Pienoismallit.net

King Tiger

Malli on valmis!

Jee eli sain mallin valmiiksi. Ikävä kyllä haluaisin lisätä tähän paljon kuvia ison skaalan tiikeristä, jotta kaikki yksityiskohdat pääsisivät oikeuksiinsa, mutta rajoitukset tulee vastaan :(

Trummpeterin King Tiger ei ollut miellyttävimmästä päästä mallailukokemus (ks tarkemmin blogin aiemmat merkinnät). Osat eivät sopineet yhteen, ohjeissa oli virheitä ja pahoja puutteita (Tamiyan ja Dragonin tankkimalleja lähinnä tehneelle). Myös mallin iso koko aiheutti päänvaivaa esimerkiksi maalauksen ja valokuvaamisen (esim. en löytänyt tarpeeki isoa taustapahvia) kanssa. Yritin ensimmäistä kertaa tehdä mallista jonkin selvän esikuvan kaltaista ja "233":sta löytyykin muutama ihan kelpo kuva. Rima tosin taisi olla hieman korkealla. Esimerkiksi zimmeritien teko ei oikein luonnistanut ensikertalaiselta ja kuvien mustavalkoisuus ja huono tarkkuus aiheutti päänvaivaa… Ja mainitaan nyt vielä kertaalleen mallin huono laatu.

Lopputulokseen olen kuitenkin ihan suhtkoht tyytyväinen. Tiger II on jo mainitun koon puolesta mallieni joukossa omaaluokkaansa. Lisäksi yksityiskohtaiset sisätilat ja tolkuton (en edes halua laskea) työn määrä lämmittävät mieltä, ihan niinkuin olisi saavuttanut jotain :) Koen oppineeni paljon uutta mallailusta tämän projektin kautta, mutta toista saman mittakaavan värkkiä en taida ihan lähiaikoina tehdä.

Malli on maalattu lähinnä Tamiyan maaleilla ja ylimääräiset osat jne olen maininnut aiemmissa postauksissa.

Kiitokset vielä kertaalleen kaikille projektissa auttaneille eli suuret kiitokset AJ:lle, veljelleni, vaimolleni ja kaikille blogia kommentoineille!

Esko P.

Kommentit

Esko P. 11.11.2011 06:51 Vastaa lainauksella
Olis tosi kiva jos nää jo useat kakkosen tai alle äänestäjät kertoisivat miksi antavat niin alhaisia pisteitä, voisin sitten parantaa suoritustani. Kyseessä on kuitenkin useiden kymmenien (lue noin 150-200) tunnin työrupeama…
Onhan tää aika mehevä pakkaus. Blogia en ole seurannu, mutta lopputulosta kelpaa näytellä. Figuista plussaa.

Syksyn pimetessä näyttää, että kakkosen jakelijat tulevat ulos piiloistaan :-(
Petri Lyy 11.11.2011 10:04 Vastaa lainauksella
Blogia oli mukava seurata ja mukava on katsoa valmistakin mallia. Kakkostelijat nyt vain ovat keskuudessamme.
AJ 11.11.2011 10:23 Vastaa lainauksella
Moi Esko,

Ensimmäinen rakennusblogisi ja mielestäni se on yksi parhaista rakennusblogeista tällä saitilla; etenkin sotilaskalusto 1939-1945 rakennusblogeista, kun käy ne kaikki läpi. Aloitit blogisi vielä hienosti kertomalla käynnistä Saksassa Munsterin Panzer Museumissa, josta sait inspiraation ison skaalan Kunkkutikrun rakentamiseen - Munsterin Panssarimuseo on aika "cooli" mesta, eikö vain.

Sitten etenit systemaattisesti blogissasi hienosti rakentamisen osa-alueet vaiheittain ja toit tyylikkäästi esille rakennussarjan puutteet. Kokonaisuudessaan blogi on todella hyvin tehty, kun sen tavaa tarkkaan läpi. Ehdottomasti erinomainen blogi, joka on tehty vielä suhteellisen lyhyellä ja nopealla aikajänteellä 29.9. - 10.11.2011.

