Pienoismallit.net

Blohm und Voss BV 138

Lentävä puukenkä

Blohm und Voss BV 138 lentovene.
Valmistaja SuperModel joka on ilmeisesti sama kuin Italeri.

Koneesta lisätietoja täällä.

Luultavasti paskimmasti tehty näistä mitä näitä taas on tullut kasailtua.
Suurin vika oma kädettömyys ja hätäisyys mutta vikaa oli myös mallissa. Lähinnä runkopuomien ja siiven yhteensovittaminen oli ikävää, ja siinä sitten jäi peräsin vinoon.
Hätäisyydestä esimerkkinä siirtokuvien tarttuminen enemmän sormiin kuin malliin, joten varsinkin pyrstön hakaristit piti paikkailla maalilla.

Mutta laitoin nyt kuitenkin esille, jos vaikka jotakuta kiinnostaisi nähdä tälläinenkin kone.

Kommentit

BV 138:aa on aina yhtä mukava nähdä. Diesel-lentsukit kunniaan!
Ja ei tuo nyt niin pahasti ole pieleen mennyt, hyvältähän tuo näyttää.
Älä nyt masennu, kuvien perusteella ei minua häirinnyt kuin runkopuomien siirtokuvien ja pyrstön hakaristien hopeointi. Muuten näyttää hyvältä. Kuvausalustan pahvi taitaa loppua kesken raskaan kaluston kanssa?:)
Karseen näköinen hirvitys! Siis konetyyppi. Nuita hopeointeja lukuunottamatta aivan kelpo malli erikoisen näköisestä lentovenestä. Eikös nuo tunnareiden korjaus vielä ole mahdollista?
Kertokaapa viisaammat, miten tuon ajan diesel-koneissa oli hoidettu polttoaineen sakkautumisongelmat kylmällä kelillä. Oliko sota-aikana jo ns. kesä- ja talvilaatuja? Esilämmitys polttoainejärjestelmässä? Nämä koneethan pitivät tukikohtaa myös Norjassa, joten pakkasta varmasti löytyi.
Asko Karjalainen kirjoitti:
Kertokaapa viisaammat, miten tuon ajan diesel-koneissa oli hoidettu polttoaineen sakkautumisongelmat kylmällä kelillä.
Ensimmäisenä tuli mieleen, että oisko vaan sotkettu tietty prosentti bensiiniä sekaan? Ei perustu tietoon tai referenssin, tuli vain helppona keinona mieleen.
TM 1.6.2011 08:10 Vastaa lainauksella
Kiitos kauniista kommenteista :)

Siirtokuviin pitää palata vielä, hopeointi johtuu todnäk siitä että sinne jää ilmaa alle joten pitää yrittää vielä tapella MicroSolin ja Setin kanssa.

Ja isompiakin malleja löytyy, kunhan taito vähän karttuu niin pitää katsoa niitä, pitää sitten varmaan kuvata tallin lattialla :)
Tällaiset erikoisemmat ilmailuinnovaatiot saa meitsiltä aina pisteitä. Näitä lisää. Tässä tapauksessa mallinnus on toteutettu siististi. Mitenkä rakennusohjeessa noiden potkurinlapojen väri? Schwarzgrun (joka käsittääkseni on sakukoneiden lapojen yleisimmin käytetty sävy) on mielestäni vähän tummemman oloista.

Piti mielenkiinnosta ihan "kooklata" tuo voimalaite. Se on dieselin lisäksi muutenkin erikoinen: kaksitahtinen vastamäntämoottori!

en.wikipedia.org/wiki/Junkers_Jumo_205
TM 3.6.2011 07:48 Vastaa lainauksella
Eemil Jäntti kirjoitti:
Tällaiset erikoisemmat ilmailuinnovaatiot saa meitsiltä aina pisteitä. Näitä lisää. Tässä tapauksessa mallinnus on toteutettu siististi. Mitenkä rakennusohjeessa noiden potkurinlapojen väri? Schwarzgrun (joka käsittääkseni on sakukoneiden lapojen yleisimmin käytetty sävy) on mielestäni vähän tummemman oloista.
Heh,
Hyvin huomattu. Ohjeissa oli potkurit ja navat musta-vihreänä mutta ehdin jo maalata vihreäksi ja laittaa paikoilleen ennenkuin huomasin. Joten annoin toistaiseki olla noin. Pitää palata asiaan, samalla kun fiksaan siirtokuvia.