Pienoismallit.net

Gotha G.V

Tsekkiläisen Hippo Modelsin valmistama ensimmäisen maailmansodan aikainen raskas pommikone.
Ei mikään aloittelijan malli.
Siivet jouduin rakentamaa pariin kertaan ja takiloinnin. Putosi lattialle.
Osa tuista tehty valurungosta venyttämällä ja hiomalla.
Maalattu ruiskulla Revellin väreillä ja vanhennettu akryyleillä.
Takilointi 0.10mm siima.

Kommentit

Voih helevata, että on minun mieleen. En uskalla sanoa mitään minkä olisi paremmin voinut tehdä. Sävyt on upeat ja takilointi/ tuet on onnistunut mainitsemastasi syöksylaskusta huolimatta erinomaisesti.
Todella komea ja vaikuttavan näköinen kone vanhus. Rakentelujälki hienoa takilointia myöten, vanhennus sopii hyvin koneeseen. Virheitä en löydä kehuja senkin edestä, ei varmaan helpoin malli rakentaa.
On kaikin puolin mainiosti onnistunut
Komea on jälleen malli Porelta. Rakennus/pintakäsittely kautta linjan mallikasta.
Vau! En edes tiennyt, että tällainen hirviö on ollut olemassa. Hienoa työtä kautta linjan ja erityisesti takilointi on todella vaikuttavan näköistä. Helppo uskoa ettei tämä suoranaisesti mikään terapiamalli ole.
Huh hei, melkoinen takilointityö tehty ja vielä tuplana! Hienoa jälkeä!

Lähikuvat on ankaria: Potkurin napojen ympärys kaipaisi pientä tummaa washia, saisit korostettua pultinkannat laipasta ja laipan puusta. Samalla siveltimenjäljet katoaisivat tyystin.

Samaten, olisko näihin parempia kuularuiskuja?

Kokonaisuutena mahtavaa mallailua.

Mallailuterveisin,

Jari
Kaunista katseltavaa, melkoinen työvoitto kertakaikkiaan.
Jos haluaa etsejä taitella niin ainakin Tracks and troopista löytyy runsaasti molempien maailmanpalon aikaisia kuularuiskuja, paitsi että ne taisivat ollakkin 1/72 skaalassa…
Todella hienoa työnjälkeä. Täytyy todeta, että takiloinnissa on kyllä tarvittu viitseliäisyyttä jonnin verran.

Tuollaisillakin lenneltiin… Leppoisasti äijä nojaa koneen kylkeen. Tai ehkä häntä pyörryttää pelosta ja sen takia ottaa nojaa koneen kyljestä?
Kyllä tällainen vanha lankojen virittelijä iloitsee nähdessään näin hienoa työn jälkeä. Upean Gothan olet saanut aikaiseksi, en löydä moitittavaa. Tällaisen tekemiseen tarvitaan aina pitkää pinnaa ja sitä sinulla näyttää olevan. Tuo näytille johonkin mallaritapahtumaan.
Kaunis malli. Jotenkin tästä tulee mieleen, että onpahan lentokoneen näköinen viritys. Melkein voi haistaa lentokonehallin hajut.

Nokkakonekivääri ei näytä kovin hyvältä, mutta muuten on kyllä hieno malli, ja hyvin tehty. Erityisesti nuo ohjausvaijerit ovat upea yksityiskohta. Ovatko nuo verkot taka-ampujan toimiston sivulla tarkoitettu estämään ampujaa tunkemasta itseään tai asetta noihin potkureihin? Taitavat kuitenkin mennä aika läheltä ampujaa pyöriessään.
Ompa härveli. Näitä olen pari nähnyt Kauko S:n tekemänä. Siis en samanlaisia malleja, mutta samanmoisia takilointeja. Malli on varsin hyvin tehty ja siitä puolta vaille täydet.
Täydet olisit ansainnut, jos nuo renkaiden saumat vanteisiin ja jo mainittu potkurien keskusta, sekä ehkä konekivääri loistaisivat mallissasi kuin muut tekemäsi asiat.
Työnsarkaa lienee ollut…
Onpa hieno malli! Ei löydy sanomista mistään osa-alueestakaan. Great!
Ohhoh! Mahtavaa! Olet saanut tämän sarjan kasaan! Itse olen vasta käännellyt osia hyppysissäni ja kauhistellut edessä olevaa työmäärää. Pelkästään tukijänteitä ja ohjausvaijereita pitää laskujeni mukaan viritellä yli 80!

Sinulla takilointi on timmin näköistä. Olet kuitenkin vissiin kiinnittänyt langat siipitukien päihin? Paremmalta näyttäisi, jos jänteet kiinnittyisivät siipeen aivan siipituen tyveen:

Kuva WNW:n sivuilta

Peräsimen ohjausvaijerit olet toteuttanut esimerkillisen hienosti!

Ohjaamo tässä sarjassa on aika karu, mutta menettelee. Teitkö sinne lisäyksiä?

Parabellum-konekiväärit oisivat tietysti vähän paremman näköisiä, jos niissä olisi etsivaippa. Niitähän saa mm. Eduardilta. Karaya tekee todella hyvän näköisiä hartsi-Parabellumeita, joissa etsivaippakin valmiiksi putkeksi väännettynä. Hippon sarjan kk:t ovat umpimuovisiksi ihan hyvät. Olisit niitä voinut tietys maalaamalla vähän elävöittää (perä ja kädensija piuun värisiksi, vaipan kdetaljit kuivapensselilä esiin)

Maalaus on tyylikäs ja vanhennus sopivan hillittyä. Hirveän rähjäisiksi ei näitä vaaleaksi maalattuja Gothia säilyneiden kuvien perusteella käytetty.

Oliko siitokuvissa ongelmia? Madot kyljistä ovat sinulta ainakin jääneet puuttumaan…

t. Mikko
AJ 12.7.2011 13:39 Vastaa lainauksella
Moi Pore, kerrassaan loistava Gotha malli! Pelkästään jo tuo takilointi on huippusuoritus, ei todellakaan mikään aloittelijan malli. Kyllä diggaan! T. AJ
Pore 12.7.2011 21:02 Vastaa lainauksella
Ohjaamoon en tehnyt mitään lisäyksiä, paitsi ohjaajalle vyöt.
Siirtokuvat ovat ohuet, hauraat ja tarttuvat hanakasti kiinni.
Kyljen käärme hajosi pahasti, joten jätin ne pois.
Pore kirjoitti:
Ohjaamoon en tehnyt mitään lisäyksiä, paitsi ohjaajalle vyöt.
Siirtokuvat ovat ohuet, hauraat ja tarttuvat hanakasti kiinni.
Kyljen käärme hajosi pahasti, joten jätin ne pois.
Tuo siirtokuvien hauraus on hyvä tietää. Täytynee vahvistaa ne Liquid decal filmillä ja toivoa parasta.. :-(
Vaihtoehtona on tietysti lozengekuvioinnin maalaaminen koneen pintaan. Yksiväriset Gotha G. V:det kun olivat harvinaisia. Tälle käärmekonelle tiedetään muuten numerokin, se oli 670/17, mutta jostain syystä se on siirtokuvista unohtunut pois.

t. Mikko
Kuka on keksinyt pienennyssäteen???