Pienoismallit.net

Honda S600 vm.64

Alkukesästä olin mökillä vuolemassa yhtä muoviautoa, kun isäni lausui maagiset sanat "teeppä minullekkin tuollainen auto vaikka joululahjaksi".
Tietysti ensimmäisenä tuli mieleen että sen täytyisi olla joku isän vanha auto, mutta eipä löydy Fiat 600:sta, Datsun 100A tai Opel Kadettia yms.
Oli sitten pakko yrittää jotain muuta…

Nykyisin hänellä on punainen Honda ja sattui sitten silmiini Saaren Tepolta tuo Fujimin 1964 vuosimallin Honda S600 Nurburgring 500km versio.
Itse olen syntynyt tuona samana 64 vuonna (juu vanhoja ollaan).
Ajattelin ensin tehdä tuosta ko. rataversion ja laittaa numeroksi 33 (isän syntymävuosi) sekä tietenkin kuskin (siis isän) nimi oveen tai etulokariin, mutta etuvalot ja etupeilit eivät vastanneet kyseistä versiota niin päädyin punaiseen perusversioon.

Netistä löytyi hieno Jay Lenon Honda (tosin SM600 mallia) video, kannattaa katsoa ja kuunnella miten kone ottaa kierroksia n.9500 (videon loppupuolella):
www.jaylenosgarage.com/video/1964-honda-sm600/204774/
Myös joku Jenson Buttonin Honda S600 pätkä löytyy youtubesta:
www.youtube.com/watch?v=oY5Uw9aUKLs

Tuosta Lenon pätkästä myös selvinnee miten pieni tuo japsi on. Hevosiahan tuossa on 57.

Paljon oli vaikeuksia käyttämäni värin Tamiyan Mica Red kanssa, ei meinannut peittää millään ja pari kertaa keitti niin että joutui maalauksia ottamaan uusiksi.
Nuo ovien ja takaluukun rajat oli myös ihan onnettomat, ne oli pakko syventää.
Konepeltihän tuossa ei meinaa istua kunnolla, onneksi tarkoituksena olikin laittaa joko konepelti pystyyn tai sitten annan sen olla ihan irrallaan.
Pohjan sotkeminen tais mennä vähän "yli", konehuone onnistui mielestäni aika hyvin.

Jotain etsi osia tuli laitettua: ainakin honda tekstit, turvavyöt, pyyhkimet, katon "nepparit", polkimet ja pakoputken päät alumiiniputkesta.
Konetilaan lisäsin puolan, kaapelointeja, letkuja ja vaijereita

Paremmat kuvat löytyy täältä:
www.renevaan.kuvat.fi/kuvat/Pienoismallit/Valmiit/Fujimi+1964+Honda+S600/

Kommentit

Nappiin mennyt pikkuhonda!
Tuulilasin kehys on jotenkin kökön näköinen, mutta muuten auto on kaikin puolin todella hieno! Muun muassa konehuone, sivulasit ja turvavyöt kiinnittivät huomioni. Tällaisia malleja ihastelee milellään pitempäänkin! Mielestäni pohjan likaaminen ei ole mennyt yli, mutta yksi vaihtoehto pohjalle olisi lisätä jotakin pigmenttijauhetta tuomaan vähemmän öljyisen ilmeen?

t:J
tomi t 5.8.2011 13:54 Vastaa lainauksella
Auto on kyllä lähes täydellinen, ja erityisesti pidän konehuneesta se on nätisti tehty. Ainoo mistä sanon niin on tuulilasin kehys, se on kai pikkusen liian paksu, mutta ei siltikään hirveästi pistä silmään
Siisti se on kyllä! Tuo maalipinta on oikeinkin hyvän näköinen ja moottori samoin. Alustan säistys ei mitenkään yli ole mun mielestä mennyt, mutta ehkäpä voisi kuraa, tai hiekkaa lisätä sinne, tuskin siellä pelkkää öljyä on? Tosin parempi tuokin kuin täysin puhdas ja kiiltävä alusta, kun kerta ei auto ole tehtaan liukuhihnalta tulossa… Detaljointi kruunaa kokonaisuuden, eikä tässä mun mielestä ole mitään suurta vikaa.
Antti Tirri 13.12.2011 17:32 Vastaa lainauksella
Todella siisti ja kivan näköinen honda! Olen itsekkin miettinyt tätä mallia. Kävis munki hyllyyn;) Joo, eli penkit näyttää hyvältä, kiiltoa on sopivasti maalipinnassa, moottori näyttää yksityiskohtaiselta, alusta on asiallinen. Vaikka kyse on pienestä autosta on minunkin mielestä tuulilasin reuna kromaus liian paksu.
Oli varmaan tyytyväinen lahjan saaja.
Auton hienoudet näkyvät tuolla lisä kuvissa.
Upea menopeli joka kyllä kelpaa kirjahyllyn täyteeksi-
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.