Pienoismallit.net

Kevät 41

Diodraamoissa olen pyrkinyt aina testailemaan eri ympäristöjä. Nyt oli vuorossa pienen kylän/ kadun pätkä.
Suurimman osan diosta tein itse valmis osia olivat ovat ja ikkunaraamit sekä vesikourut, ja tietenkin citikka. Mikä itseäni jäi vähän häiritsemään on mittasuhteet. mini artin ja tamiyan tuntuu heittävän jonkin verran. Ukkelit ja autot suhteessa oveen tuntuvat aika pieniltä. Tosin voihan ne olla tarkoitettu öky taloon mutta rakentamani talo ei sitä ole.

Kommentit

Ompas idyllinen pieni ranskalaiskylänpahanen! Kiva tunnelma tuossa. Värimaailma ok ja pienet detailit suurta plussaa!
Talo ja katu ovat onnistuneet hyvin. Katosta olisi kiva nähdä kuva lähempää. Miten/mistä se on tehty?
Miniartin rakennuksien mittakaava tuntuu yleisesti olevan lähempänä 1/32 kuin 1/35.
Figu on muokkattu ok, mutta sen ja auton maalaus pudottaa mielestäni kokonaisuudesta puolikkaan tähtösen.
Katto on ihan aaltopahvia jonka päälle sammaleeksi on laitettu sitä mitä kukkakaupassa upotetaan kukat. Se on vaan murskattuja litkutettu mustalla. Auto vaan näyttää kummalta kuvissa ja kaikki mustalla pölytykset ja ikkunan listat kummasti korostuu.
Tuukka O. 29.6.2011 15:02 Vastaa lainauksella
Tää on hyvä. Aina hauska nähdä erityylisiä dioraamoja. Auton maalaus on tosiaan erikoinen, mutta tyyliin ihan sopiva. Maasto ja ympäristö hyvät, katu kaivonkansineen lähestulkoon täydellinen.
Markopoika se taas räväyttää. Pikkutarkkana detaljoijana tunnettu mallari on tehnyt komean dioraaman. Katu, kaivonkannet, katto ja kasvit erityisplussaa.
Ja vielä plussana tuo neloskuva, jossa seinä on auringonvalossa. Ei oikeasta erota.
Autosta ja ukkelista komppaan edellisiä.

Pikku miinus talon sisäänkäynnistä. (Karkealta soralta iso askel likaisine kenkineen sisälle…). Pikku rappuset/rappunen tai/ja matto sopisi siihen. Nyt se ei ole niin oikean näköinen, kuin muu dioraama. Tai on se oikennäköinen, mutta oikeassa sisäänkäynnissä olisi siinä varmaan jotain ollut??
Nelkku minulta.
Timo Rissanen kirjoitti:
Pikku miinus talon sisäänkäynnistä. (Karkealta soralta iso askel likaisine kenkineen sisälle…). Pikku rappuset/rappunen tai/ja matto sopisi siihen. Nyt se ei ole niin oikean näköinen, kuin muu dioraama.
Tuo olikin hyvä idea.. ei kun takas työpöydellä viilaillua varten.
ja kiitoksia kaikkille muillekin kommenteille. näiden pohjalta on aina hyvä pyrkiä parempaan lopputulokseen, kun täällä saa rakentavaa kritiikkiä.
Pitää samalla viilailla myös papparaisen ja auton maalausta,
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Kiva tunnelma tuossa.
Komppaan ja vahvasti. Jos mallari onnistuu saamaan tunnelmaa katsojien mieleen, on silloin onnistuttu mielestäni hyvin. Yleisilme vallan mainio. Talon katto ja katukiveys kiinnittivät ensimmäisinä minun huomioni. Hyvää työtä.
Tämä hieno "pikku dio" on pääsyt lipshtamaan huomaamatta ohi.Yhdyn edellisten kirjoitajien mielipitisiiin.Hieno työtä kaikinpuolin.