Pienoismallit.net

Nakajima A6M2-N Type 2 "Rufe"

Japanin keisarillisella laivastolla oli jo kokemusta pienistä kellukekoneista jotka olivat edukseen saarilla, joilla ei ollut kiitorataa, joten he tilasivat Kawanishiltä uuden kellukehävittäjän (Rex), mutta koska sen valmistuksen aloittamisessa olisi mennyt aikaa, joten he pyysivät Nakajimaa muuntamaan jo olemassaolevaa A6M2 Zeroa joka oli jo tuotannossa. Nakajimalla aloitettiin vuoden 1941 alussa ja ensimmäinen A6M2-N lensi 1941 joulukuussa. Suurimpia muutoksia olivat laskutelineiden eliminoiminen, ja sen tilalle lisätty suuri kelluke keskelle, siipiin lisätyt tasapainottavat kellukkeet ja peräsimen pinta-ala kasvoi. Pääkelluke toimi myös lisäpolttoainesäiliönä.

Laivaston pursimies Eitoku Matsunagasta tuli Tyynenmeren taisteluiden menestynein kellukekonelentäjä 8 ilmavoitolla RAAF:aata vastaan. Hän saavutti yhteensä 16 ilmavoittoa joista puolet olivat siis Rufella. Matsunaga selvisi sodasta.

Hasegawan sarja oli helppo rakentaa, ei mitään kummempaa siinä. Maalla kuljetettavuutta varten oleva kärry tuli myös sarjassa. Ainoaksi harmiksi sarjassa tuli dekaalit. Kai tässä "tuotantoerässä" tai vain tässä mallissa dekaalien keskitys oli pielessä, jättäen kaikissa dekaaleissa pienen valkoisen reunan näkyviin. Huomasin tämän vasta kun olin laittamassa dekaaleja koneeseen.

Kommentit

Otto on rakentanut hienon mallin. Kuvaus koneesta myös mielenkiintoinen historianpläjäys.
Dekaalit ei liene sinun vikasi. Kuljetuskärri olisi ollut hyvä lisä tähän. Ja myöskin, jos olisit himpun konetta tehnyt lennetyn näköiseksi. Myös sisuskalut näyttää jokseenkin maalaamattomilta, En ole varma..
Siinä ehkä tulevia koneitasi ajatellen kehittämistä… Kun lennetty on, niin jälkiähän se jättää.
Mutta arvostan tätä antennelankoineen ja erityisesti kuomun maalauksineen kokonaisuudessaan näin:
Timo, tässähän on tuo kuljetyskärry…

Niin, itseäkin harmittaa nuo dekaalit, ei ole siis minun vikani. Sisuskalut on maalattu itse sekoittamallani värillä joka on aika lähelle oikeansävyinen.
Tosi hieno.
Otto Suntioinen kirjoitti:
Timo, tässähän on tuo kuljetyskärry…
Olen näköjään puolisokea. Katselin kuvat ja alapuolen kuvan perusteella kirjoitin. Pahoittelen edellistä.
Hyvä että olet sisälmykset maalannut. Näyttää vain maalaamattomilta. Kiitettävää tuotosta sinulta. Alat tulla isääsi.
Itse pyöriskelen tällaisen mallin kimpussa. En tiedä laitanko kuvia valmiista mallista vai alanko tekemään tätä uuteen ryhmärakenteluun.
Kaksi viikkoa olen jyystänyt osia, eikä miellytä vieläkään silmää.
www.pienoismallit.net/galleria/malli_9404/
Aivan kamala kasattava.
Malli vaikuttaisi siististi rakennetulta ja maalatulta. Kellukkeessa vihreän ja harmaan rajassa on paikoin epätasaisuutta. Muuten koneesta en ainakaan minä keksi kuin positiivista sanottavaa. Tuo siirtokuvien kaskitysongelmakaan ei oikeastaan haittaa kun noissa siipien punaisissa kansallisuustunnuksissa. Pyrstön numeroissa se menisi jonkunlaisena varjostuksena. Ei kai niihin olisi paikkamaalauskaan mahdoton toteuttaa?
Ei se mahdotonta tietenkään olisi, mutta en viitsinyt ottaa "riskiä" tuosta.
Hienoimpia mallejasi.Osat istuu hyvin ja maalaus tasainen.Kuomun raamitkin maltilla tehty.Hyvää työtä.Siipien dekaalit voi punaisella paikkamaalata, vaikka Revellin pensselisetistä ohuin pensseli ja maalia punaista,hyvä tulee.Sutaisee tuon valkoisen ensin vaikka matta mustalla ja antaa kuivua tunnin.