Pienoismallit.net

Pz.kpfw.IV Ausf.D

Tämä on taas vähän "vanhempaa" tuotantoa.
Rakennettu joskun talvella, tammi- tai helmikussa. Tosiassa aloitin tämän rakentamisen, ja pääsin tosi pitkällekin, 2010 syksyllä, mutta meninpä viiltelemään itseäni askarteluveitsellä sen verran ikävästi, että tämä jäi hyllyyn keräämään pölyä vähäksi aikaa.

Mallin esikuva on ymmärtääkseni näitä ensimmäisiä pitkäputkisella tykillä varustettuja nelosia, joita käytettiin koemielessä ennen varsinaista sarjatuotantoa (Ausf. F2,G jne.)
Mallini kuvaa tällaista entistä koevaunua, joka vuonna -45 on täytynyt lähettää itärintamalle täydennykseksi.

Rakennuksessa ei ollut mitään ihmeellistä, perus Dragonia, tosin, johtuen nelosen rakenteesta, välillä meinasi mennä vähän monimutkaiseksi. ;) En muistaakseni lisäillyt mitään ihmeellisyyksiä malliin, ainoastaan resiinifigun ja MG-42:n kaveriksi alustalle.
Maalaukset meni peruspensselöinnillä ja camo kuivapensselöinnillä. Lisäsin tornin schüzeneihin ylimaalatut tunnukset ja erilaisen camokuvion, eli schürzenit on selvästi vaihtaneet omistajaa. ;)
Vanhennukset jälleen litkuttamalla, filtteröinnillä, chipeillä ja kurauksilla.
Lisäsin tavoistani poiketen malliin myös pienen alustan ihan vaan vaihtelun vuoksi.

Olen edelleen tyytyväinen tähän malliin vaikka tekniikat on vähän parantuneet(?!) siitä kun tuon rakensin. Sana jälleen vapaa! :)

Kommentit

Sepä on onnistunut malli vähän erikoisemmasta mkIV:sta! Kuraus on hyvä sekä telaketjun "mutka" oletuskuvassa. Ainoastaan figun silmät selällään-ilme ei oikein miellytä. Pitäisikö laskea yläluomia hiukan silmien päälle? Muuten kyllä onnistunut hyvin. BUENO!
Jonne 15.8.2011 10:19 Vastaa lainauksella
Hyvältähän tuo näyttää. Etenkin pidän ketjuista sekä siitä miten ne mukautuu pyörästön mukana maastoon.
Hienoa työtä…
Kiitokset molemmille kommenteista!
Jep, figujen ja varsinkin kasvojen maalauksen kanssa mulla on vielä paljon opittavaa… ;)
Komea ja hyvin rakennettu vaunu. Maalaus ja säistys onnistunut mukavasti, kehysten reunat hieman kirkuu valkeudellaan. Ehkä mustat sopis paremmin, figun kasvoihin hieman eloa enemmän niin vot, mut kaikinpuolin hyvää työtä.
Kiitokset kommentista Jarno! Nyt kun miettii noita kehyksiä, niin oot ihan oikeessa, voisi hyvin vetää mustiksi tai ehkä ruskeiksi. Täytyy pistää harkintaan.
Komeaa jälkeä taas!
…oikean puoleinen telapyörästö noudattaa todella maukkaasti maaston muotoa,muutenkin hyvin toimiva kokonaisuus!
Otso Valkeeniemi kirjoitti:
vetää mustiksi tai ehkä ruskeiksi. Täytyy pistää harkintaan.
Laita vaan ruskeiksi niin vot! No, makuasia.
mallaaja 14.4.2012 18:17 Vastaa lainauksella
moro otso! arvaa mikä on minun mielestä kivointa pienoismallien kasaamisessa,MAALAUS siis tulee vaan sellane viilis että "nyt seon valmis!!!!" seon kiva tunne… nonii,mennään asian ytimeen.hienon olet saanu kyhättyä,eniten vakuuttaa nuo tela pyörät kun ne joustaa tos ekas kuvas.tarkkaa työtä varmaa tarttennu figuuriki…vai…