Pienoismallit.net

Airbus A300B4

Entebben kone

HISTORIASTA: Kuuluisasta israelilaisten kommandojen suorittamasta panttivankien pelastusoperaatiosta Entebbessä, Ugandassa, tuli 4.7.2011 kuluneeksi tasan 35 vuotta. Sen kunniaksi päätin osallistua tähän siviilikoneet ryhmärakenteluun tekemällä mallin koneesta, joka kaapattiin 27.6.1976 lennolla Tel Aviv-Ateena-Pariisi ja pakotettiin lopulta lentämään Entebbeen, minne se laskeutui seuraavan vuorokauden puolella. Itse kone tyhjennettiin panttivangeista, jotka siirrettiin lentokenttärakennuksen sisälle. Kone sai sen jälkeen seisoa koko kaappausdraaman ajan omissa oloissaan, eikä sillä ollut mitään osuutta 4.7 tapahtuneeseen pelastusoperaatioon.
Kone oli Air Francen Airbus A300B4, sarjanumeroltaan 19 ja tunnukseltaan F-BVGG. Se oli otettu käyttöön 1975 lopulla ja oli siis käytännössä uusi kone.
Kaikenlaisesta selvittely yrityksistä huolimatta minulle on jäänyt epäselväksi, milloin kone lopulta palautui takaisin Ranskaan. Koneen miehistöhän läksi panttivankien kanssa israelilaisten Herculesien matkassa Israeliin ja Airbus jäi kentälle. Raivostunut diktaattori Idi Amin ei kuitenkaan uskaltanut särkeä Ranskan omaisuutta, vaan kone jossain vaiheessa haettiin pois.
Tässä koneen historiassa on se mielenkiintoinen puoli, että se lentää vieläkin turkkilaisella rahtiyhtiö MNG:llä tunnuksella TC-MNA ja on täten maailman vanhin lentävä Airbus. Kaikki muut 300-sarjan koneet on käsittääkseni romutettu.
MALLISTA: Ensimmäinen matkustajakonemalli, jonka rakensin. Mallin mitoista ja muista muotoyksityiskohdista en mene sanomaan mitään, sillä varsin vanhaa Airfix-tuotantoa tämä rakennussarja on. (Kertokoot paremmat tietäjät). Mutta kyllä se pitkälti Airbusilta näyttää.
Dekaaleiksi hankin F-DCAL:n arkin FD 14044, josta löytyy Air Francen tunnukset näihin alkupään Airbus-koneisiin. Tai ostin siis kaksi arkkia, koska onnistuin pilaamaan ensimmäisen arkin lähes kokonaan sivelemällä Liquid Decal Filmiä liian kovasti ja monta kertaa siveltäen, jolloin värit rupesivat irtoamaan arkista ja ne rupesivat osin jopa punertumaan. Eli menivät lähes kaikki pilalle. Toinen arkki onnistui paremmin. Nämä arkit on joka tapauksessa vedettävä Liguid Decalilla, muuten niitä ei saa ehjänä paikoilleen. Jouduin käyttämään dekaaleja molemmista arkeista ja sinisen sävyssä oli hieman eroa. Siksi isot AIR FRANCE tunnukset ovat vaaleammat kuin esim. runkonauha. Ei voi mitään.
Koska minulla ei ole ruiskua eikä riittävää taitoa sellaista käyttää, vein koneen rungon maalattavaksi matkustajakone-spesialisti Kai-Petri Gustafssonille. Vain ruiskulla saa tällaisessä koneessa riittävän siistin valkoisen pinnan runkoon. Kaikki muut maalit maalasin itse siveltimellä siipiin ja rungon alapuolelle. Käytin Humbrolin ja Revellin maaleja. Kai-Petri veti vielä lopuksi satiinilakan ruiskulla päälle.
En siis aivan yksin ole tätä mallia tehnyt. Minulta onnistuu varmaankin paremmin nuo kangaspuiden lankojen viritykset, sillä tämä matkustajakone-mallailu vaatii kanssa omanlaisensa taitajan (wade, tomijar, Juha Stenberg, K-P Gustafsson, Ari A Honkonen) ja minä en taida olla sellainen. Tämä mallini ei nyt siedä mitään suurennuslasilla tarkastelua, mutta kyllä sitä metrin päästä katselee.
Koska en itse 100%:sti mallia maalannut, jätän pisteytyksen pois.

Kommentit

Varsin näyttävä kone, Kaukon tehtaalta. Nykykoneetkin onnistuvat.
wade 9.7.2011 10:16 Vastaa lainauksella
Nostalginen ja hieno Airbus-malli, olen aina pitänyt tästä Airfixin sarjasta vaikka onhan se aika pelkistetty ja yksinkertainen nykypäivän Revelleihin verrattuna. Tuo vanhempi "hainevä"-kaavio miellyttää vielä erityisesti, jos en väärin muista niin sarjan mukana tulee jo uudemman "viivakoodin" siirtokuvat.

Lisäpisteitä tulisi (jos arvostelu olisi siis käytössä :) siirtokuvatyöskentelystä, omasta karvaasta kokemuksesta tiedän millaisen työn takana tällainen jälki on jos siirtokuvat ovat F-DCAL:in laserilla printatut. Sinisen sävyeroista en olisi niin huolissani, ei tuo niin pahalta näytä varsinkaan jos ei tiedä että niiden tulisi olla samanväriset (ja suurin osa mallia katselevista ei-mallareista ei takuulla tiedä…)

Jos tämä on ensimmäinen matkustajakonemalli niin "harha-askel" on onnistunut hienosti ja valkoisen maalauksen ulkoistaminen on hyvä kikka. Ehkä ei jatkossakaan kannata jättää matkustajakoneita vain tähän malliin?

Niin vielä, vaikka itselläni on sama malli valmiina Lufthansan väreissä niin kylläpä vaan tahtoisi samanlaisen Air Francen. Vieläköhän näitä löytyisi jostakin?
tomijar 9.7.2011 10:17 Vastaa lainauksella
Ei sun mitenkään tarvitse häpeillä. Hieno on malli, eikä mitään naputettavaa löydy! Lisää putkeen vaan, siiviilikoneita kun niin harvat tekevät… :)
Malli on tehty taidolla, mutta taitava on tekijäkin.
Koneen kohtalosta kaappauksen jälkeen ei varmaankaan ole juuri kirjoiteltu.
Sensijaan tapahtumasta on olemassa kirja.
Ja hyvä sellainen. En muista nimeä, enkä kirjailijaa.
Se siitä kyllä jäi mieleen, että tämä veitikka I.Amin teki kaappauksen jälkeen vielä pikku kepposen Kenian jollekkin silmäätekevistä. (sitäkään en muista kenelle).

Eli Idi ei oikein suvainnut, että Herculekset tekivät välilaskuja Keniassa. Hänen kaverinsa maille. Niinpä hän laittoi kirjepommin ystävälleen Keniaan. PUMM, ja ystävä maksoi hengellään "petturuudesta".
Taisi siinä kuolla joku ihan korkea-arvoinen poliitikko, tai armeijan johtaja…
Ei välttämättä kannata jättää siviilikonemallailua kun näkyy onnistuvan. Seuraavaksi vain vähennät ulkoistusta vain ruiskun lainaukseen…?