Pienoismallit.net

Shelby Cobra Street version

Monogramin sarjasta rakennettu. Sarja esittää katuautoa, joten se on hyvä vastapaino vuoroaan odottelevalle kilpurille. Tämän rakentelu alkoi taas moottorista, jonka maalailin sinisellä. Vähän lisädetaljointia tulpanjohtojen, kaasarinvivustojen ja bensalinjan muodossa. Runko hopealla, ja sinne jarruputket ja -letkut tein tulpanjohdosta ja Mig langasta… Alusta on melko hopeavoittoinen, paitsi lattia toki musta, itseasiassa oikeassa Cobrassa runko on musta, mutta seuraava eli kisaversio on sitten realistisempi värien osalta.

Sisustan rakentelin ihan normaalisti, lisäsin vain turvavyöt ja maalailin ratin kehän muistuttamaan puuta. Kojelaudan mittarit on tulostettu ihan vaan paperille, ja erikeeperillä paikalleen. Korin maalasin Bilteman maalilla. Tuo on varmaan ainoa laadukas piilteeman spraymaali. Lakkaa ei pinnassa ole, ja tuo metalflake tyylinen maalaus sopii tähän autoon todella hyvin. Decalit oli todella hankala saada sopimaan, eikä ne oikein sovikaan, mutta parempaan en nyt pystynyt. Ennen korin liimausta laittelin tosiaan ne jarruputket ja akun kaapelit. Akun detaljoin etsiosilla. Katto on vähän vääntynyt, mutta sain sen liimattua edes kohtalaisesti paikalleen tuulilasinkarmin kanssa. Muuten loppukasaus meni todella helposti. Renkaiden tekstit maalailin ja detaljoin nuo spinnerit noista vanteista.

PROJEKTIKUVAT LÖYTYY TÄÄLTÄ!

Kommentit

Täytynee alkaa uskoa, että ko. valmistajan malleista saa näyttäviä yksilöitä.
Minun kokemus on ihan toista, mutta ei mulla näkö, eikä kärsivällisyyskään riitä enää tällaisen tekoon.
Olet luonut aivan suurenmoisen mallin. Mikään työsarka ei ole mennyt hukkaan.
Maalin metallihiutaleet ovat kenties liian suuria… Mutta itse maalaus, kasaus ja detaljoinnit tekee herkkua simmuille.
Hyvä malli nuorelta mieheltä.

Kukaan muu ei ole kommentoinut, mutta ovatpa uskaltaneet pojottaa, koska multa pyytää kone kommenttia liian korkeista pojoista..
Tässä minun:
Toni Salo 29.6.2011 22:12 Vastaa lainauksella
On on, komea on. Timoa kompaten maalin metallihiutaleet isoja, taitaakin sitten olla ainoa kohta joka särähtää simmuun. Konehuoneen detaljit ovat vakuuttavat ja herättää kateutta väkisinkin. Kuviin kaipaisin ehdottomasti lisää valovoimaa, koska ei ehkä pääse ihan oikeuksiin itse malli. Renkaissa olevat valusaumat vielä poies niin avot, eivätpä kyllä taida nekään muuta kuin pohjakuvassa silmiin pistää. Kaiken kaikkiaan hienoa käsityötä.
paavo p. 30.6.2011 18:37 Vastaa lainauksella
Tää on kyllä hieno, maalipinta ja kaikki :-D.
Kiitos kaikille! Kyllä Monogramin malleista saa ihan näyttäviä. Tämä on mielestäni tosin parempi, kuin nuo Classic Chevyt esimerkiksi. Tässäkin on tosin virheitä esikuvaan nähden, esim. akun puuttuminen kokonaan. Tosin huomasin, että ei se valmiissa mallissa näy juuri ollenkaan.

Metallihileet on ehkä vähän isokokoisia, mutta toisaalta itse tavoittelin tässä vähän metalflake tyylistä maalausta. Silti realistisempi lopputulos maalauksen kannalta olisi tullut varmasti käyttämällä Revellin tai Humbrollin emaleja ruiskulla…

Vai että kuviin lisää, tai kirkkaampaa valoa. Kokeilin ottaa kuvia auringossa, mutta malli näyttää niissä kuvissa kun olisi päällystetty askartelukaupasta ostetuilla hileillä, eli ne korostuivat liikaa. Nyt näissä kuvissa nuo näyttävät melko samoille, mitä silmä ne näkee. Täytyy kokeilla vielä jotain muuta valaistusta, ja katsoa että tuoko se paremman tuloksen.

Renkaiden valusaumat jäi vähän turhan vähälle huomiolle. En halunnut hioa renkaita kovin paljoa, varsinkaan etupyöriä. Tämä auto muutenkin kuin esittää viimeisteltyä laitetta, johon on kaikki juuri uusittu. Pikkuisen enemmän täytyy hioa noita sitten seuraavaan.
Niklas.U 13.7.2012 14:10 Vastaa lainauksella
M-A-H-T-A-V-A-!-!-!-!
Kiitoksia!

Nyt on Cobralle tulossa kaveria, kun työn alla on Kisaversio Cobrasta. Hidasta tosin tuntuu olevan, kun Revellin sarja ei ole aivan oikeanlainen.
Niklas.U 14.7.2012 16:13 Vastaa lainauksella
Hmm… Onnea työhön! :))
Jees, kiitoksia. Seuraavana olisi vuorossa decalien laitto ja lakkaus. Tämänmuotoisen korin decalointi on aika hankalaa, kun muodot ovat joka suuntaan kaarevia.
Toki sisustakin on aika raakile vielä, akuille pitää keksiä joku tapa, kun lisää tilaa tarvitsee. Jos penkkejä siirtäisi vähän eteenpäin, mutta silloin jalkatila pienenee. Täytyy kattoa. KisaCobrassa nuo akut kun ovat penkkien takana.
Moottorikin on vielä jonkin verran vaiheessa, tein uuden TurkeyPanin styreenistä, mutta nyt siihen pitää porailla pari reikää kaasarin detaljeille. Kaikenlaista muutakin hommaa on vielä jäljellä toki.
Niklas.U 16.7.2012 09:08 Vastaa lainauksella
Tämä selvä…
Olen nyt muutamaa malli katsonut ja olen alkanut miettimään että mistä/miten saa tuollaista hileistä? maali missä on noita kiiltäviä? Ja hieno malli on
Kiitokset!

Tää on maalattu ihan Bilteman sinisellä jossa on joukossa noita metallihiutaleita. Samantyyppistä maalia saa toki muiltakin valmistajilta ja kannattaa olla varovainen noiden Bilteman maalien kanssa. Tämä maali on toiminut mulla hyvin, mutta lähes kaikilla muilla Bilteman spraymaaleilla on tullut vaan ylimääräisiä maalinpoistokertoja…

Ainakin Mastonin spraymaalit toimii hyvin ja niitäkin löytyy metallisävyinä.