Pienoismallit.net

Rautakauden linnavuori

Savossa

Historiallinen malli rautakauden linnavuoresta Savossa. Rakennustekniikasta ei ole säilynyt varmaa tietoa joten mallin detailit perustuvat arkeologien arvauksiin siihen miten aikoinaan on rakennettu.

Kommentit

Golg 3.12.2006 19:33 Vastaa lainauksella
Eikös tuo malli ollut joskus esillä tampereen pienoismalli päivillä ?
todella hienohan tuo on mutta ainut mikä ei oikeen iske on ton majan lattia
minkä valmistajan figuja nuo ovat?
-Kiitoksia. Joo, oli pienoismallipäivillä näytillä, tein mallin opintoihini liittyvällä kurssilla: historiallinen malli.
Jos tarkoitat lattian materiaalia niin vartiotupaan tein maalattian: linnavuorten majoitukset rakennettiin kuulemma tilapäiskäyttöön, joten tähän en tehnyt puista lattiaa. Valkometallifiguurit sain kaverilta: en tiedä valmistajaa, saattaisi löytyä sotataidosta?
Jipe 9.4.2007 12:04 Vastaa lainauksella
Mistä oot tehny ton pohjan ja ruohon. Kertositko myös että mistä oot tehny nuo puut.
Pohja: MDF-levy johon olen tehnyt maastonmuodot uretaanilevyn paloista jotka päällystin polyfill-massalla.
Maalasin pohjan eri sävyillä, sitten siroittelin mattalakan päälle Woodland Scenicks:in valmistamaa Static Grass Flock-ruohoa (ostin fantasiakaupasta Tampereelta, maitotölkin kokoinen purkki näköjään maksoi 10.8€ ja riittää todennäköisesti eläkepäiville asti :) Puut ovat rautalangasta punottuja, rungot päällystin talouspaperisuikaleilla ja pintaan vedellä reilusti ohennettua yleis/puuliimaa (suhde n. 5:1) , lehvästö on värjättyä vaahtomuovisilppua.