Pienoismallit.net

N-mittakaavan pienoisrautatie

Harjoitusmäki

Erittäin hiljaista on ollut tämän blogin suhteen, joten täytynee päivittää tilanne. Edistystä ei ole viimeisten neljän-viiden kuukauden aikana ollut mitenkään merkittävästi, mutta eiköhän tästä saada aikaan yksi merkintä.

Deadline projektille on viikolla 43, joten ei tässä vielä hätä ole. Lukio ja muut harrasteet vievät inhottavan paljon aikaa tältä projektilta, joten suuren osan työstä tulen varmasti tekemään kesällä. Nyt alkoi hiihtoloma, joten enköhän saa tälläkin viikolla jotain aikaiseksi.

Mäen rakentamista varten valmistin harjoitusmäen, johon kokeilen vanerien ja kanaverkon kiinnittämistä sekä kanaverkon päällystysmateriaalivaihtoehtoja. Tämä oli kannattavaa, sillä nyt varsinaisen mäen rakentamisessa ei tule (toivottavasti!) yhtä monta virhettä.

Vanerit kiinnitin toisiinsa liimalla, myös osin kulmaraudoin. Bilteman kulmaraudat olivat 89° kulmassa. Ihan tosi. Niitä naputtelin ensiksi suoraan kulmaan toistakymmentä kappaletta. Kanaverkon kiinntys onnistui niittipistoolilla.

Kokeilin "mäen" eri osiin eri päällysteitä, mutta parhaan lopputuloksen sain kankaankovettimella kovetetuilla Chifoneteillä. Rättien päälle (kovettimen kuivuttua) ladoin kipsikangasta. Lopputuloksesta tuli kova, kevyt, tasainen ja tukeva. Chifonet myöskin liimautui hyvin verkkoon, joten sen suhteen ei ole ongelmaa.

Tätä harjoitusta en viimeistellyt, mutta varsinaiseen kittaan kolot ja tasoitan reunat. Eiköhän siitä hyvä tule.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!