Omalta osaltani esitän pahoitteluni ja anteeksipyyntöni, etten ole kommentoinut blogiasi ja olisin voinut auttaa noissa sisätilojen väreissä yms…Onneksi ilmeisesti myöhästyneestä vaatimattomasta avituksestani oli edes jotain hyötyä.

1/16 skaalan King Tigerin rakentaminen ja viimeistely noin kahdessa kuukaudessa ja 200 työtunnissa on sekin jo itsellään melkoinen suoritus; hatun nosto ja syvä kumarrus. Erityisesti se on vielä merkittävämpi suoritus, kun lopputulos on näinkin hyvä ja onnistunut kuin sinulla. Tähän päälle vielä kahden onnistuneen 1/16 skaalan figun tekeminen ja hyvän rakennusblogin ylläpitäminen. Kuten jo edellä sanottu - hatun nosto ja syvä kumarrus sinulle, Esko.

Mielestäni pelkästään jo Trumpeterin ison 1/16 skaalan Royal Tigerin rakentamisesta ja viimeistelystä sisuskaluilla pitäisi antaa mallarille pohjaksi kaksi staraa - sen verran iso urakka tuo 1850+ osan kyhääminen on; jos ei usko sitä, niin siitä vaan hankkimaan Trumpan sarja ja rakentamaan ja viimeistelemään sitä.

Tykkään myös Köningstiger vaunuvalinnastasi; vaunusta #233, s.Pz.Abt.503 FHH Budapestissä Unkarissa. Kyseessähän on kuuluisa Kunkkutikru, josta on otettu kuvasarja sumuisena ja koleana päivänä 15.10.1944; kuvasarja nimenomaan teki ko. vaunuyksilöstä kuuluisan. Kunkkutikru 233 oli kuvasarjassa ensin vartiossa Várhegyssä, linnan kukkulalla, tulitussuunta Tonavan yli ja sittemmin Unkarin Sotilashistorian museon edessä. Kuvasarja löytyy Thomas L. Jentzin & Hilary L. Doylen Kunkkutikru kirjoista.

s.Pz.Abt.503 FHH oli menetyksekkäin Tiikeri-panssaripataljoona, tuhoten yli 1700 vastustajan tankkia ja yli 2000 vastustajan tykkiä. Kaikkien aikojen paras tankkimies (ensin ampujana ja sitten vaununjohtajana) Feldwebel (vääpeli) Kurt Knispel palveli myös s.Pz.Abt.503 FHH:ssa ja tuhosi tiettävästi vahvistettuna 168 vastustajan vaunua - epävirallisesti, ei vahvistettuna, Knispel tuhosi 195 vastustajan vaunua.

Mielestäni pienoismallisi Panzerkampfwagen Tiger (8.8 cm Kw.K.L/71) (Sd.Kfz.182) Ausf. B numero 233 s.Pz.Abt.503 FHH on onnistunut erittäin hyvin sekä ulkoisesti, että sisustan osalta ja onnistuneet figut sekä alusta täydentävät hyvää kokonaisuutta - kaikinpuolin bueno - kyllä diggaan. Hyviä kuvia mallista löytyy pitkin blogia, joista selkeästi tekstin kera ilmenee työurakka, jonka tämä Trumpan iso malli tarvitsee ja vaatii. Tämä on myös tämän saitin ensimmäinen 1/16 skaalan Kunkkutikru.

Onnistunut ja upea iso Tiger II - tähtisadetta niskaan! Annoin vain 4,5 staraa, kun rokotin puoli pojoa pois lähinnä viimeistelystä maalauksessa ja Zimmeritissä - käytännössähän pienoismallin + rakennusblogin kombinaationa tämä on viiden staran suoritus - hienoa työtä Esko!

