Pienoismallit.net

Aku Ankan Pursi

Tilaustyönä tehty malli, joka menee Kokkolan asuntomessuille messutaloon jonka koko aihepiiri tulee Kaj Stenvallin maalausten mukaan.
Kaaret jyrsitty CNC:llä, kylkilaudat mäntyviilua.
Pintakäsittelyssä petsilakkaa ja sekalaisia akryylejä.
Purje tehty silkistä ja värjätty akryyleillä.

Videolinkki projektin esittelyyn: Ankkamaalauksista asunto

Kommentit

Valehteleeko kuva vai silmäni, mutta mielestäni mittasuhteissa on jotain häikkää?? Malli näyttäisi olevan pidempi ja matalampi kuin maalauksen esikuva. Peräsin on myös ilmestynyt mukaan jostain? Alkuperäinen jolla näyttäisi olevan ilman sitä.

Toki pienoismalli on saman henkinen kuin esikuvansa. Rakentaminen ja maalaus on muuten mennyt ihan OK

/marko
Loistava idea! :-)
maxres 11.7.2011 13:12 Vastaa lainauksella
Virkistävä esikuva mallille ja siisti toteutus! Mittasuhteet eivät ihan täsmää ja peräsintä ei ole esikuvassa, kuten Marko tuossa edellä jo mainitsikin. Niin ja ankka puuttuu kyydstä… ;)
Terve,

Ihan turha täällä on ketään yrittää hämätä :)
Jep, nuo mittasuhteet jäi itseäkin hieman harmittamaan, mutta aikataulu oli minulle tälläkertaa liian tiukka = jouduin muuntelemaan mallin jostakin jollan CAD kuvista, sitä jo hieman luhentelin ja yritin laipioita nostaa ylemmäs…
Ankka puuttuu tarkoituksella kyydistä, oli jopa pikku idea, että olisi ollut pienen pieni dioraama, jossa pursi olisi ajautunut hiekkarannalle jossa muutama räpylänjälki, tästä siis illuusio, että aku poukkoilee itse messutalossa :)

Peräsimestä kyllä väitän vastaan… tuo mun tekemä peräsin vaan on hieman liian korkea ja on otettu suoraan siitä CAD mallista, peräsimen "lapa" on taittuvamallinen eli se on normaalisti suoraan alaspäin.

Jokatapauksessa mukava ja opettavainen pikku projekti talon rakennuksen kiivaimmassa vaiheessa :)