Pienoismallit.net

"Pariisi on tuollapäin"

Amelia Earhart saapuu Pohjois-Irlantiin

Aikaisemmin valmistunutta Lockheed Vega -mallia käyttäen tehty dioraama Amelia Earhartin saapumisesta Londonderryyn (Pohjois-Irlantiin) vuonna 1932. Earhart oli ensimmäinen nainen joka lensi yksin Atlantin ylitse.

Dioraamassa on käytetty Woodland Scenicsin puita ja pensaita sekä ruohomattoa. Eläimet ja ihmiset on otettu (ja muunneltu) Preiserin ja Pegasus Hobbiesin sarjoista, aita on Hasegawan "Field Camp Equipment" -sarjasta.

Ensimmäinen dioraamani, rakentaminen oli hauskaa mutta 1/72-mittakaavassa ihmisten maalaaminen on tuskastuttavaa puuhaa.

Kommentit

Hieno kokonaisuu, mutta miten ja miksi amelie on tuonne siiven päälle kiivennyt?
Onko tuosta tilanteesta muuten kuvia olemassa? Olisi kiva vertailla.
Timo Rasimus kirjoitti:
Hieno kokonaisuu, mutta miten ja miksi amelie on tuonne siiven päälle kiivennyt?
Onko tuosta tilanteesta muuten kuvia olemassa? Olisi kiva vertailla.
Koneen ohjaamosta tullaan ulos yläkautta. Earhartista on lukuisia kuvia jossa hän on kiipeämässä siiven päälle. Laskeutumisesta Irlantiin ei tosin ole kunnollisia kuvia tietääkseni, hänenhän ei pitänyt päätyä sinne vaan Pariisiin (Charles Lindberghin esikuvan mukaisesti). Dioraamassa kone siis on autenttinen, mutta itse tilanne ehkä hieman "fiktiivinen". Historiankirjojen mukaan Earhart kuitenkin laskeutui jonkinlaiselle lammaslaitumelle, ja "Suffolk"-lampaat (siis nuo joilla on musta pää ja jalat) ovat suosittuja Irlannissa.
Mukavan leppoisa tunnelma tässä diossa. Hauska nähdä näitä siviilimaailman juttuja noiden sotatapahtumien sijasta. Lammaspaimen katraineen sekä luonto ovat kyllä juuri kuin Irlannissa.
Ok, se selittääpi mukavasti tuon istumapaikan, joka muuten olisi melko korkealla.
Jotenkin noita lampaita katselee mielellään. Luo mukavan rauhallisen tunnelman, joita ei usein dioissa näe. Mukava kokonaisuus.
Kiva vaihtoehto tosiaan sotaisille dioraamoille. Vaikka pikkuisten maalaus on tuskastuttavaa, niin ainakin kun kuvia ei ole tätä lähempää, niin onnistunut ole.
"Pariisi on tuollapäin". Eli jos tuo ukkeli näyttää suuntaa Pariisiin, niin paimensauva on mielestäni siinä asennossa, että alappa akka lähtee härvelisi kanssa , ennenkuin käyn päälle. Ja senkö takia Amelia on jo noussut koneen päälle karkuun?
Malli saisi mielestäni olla lennetymmän näköinen, jos sillä on Atlanti ylitetty.