Parhain terveisin, AJ

PS Tuli vielä blogista mieleen sellainen juttu, että marssijärjestys vaunumiehistön tärkeysjärjestyksessä on seuraava (viiden henkilön miehistö): Vaununjohtaja, ampuja, ajaja, radisti/alakk-ampuja ja lataaja. Lataaja oli yleensä aina kokemattomin junnu ja lähes poikkeuksetta ampujat ylenivät jossain vaiheessa vaununjohtajiksi: esim. Wittmannin ampuja Bobby Woll ja Kurt Knispel.
Raimo Leino 11.11.2011 11:29 Vastaa lainauksella
Esko P. kirjoitti:
Olis tosi kiva jos nää jo useat kakkosen tai alle äänestäjät kertoisivat miksi antavat niin alhaisia pisteitä, voisin sitten parantaa suoritustani.
Kakkosen tai alle äänestäjät? Voi luoja, kyllä täältä kaikenlaisia valopäitä löytyy. Ymmärän toki, että esim. viime viikonloppuna laittamani Tamiyan 1/35 Pibber partioveneen kuvat ovat tuon kakkosen arvoisia (tai siis se malli, ei ne kuvat)) mutta tämä komea tiikeri ansaitsisi mielestäni parempaa tähditystä kuin "kakkonen tai alle".

Blogia oli myös erittäin mukavaa seurata - kiitos viitseliäisyydestä.
AJ 11.11.2011 12:14 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Off topic, mutta mielestäni kuvasi eivät koskaan ole vain kahden staran arvoisia; esim. Pibberisi kuvat ovat kyllä kaikki selkeästi viittä tähteä, kuten kuvasi yleensäkin. Lisäksi se mv-kuva Pibberistä on aivan ässä - mieletön kuvakulma.

Noita kakkosen ja tai alle antajia kyllä aina piisaa, valitettavasti. Oikeastihan näistä pojoista ei kannattaisi piitata - hyvin arbitraaristahan se loppupelissä on. Toki itse annan pojoja mielummin yläkanttiin kuin alakanttiin pelkästään jo kannustuksen vuoksi. Jokatapauksessa mielestäni kirjallinen palaute on huomattavasti ja merkittävästi tärkeämpää kuin pojot, sillä se jo itsessään vaatii arvotelijalta enemmän aikaa, vaivaa ja paneutumista kuin pelkkä numeron klikkaus.

Parhain terveisin, AJ
Esko P. 11.11.2011 14:37 Vastaa lainauksella
AJ kirjoitti:
PS Tuli vielä blogista mieleen sellainen juttu, että marssijärjestys vaunumiehistön tärkeysjärjestyksessä on seuraava (viiden henkilön miehistö): Vaununjohtaja, ampuja, ajaja, radisti/alakk-ampuja ja lataaja. Lataaja oli yleensä aina kokemattomin junnu ja lähes poikkeuksetta ampujat ylenivät jossain vaiheessa vaununjohtajiksi: esim. Wittmannin ampuja Bobby Woll ja Kurt Knispel.
Todella suuret kiitokset kommenteista!

Ihmetyttää muuten todella miten nuo ampuja ja lataaja ovat mahtuneet tankin sisään. Ollut varmaan ahtaat oltavat kun tämänkin sisuskaluja kattelee… Tuskinpa ihan mustelmitta ovat säilyneet, jos muutenkaan hengissä nelkkytluvun kekkereistä.

Esko P.
Jussi L. 27.4.2012 15:16 Vastaa lainauksella
Komea Kuningastiikeri. Itsellä Porsche-tornillinen versio tekeillä ja mietiskelen tapaa toteuttaa zimmerit-massaus. Kyseessä on vanhempi pakkaus, jossa on metalliset johto ja vetopyörät sekä metalliputki. Tuota zimmerit-työkalua ei tässä versiossa vielä ollut.

Onko tuo työkalu minkälaatuinen ja pystytkö kertomaan, mikä on kyseisen työkalun hammasväli?
Esko P. 27.4.2012 16:00 Vastaa lainauksella
Jussi L. kirjoitti:
Onko tuo työkalu minkälaatuinen ja pystytkö kertomaan, mikä on kyseisen työkalun hammasväli?
Öh, en kyllä osaa. Taisin heittää menemään, enkä ole edes tyytyväinen lopputulokseen.

Yhtenä vaihtoehtona on valmiit aftermarket zimmeritit. ks. esim.
axels-modellbausta.

En ollut ennen, enkä jälkeenkään, tehnyt itse zimmeritiä joten en taida olla paras neuvomaan. Sori… Kysele joltain asiasta enemmän tietävältä…

Esko P.