Pienoismallit.net

Kawanishi N1K1-Ja Shiden type 11

N1K-J Shiden oli alunperin kellukekone (Rex), mikä kuitenkin ajankohtaansa ei enää ollut tarpeellinen Japanille. Kawanishillä oltiin kuitenkin jo suunniteltu maakentille sopeutuva laskutelineillä varustettu Shiden, joka tuli sotatoimiin mukaan 1943. Tämä tyyppi 11 oli keskitasoinen, epäluotettavalla Nakajima Homare-moottorilla varustettu versio. Tyyppi 11 ei kuitenkaan päässyt lentäjien suosioon juuri epäluotettavan moottorin, monimutkaisten laskutelineitten ja monien muiden "lastentautien" takia. Kawanishi kehittikin v. 1944 N1K2-J Shiden-Kain, joka oli alatasoinen toisin kuin aikaisempi versio. Alataso poisti ongelman laskutelineistä, mutta paremman puutteessa Kawanishi joutui käyttämään vieläkin samaa Nakajima Homarea. Uusi Shiden-Kai osoittautuikin paremmaksi hävittäjäksi, mutta koska se saapui eturintamalle niin myöhään, sillä ei ollut juurikaan ollut vaikutusta sotaan.

Tämä mallini esikuva, tyyppi 11, toimi 341. Laivaston hävittäjärykmentissä ja 402. hävittäjälaiveessa Filippiineillä noin vuoden 1944 puolivälissä.

Sarja on Tamiyan, ja on rakenettu suoraan laatikosta. Tyypillistä Tamiyaa, osat menivät hyvin yhteen.

Kommentit

Tommi M 22.4.2011 17:54 Vastaa lainauksella
kaunis ja hyvin viimeistelty kone! ehkä pientä oljyläikkää7pakokaasuvanaa jää moottoripelleille ja niitten taakse kaipaamaan
Perushyvä japsikone, pientä säistystä ehkä kaipaava. Pari asiaa kuitenkin häiritsee; maalipinta näyttää hieman omituiselta esim. oikean siiven ja takarungon osalta, ja kuomu näyttää siltä, kuin se ei kuuluisi koneeseen ja raamien maalaus on röpelöisen näköstä. Ei mitenkään huono malli kuitenkaan, tästä on hyvä lähteä parantamaan :-)
Hmmm, hieno kone ja nähty vaivaa rakentamisessa.Potkurin lavat violettina erikoiset,kuuluuko näin olla ? Siipien ja rungon väliset saumat olisi hyvä kitata jos ei kokonaan umpeen ainakin kapeammiksi,tulisi paljon parempi.Toisaalta alapuolen sauma on onnistunut hyvin.Kuomun raamien väri runkoon nähden erillainen.Kuitenkin ihan hieno Japanilainen kone pikku "virheistä" huolimatta.Ei muuta kuin seuraavaan malliin vaan.
Sininen japsihävittäjä? Ihan uusi asia ainakin minulle. Tai sitten kuvien väritasapaino on pielessä?

Maalaat ilmeisesti siveltimillä? Noiden paneelirajojen korostus esim. ohuella lyijykynällä saisi malliin aikaan sitä paljon puhuttua "syvyyttä".
Matias: Tuo kuomun "sopivuus" johtunee kuvan tummuudesta, joka vääristää kuomun sävyä oudosti. Maalin omituisuus johtuu että mattalakka oli eri "satsia" joten lakka on hieman eri "sävyistä".

Teppo: Empä nyt sanoisi tuosta siiven saumasta, juuri tuollainen "terävä" kulma siinä rungon ja siiven välillä oikeastikin on. Potkurin lavatkin ovat ruskeat eikä violetit.

Raimo: Mielestäni väri on kuvassakin selvästi vihreä, niinkuin se on oikeastikin (Humbrolin 172). Olen korostanut suurimpia saumoja, (ammusluukut, siivekkeet) juurikin lyijykynällä, mikä ei kyllä näy tummanvihreässä pinnassa kovin selvästi.
Otto Suntioinen kirjoitti:
Teppo: Empä nyt sanoisi tuosta siiven saumasta, juuri tuollainen "terävä" kulma siinä rungon ja siiven välillä oikeastikin on. Potkurin lavatkin ovat ruskeat eikä violetit.
Jollain lailla terävä kulma ei näytä luonnolliselta,mutta olet sen kuitenkin ilmeisesti kitannut.Jos kuvia katsoo,potkurin lavat ovat niissä selkeät violetit, samoin pakosarjat,oisko valaistus ja kameran kepposia ?
Hyvä Otto.
Jälleen on nuori mallari rakentanut hienon mallin.Kommentit tästä mallista tuntuivat kuitenkin sellaisilta että piti itsekin sanoa jotain.
Tuo terävä kulma siiven ja rungon välissä on aivan oikein.Tamiya on onnistunut mallintamaan asian niin kuin se on alkuperäisessäkin härpäkkeessä.Väri komentteja ihmettelen suuresti??? Malli on tummanvihreä ja potkurin lavat ovat tumman punaruskeat ,ehkä hieman violettin sävyttyvät?.Kääntelin läppärin näyttöä kirkaassa ja pimeässä ja värit olivat kyllä mielestäni o.k.Japanin laivaston ilmavoimien vihreä oli mustanvihreä tai voimakkaasti siniseen päin.V.R.T Armeijan I.voimat ruske +vihreä. Lakka näyttää paikoin harsotitunee joka luo kulenee efektin pintaan.Rungon alla oleva lisäpolttoaine säiliö kuitenkin puuttuu ja sen kiinnitys aukot ovat auki.Tämä näyttää hieman oudolta? Epäilen että näin ei olisi ollut alukuperäisessä.
On hienoa nähdä nuoren harrastajan kehitystä näillä sivustoilla.Itse räjäyttelin tuon ikäisen koottavia ja katkoin basson kieliä tyylin Cisse Häkkinen.Veri lienee kuitenkin vettä sakeampaa.Hyvää mallailu kesää.Terv.Opa L.