Pienoismallit.net

U.S.S. Missouri

U.S.S. Missouri on Yhdysvaltojen laivaston Iowa-luokan taistelulaiva. Laiva luovutettiin laivastolle 11.6.1944 ja se lähti Tyynellemerelle sotaan Japania vastaan. Laiva on merkittävä, koska siellä otettiin vastaan Japanin antautuminen. Toisen maailmansodan jälkeen se osallistui Korean ja Persianlahden sotiin. Nykyään U.S.S. Missouri on museolaivana Pearl Harborissa Hawaijilla.

Revellin mallissa oli paljon valupurseita ja joidenkin osien yhteensopivuus oli huono. Laivan runko oli kiero kanteen nähden ja ne oli hankala liittää toisiinsa. Malli on maalattu Revellin emaleilla ja pensselillä. Takilointi on mustaksi maalattua 0,12 mm siimaa.

Kommentit

Tämä Revellin malli taitaa olla muoteiltaan hyvinkin vanha, mittakaavasta päätellen,joten kyseessä on ollut haasteellinen malli. Olet onnistunut haasteessa erinomaisen hyvin. Siististi pensselöity "Atlantti-camo", se onkin paljon näyttävämpi kuin tyynenmeren maalauskaavio. Missourihan oli jonkin aikaa valmistuttuaan atlantin puolella mutta siirtyi sitten tyynenmeren näyttämölle jossa saavutti maineensa.
Takiloinnista plussaa ja pelikaanimerkki. Kaiken kaikkiaan mittakaavan ja rakennussarjan laadun huomioonottaen erinomainen suoritus.
Henkka H 18.6.2011 21:24 Vastaa lainauksella
Tämä on todellakin Revellin varhaistuotantoa, muotit vuodelta 1954, siis aivan alkupäästä. Aikansa halutuimpia pienoismalleja harrastelijoiden keskudessa. Minäkin olen sen kertaalleen tehnyt kauan kauan sitten, mutten läheskään samalla tasolla kuin Aku. Pasi tuossa jo mainitsikin oleellisen.
Alus oli sen verran sotasalaisuus aikoinaan, että Revell sai julkaista vain niin sanotun "uivan" version, jossa alustaa potkureineen ei näkynyt laisinkaan. Sitten vaan seuraavan haasteeseen Aku, sulla hyvä ote mallien tekoon.