Pienoismallit.net

Universal Carrier Mk.II

Tällä kertaa mennään maanpinnalla. Universal Carrieria tekivät britit, kanadalaiset, austraalialaiset ja Uusi-Seelantilaiset 113000 kpl kaikkine muunnoksineen ja näinollen on eniten tehty panssariajoneuvo. Näitä tehtiin vuodesta 1934 vuoteen 1960 ja käytettiin toisen maailmansodan aikana kaikilla rintamilla. Mallina Tamiyan kivasti kasaan mennyt sarja, johon otin saman valmistajan British infantry setistä radistin ja ampujan kuskille kaveriksi. Maalattu Vallejon tuotteilla, litkuteltu Citadelin aineilla ja kurattu Tamiyan Weather Master Setillä/Stickillä.

Kommentit

Tässäpä sympaattinen vekotin. Litkutukset, kuivasively, pölytys ym. viimeistely onnistunut luontevasti. Kakkoskuvassa figuilla on pientä kiiltoa vaatteissa.
rhakaleh 28.4.2011 15:07 Vastaa lainauksella
Perusnätti ja -siisti malli. Uskottavan näköinen viimeistely. Mitä nyt pyörästö voisi olla tasaisemmin kuraantunut, kuten pyörimisliikkeessä tahtoo käydä. Tuosta pressukääröstä olisi kannattanut rapsutella valusauma pois. Tuollaisenaan se ikävä kyllä syö kokonaisvaikutelmaa. Koska vaunussa on radio, siihen kannattaisi lisätä myös antenni. Ja jos siltä tuntuu, kivääreihin voisi lisätä kantohihnat vaikkapa sanomalehden reunasta saksituista suikaleista.
Huomasin tuon pressun sauman itsekkin vasta kuvien laiton jälkeen, samoin antennin puutteen (on lisätty venytetystä valurangasta kuvien oton jälkeen). Kiväärien hihnat ei tullut edes mieleen. Pitää yrittää muistaa vastaavat yksityiskohdat vastaisuudessa, sekä panostaa lakkaukseen. Kiitoksia kommenteista!