Pienoismallit.net

M50A1 Ontos

M50 Ontos suunniteltiin nopeaksi panssarin tuhoajaksi. Sen suunnittelu saatiin päätökseen vuonna 1952. Se oli Yhdysvaltain merijalkaväen käytössä vuosina 1956-69. Ontos osallistui Vietnamin sotaan vuosina 1965-69. Aseistuksena oli kuusi M40 raskasta sinkoa ja yksi M1919 Browning konekivääri.

Sitten malliin se on Academyn melko uusi sarja vuodelta 2010. Paketista löytyy perus mallin lisäksi kaksi figuuria ja lisätarvike setti jossa jerry kannuja ja konekivääreitä ammuslaatikoineen. Lisäksi mukana tulee photo-etched osat pakoputken suoja verkoille, ajovalojen suojuksille, takalokasuojan kiinnikkeelle ja ajajan luukun kahvalle. Teloina mukana tulee lenkki telat. Malli on kasattu käyttäen Tamiyan tarvikkeita. Kittiä ei tarvinnut kuin rungon puoliskojen sauman kittaamiseen. Malli on maalattu Tamiyan maaleilla ja yksityiskohtia maalattu Revelin maaleilla. Malli on lakattu revelin matta lakalla jonka seurauksena pakoputken verkon ritilöistä osa meni umpeen. En viitsinyt alkaa puhkomaan niitä kun puhkaisin yhden huomasin että maali lohkeilee sen seurauksena pahasti. Figuuri on mallin mukana tullut. Sen maalasin Tamiyan akryyleillä , Revelin ja Valejon maaleilla. Lopuksi tein mudan Tamiyan Weathering Stickillä. Mallin esikuvana on USMC:n 3rd Anti-Tank Battalion Vietnamissa vuonna 1967.

Kommentit

Tommi M 30.9.2011 12:36 Vastaa lainauksella
Hieno malli, mutta eikö tämä olisi kannattanut lisä "vietnamin sota" ryhmärakenteluun?
Lainaus:
Ontos osallistui Vietnamin sotaan vuosina 1965-69.
Tommi M kirjoitti:
Hieno malli, mutta eikö tämä olisi kannattanut lisä "vietnamin sota" ryhmärakenteluun?
Lainaus:
Ontos osallistui Vietnamin sotaan vuosina 1965-69.
Mallin rakentaminen varmaan aloitettu ennen 26.9, mutta eihän sodankaan tarkkaa alkamispäivää ole tiedossa, joten sopii.
AJ 30.9.2011 13:25 Vastaa lainauksella
Moi Juho,

Onnistunut M50 Ontos; hyvin rakennettu ja maalattu - plussaa myös rakentamiskertomuksesta ja taustoituksesta, vaikkakin lyhyestä sellaisesta. Säistämistä ja vanhentamista vielä peliin mukaan enemmän, niin lopputulos on vieläkin parempi.

Mutta kaikinpuolin ihan hyvä malli ja aihe, Ontos, on hyvä, sillä kyllä tuo Ontos on varsinainen härveli - USMC kuitenkin diggasi Ontoksia erittäin paljon, joten pakko sen on ollut olla mainiosti toimiva värkki. En muista lukeneeni mitään negatiivista Ontoksista Vietnamin sodassa - voinen muistaa väärinkin. Ontos asiantuntijat kirjoittanevat tarkemmin Ontoksen tarinasta.

Ehdottomasti messiin Vietnamin sota ryhmärakenteluun, kuten ryhmärakentelun vetäjäkin tuossa edellä toteaa. Pirtsakka Vietnam-kähymalli - hyvä niin. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia palutteesta. Nyt lisäsin mallin myös tuonne Vietnamin sota ryhmärakenteluun. Vielä palatakseni malliin niin huomasin itse nyt mallin jo kasattua pienen virheen. Netistä onnistuin löytämään tietoa Ontoksen värityksestä niin sen mukaan USMC ajoneuvot maalattiin tummalla vihreällä eikä Olive Drabilla. Mallin ohjeetkin antoi väriksi Olive Drabin joten luoutin ohjeen antamaan väritykseen. Joten mallin väritys voi vähän olla vääränpuoleinen.
eikös tuole saksalainen ?
marjo ruokolainen kirjoitti:
eikös tuole saksalainen ?
Lol
sulta ei kysytty mitään etä oleppa hisun hiljaa
Saksalainen? Onkohan tässä joku nuorison vitsi jota en vaan ymmärrä? Mutta asiaan ei tuo väri nyt mitenkään väärältä näytä, ohjeissa yms voidaan sanoa 'dark green' ja tarkoittaa 'olive drap', kumpikaan määritys ei nimittäin ole mitenkään tarkka. Toisen tumman vihreä voi olla toisen olive drap jne. Pitäisi tietää tarkoitetaanko USAAF:n , USAF:n, ARMY:n, USMC:n vai minkä 'dark greeniä' tai 'olive drapia' ja miltä ajalta? Ja silti voi mennä metsään, ohjeiden, speksien yms mukaan voi olla maallattu vaikka pinkillä mutta entä jos juuri esitettu yksilö ei olekaan? Omasta mielestäni näyttää ihan sopivalta väriltä kun vertaa USMC:n Ontos -kuviin Vietnamista.
Tommi M 11.12.2011 23:04 Vastaa lainauksella
marjo ruokolainen kirjoitti:
eikös tuole saksalainen ?
Eiköhän rakentaja tee kertomuksensa ensimmäisillä riveillä selväksi, että vekotus on amerikkalainen. Myös google antaa parissa sekunnissa vastauksen…