Pienoismallit.net

F-4D Phantom II

66-0274

Oma tuotokseni Vietnamin Sodan ryhmärakenteluun. McDonnell F-4 Phantom II ja sen eri versioiden ansiot Vietnamin konfliktissa ja muualla eivät varmaan sen enempi esittelyä kaipaa.

Siispä enemmän kyseisestä koneyksilöstä. Tällä koneella Capt John D Logeman (lentäjä) ja 1Lt Frederick E McCoy (asejärjestelmäupseeri eli WSO) pudottivat pohjoisvietnamilaisen MiG-17 -koneen 26.10.1967. Kone oli tuolloin sijoitettuna 555 TFS/ 8 TFW, Ubonin lentotukikohtaan Thaimaassa. Malli esittää konetta sodan myöhemmiltä vuosilta, kun se oli laivueiden uudelleenjärjestelyjen seurauksena edelleen Ubonissa, mutta yksikkönä tällä kertaa, vuonna 1972, 435 TFS. Tuohon vuoteen mennessä viholliskoneiden torjuntaan keskittyneet MiGCAP- lennot oli siirretty Udornin lentotukikohdan laivueille, kun taas aiemmin MiG:ejä hyvään tahtiin pudotelleet Ubonin koneet saivat keskittyä enimmäkseen pommituslentoihin.

Koneessa on kuormana kaksi Paveway laserohjattua pommia, etummaisessa Sparrow-kuilussa ALQ-87 "two canister" ECM-säiliö ja kolme lisätankkia.

Hasegawan malli oli mukava rakenneltava, osat sopivat siedettävästi yhteen eikä hirveää päänvaivaa tai maailmanluokan kittaussavottaa tullut vastaan missään rakennuksen vaiheessa. Eduardin etsisetti oli hyvänä lisänä, tosin hieman väärin käytettynä, koska etsit olivat B-malliin. Siirtokuvat osittain sarjan omat, osin TwoBobsin F-4C-arkilta.

Kommentit

Kas vain ,Antin Phantomi on ehtinyt jo viikonvaihteen näyttelystä P.M. netin kuvagalleriaan ja hyvä näin,onhan Phantom myös Bengalin vaeltava aave.Tämä on mielestäni kelpo malli rakennus ja maalaus jäljessä ei ole moittimista.Malli näytti kuitenkin livenä paremalta (Kuten useimmat tuppaavat tekemään)Nuo paweway pommit näyttävät vähän turhan pelkistetyiltä. Eikö noissa kovissa ollut aina keltainen raita mukana ja ohjaus evät olivat maalattu erilaisilla vihreän sävyillä?Ohjaamosta olisin kaivannut myös Makro kuvia ,ymmärsin että,olit pukertanut kohtuullisesti sen kanssa Toisaalta onnistuneiden Makro kuvien saaminen noin pienestä kohteesta on kohtuullisen haastavaa.Hyvä nähdä pitkästä aika näillä sivustoilla "Valtavia Aaveita".
Mallissa on oikean siiven uloin siivessä oleva laipan yläpuoli on harmaa ,onko Setä Ho Chi Minin pojat osuneet koneeseen???
Kiitoksia kommenteista.
Opa Laitinen kirjoitti:
Nuo paweway pommit näyttävät vähän turhan pelkistetyiltä.
Niissä muutamassa referenssikuvassa, jotka Ospreyn "USAF F-4 MiG killers 72-73"-kirjassa oli (siihen aika pitkälti nojasin), ei pommeissa juuri merkintöjä näkynyt, ja pommisetin ohjekin on joutunut hyvään talteen.
Lainaus:
Ohjaamosta olisin kaivannut myös Makro kuvia
Niin olisin halunnut minäkin, mutta kun kameran penteles ei niitä noin läheltä suostu ottamaan. Saa tulla käymään ja katsomaan.
Lainaus:
Mallissa on oikean siiven uloin siivessä oleva laipan yläpuoli on harmaa ,onko Setä Ho Chi Minin pojat osuneet koneeseen???
Sitä yritin mallintaa. Ja kun sotimaan on pitänyt joutua, on maalaus jätetty seuraavaan määräaikaishuoltoon.
Jeah. Antin malli tuli tännekkin.

Ei ole valittamista, muutakuin se, että livenä nämä ovat aina kauniimpia kuin kuvissa.
Tämä yksilö, kuten muutkin Antin tekeleet ovat ihan huippuosaamista. Maalirajat himpun terävät, mutta pensselillä vedetyiksi hyvät. Vissiin siis pensselillä maalattu?

Ja kun moitittavaa ei löydy kuin ehkä etsimällä ja suurentamalla kuvaa, niin kokonaisuudesta pojot on:
Timo Rissanen kirjoitti:
Vissiin siis pensselillä maalattu?
Kyllä vain.
AJ 17.11.2011 09:15 Vastaa lainauksella
Moi Antti,

Onnistunut F-4D Phantom II malli Vietnam-ryhmikseen. Komppaan yllä olevia. Camo on hyvin tehty; maalaus on kaikin puolin buone ja vielä pensselillä - erinomaista pensselöintiä. Taustoitus on yes ja Timo R:n lainaten "Moitittavaa ei löydy kuin ehkä etsimällä ja suurentamalla kuvaa" eli hyvä malli. Olisi kiva nähdä tuo Otson MiG tämän mallin vierellä, niin voisi vertailla camo-maalauksia, sillä tämä jenkkien camokin on tyylikäs ja MiG:n camo on todellä jännä - laadukkaita lekoja pukkaa Vietnam-ryhmikseen, hyvä niin. Hieno Phantom II! Parhain terveisin, AJ
Kiitokset AJ:lle kommenteista. USAF:n camossa oli yllättäviä eroja koneyksilöiden välillä varsinkin takarungossa kansallisuustunnuksen tietämillä ja sivuvakaajassa. Kyseisestä koneyksilöstä ei käytössäni tarkkaa tietoa ole, eli maalauskaaviossa on käytetty taiteilijan vapautta.