylpyä?
Raimo Leino 11.10.2011 15:38 Vastaa lainauksella
Marko Teerioja kirjoitti:
Figuurimallauksen haasteet (pl. scratch- ja konversiot) ovat pääsääntöisesti maalaamisessa, eivät figuurin rakentamisesta.
Juu kyllä minä tuon nyt tajuan - toin vain esille oma mielipiteeni (itse kun nimenomaan tykkään siitä rakentamisesta) - ja sen takia kiinnitin huomiota siihen, että tässä mallisarjassa on 3 osaa. Ei ollut tarkoitus mitenkään aivan erityisesti vinoilla - sen takia en laittanut mukaan edes minkään sortin hymiöitä, kun ajattelin, että ei sitä minun "kolmeen osaan tarttumistani" voi kukaan pitää pelkästään venkoiluna - noh, väärässäpä olin näköjään - taas.

Sallitaankohan tänne kuvien laittamiset yksiosaista malleista, vai pitääkö niitä osia olla vähintään kaksi, että malli täyttää tämän palstan kriteerit? Tulipahan vaan mieleeni - tämäkään ei ole vinoilua, eikä kohdistettu suoraan kehenkään - kunhan ihmettelen "ääneen" …
M Koivunen 17.10.2011 10:25 Vastaa lainauksella
Asiallinen figu ja hyvin maalattu kuten Markolla on tapana. Ei mitään häiritsevää tuosta löydä vaikka kuinka katsoa. GW:n figuissa on omat huonot puolet ja omat hyvät puolet. Kyllä noista siistejä saa kun viitsii vaan vääntää ja kääntää.
Raimo Leino kirjoitti:
Sallitaankohan tänne kuvien laittamiset yksiosaista malleista, vai pitääkö niitä osia olla vähintään kaksi, että malli täyttää tämän palstan kriteerit? Tulipahan vaan mieleeni - tämäkään ei ole vinoilua, eikä kohdistettu suoraan kehenkään - kunhan ihmettelen "ääneen" …
Kuten Pienoismallit.net etusivullakin on maininta on tämä myös miniatyyriharrastajille suunnattu. Suurin osa pienistä miniatyyreistä on yksi osaisia. No 2 osaisia jos alusta otetaan mukaan. Eli kyllä ne menee sivuston piiriin ja mielestäni sopivat tänne hyvin. Vielä jos noille jaksetaan tehdä uudet alustat eikä sitä tylsää mustaa laattaa ihan normaalina.
Hieno kun mikä. Onko tuo tombking:sejä vai ei?
aleksi vuorinen kirjoitti:
Hieno kun mikä. Onko tuo tombking:sejä vai ei?
ovat juu näyttäisi olevan itse Tomb King kyseessä.. itsellä rakenteilla koko armeija..