Pienoismallit.net

Scratchbuilt AK-47 -rynnäkkökivääri

Scratchbuilt -eli tyhjästä nyhjäisty 100mm Kalashnikov

Polystyreeniliuskoista leikottu ja liimailtu, mattopuukolla ja santapaperilla muotoiltu AK-47. Mittakaava on noin 1:6, malli on tehty miniatyyrikäsiasekilpailuun, jossa rajoitteena oli 4 tuuman (n. 10 cm) maksimikoko.

Suunnittelussa on keskitytty lähinnä yleisilmeeseen ja detaljien määrään. Jotta 10 cm rajoitukseen olisi saanut mahdollisimman paljon tavaraa, piirustuksissa asetta muokattiin taiteen nimissä melko rankasti, etenkin piippu lyheni runsaasti.

Maaleina Humbrolin enamelit, Tamiyan pohjamaali, lakat ja akryylipänikät, 10 Euron halpisöljyvärisetti ja perinteinen jauhettu lyijykynäpöly.

Kommentit

Herramunjee kun on awesome.

Hemmetin nättiä työtä, vaneri on ehdottoman onnistunut ja metalli näyttää hyvältä. Pitkä bonus epätavallisen aiheen takia, työtunneista ja vaivannäöstä puhumattakaan.
Tuukka O. 20.6.2011 11:09 Vastaa lainauksella
Helkkari kun on komee! Detailjit sekä puu- ja metallipinnat ovat erinomaisia.
Onpa komea AK!
Mielenkiintoiset työvaihekuvat,tuo liuskoista "laminointi" oli erikoinen ja näköjään toimiva ratkaisu. Maalaustyö oikein hyvä ja puuosien syyt onnistuneet myös hyvin,usein näissä itäisissä rauhansanoman levityslaitteissa puu (vaneri) on juurikin tuollaista,valmistusmaassa kun ei pyritty "valitsemaan parasta pähkinäpuuta"…

Hieno!
Tyylikäs! Erittäin hienosti olet scratchbuilt-työn kanssa onnistunut. Tästä ei valittamisen aiheita löydy. (Ainakaan suurempia)
Petri Mustalahti kirjoitti:
Onpa komea AK!
Mielenkiintoiset työvaihekuvat,tuo liuskoista "laminointi" oli erikoinen ja näköjään toimiva ratkaisu.
Tämä oli ensimmäinen scratch-kokeiluni (ja neljäs aikuisiällä tekemäni malli), eikä minulla ollut oikein hajuakaan miten lähteä liikkeelle. Muistin nähneeni jossain auton renkaita rakennetun tuolla laminointitekniikalla, joten kokeilin samaa sitten pyssyyn. Hyvää tuossa oli se, että ohutta levyä pystyi nopeasti ja helposti leikkomaan tavallisilla saksilla, ja lopputulos on rakenteellisesti melko kestävä. Piipun tekeminen olisi ollut varmasti helpompaa styreeniputkesta, mutta aloittaessani rakennuspuuhan minulla ei ollut muuta kuin levyjä. Vasta tuota taittoperää valmistaessani hankin paikallisesta tankoja ja putkia.
Aidon oloinen ja upeasti veistelty ase, mukavaa vaihtelua nähdä erilaisia malleja :)
Todella hieno! Lukutaidoton poliisi tulee kohta koputtelemaan ovea. Hyvin menee aidosta enkelistä!
Alex 22.6.2011 00:18 Vastaa lainauksella
vois luulla että tuo on oikea! :D
Todella hieno! Olen itsekkin ajatellut kokeilla nysvätä jonkinlaisen ihmisen nukutus koneen scratchinä.
Käsittämättömän hieno malli. Parkano kuittaa..
anteeksi arvioni. pikku veljeni on painellut nappeja