Pienoismallit.net

M 998 Cargo/Troop Carrier

Tämä on ensimmäinen rakentamani malli, johon olen itse tehnyt parannuksia, joten minulla ei ole hirveästi kokemusta. Malli itse meni kokoon suhteellisen helposti. Malli makasi pitkän aikaa laatikossa, ja pari osaa ehti hävitä (esim. sivupeilit), joten kaikkia yksityiskohtia ei löydy. Lisäsin hiekka lokasuojiin ja muuallekin autoon. Kuomun maalipinta kiilteli ikävästi joten kulutin sitä ehkä liikaakin, sillä muovi pilkistää joissain kohdissa.
T: JMR

Kommentit

Terve
Kuvia voisi olla pari lisää, ja hiukan parempia.
En vielä suosittelisi sinulle mallien "parantelua". Mestariksi ei ole oikotietä, ja ensin kannattaa rakentaa hyviä perusmalleja, vaikka ihan suoraan laatikosta. Niistä tulee aivan kelvollisia malleja ilman muutoksiakin.

Kiiltävään maaliin auttaa mattalakka. Silloin ei myöskään tule muovipinta uudelleen näkyville. Hiekka renkaissa ei ollut kovin hyvä ratkaisu. Pölyttäminen ja säistäminen on oikeasti vaikeaa, ja siinä kannattaa ottaa se linja, että mielumin liian vähän kuin liian paljon.
Malli on kuitenkin kasassa, ja sillä on ihan hyvä alustakin, joten ei muuta kuin uutta tekemään.
JMR 14.6.2011 13:53 Vastaa lainauksella
Kiitos neuvoista Timo. Valitettavasti meikäläisellä ei ole parempaa kameraa :(. Tuon lisää kuvia kun nyt ehdin.
Täsmennetään Timon kommentteja sen verran, että mittakaavaan suhteutettuna auton kyljissä roikkuu nyrkin kokoisia kiviä. Ei siis näytä kovin uskottavalta. Lisäksi ohjaamo olisi ollut syytä maalata. Mutta tosiaan hiljaa hyvä tulee ja asioita kannattaa opetella yksi kerrallaan.
JMR 14.6.2011 23:16 Vastaa lainauksella
kiitos kommenteistanne timo ja kalle! Teidän rakentavasta kritiikistä on tälläiselle 12 vuotiaalle aloittelijalle paljonkin apua.
Hiekasta en omasta mielestäkään saanut uskottavan näköistä. Voisitteko kertoa vinkkejä juuri vaikkapa hiekan suhteen (miten siitä saa hyvän näköisen)?