Pienoismallit.net

BMW Alpina Roadster V8 Individual

Tassa otsikon mukainen Individual malli hyvin harvinaisella Alpinweiss II varilla. Verhoilu on nappanahkaa ja "taninrod" punaisena. Listoina harjattua terasta. Autossa myos H&R -35mm alustasarja.

Otteita varustelistalta:

345 CHROME LINE INTERIOR
388 SOFTTOP BLACK
530 AIR CONDITIONING
550 ON-BOARD COMPUTER
674 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM HARMAN KARDON
692 CD CHANGER I-BUS PREPARATION

Series options
No. Description
209 LIMITED SLIP DIFFERENTIAL (25%)
214 AUTOMATIC STABILITY CONTROL+TRACTION
240 LEATHER STEERING WHEEL
243 AIRBAG FOR FRONT PASSENGER
380 HARDTOP PREPARATION
410 WINDOW LIFTS, ELECTRIC AT FRONT
438 STEEL TRIM
440 NON-SMOKER PACKAGE
520 FOGLIGHTS
540 CRUISE CONTROL
687 RADIO PREPARATION
850 ADD FUEL TANK FILLING FOR EXPORT
853 LANGUAGE VERSION ENGLISH
961 SPECIAL ENGINE

Teknista tietoa:
375 hp
519 Nm
259 km/h

Itse mallista lyhyesti:

Tuli tallainen zeta bongattua ja kotiinhan se lahti. Olen kuumeisesti yrittanyt loytaa Z3 pienoismallia, mutta lahes tuloksetta. Naita kun loytyy parikin kappaletta 1:1. Varsinkin 2.8 malli kiinnostaisi. No zeta kun zeta.(Tamiyalta loytyisi 1.9)

Revellin laatu tassamallissa on aivan kauheaa lahinna saumoissa ja yhteensopivuudessa. Jos ohjeiden mukaan tekee malli ei enaan nayttaisi edes autolta. Mm taka-akselisto ei ole kohdillaan ja edessa jarrusatula sojottaisi kohtitaivasta. Madalsin autoa noin 2mm ettei nayttaisi niin kauhealta traktorilta. Maalattu kauttaaltaan siveltimella. Ja sisustan varitys katsottu esikuvistaan. Valkoisina naita ei tietaakseni ole tehtaalta lahtenyt ainoatakaan, mutta tanapaivana ainankin yhdesta loytyy kuvia.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Koskaan noista roskapönttöautoista juurikaan välittänyt, mutta ihan hyvältä näyttää.
Kannattaa seuraavaan malliin harkita ovensaumojen yms. varjostamista, niin muuttuu vielä paremmaksi.
Tunturi 13.3.2011 13:52 Vastaa lainauksella
Heikki Honkanen kirjoitti:
Kannattaa seuraavaan malliin harkita ovensaumojen yms. varjostamista
Kuten myös maalaamista huomattavasti ohuemmalla maalilla.
Tunturi kirjoitti:
Kuten myös maalaamista huomattavasti ohuemmalla maalilla.
Ei se siveltimen kanssa pelleillessä kovin ohutta voi olla, jos ei oikeasti ole mielenkiintoa maalata kolmeakymmentä kerrosta. Ainakaan minulla ei ole, sen yhden ohentamisen jälkeen saa kelvata maksimissaan 5 kerroksen jälkeen, sillä en ole hifisti vaan "sunnuntaimallari". Kaikki eivät ole, joten jokainen tavallaan.

Rakentaja tehköön miten haluaa, mielipiteistäni huolimatta.
Tunturi 13.3.2011 14:37 Vastaa lainauksella
Heikki Honkanen kirjoitti:
Tunturi kirjoitti:
Kuten myös maalaamista huomattavasti ohuemmalla maalilla.
Ei se siveltimen kanssa pelleillessä kovin ohutta voi olla, jos ei oikeasti ole mielenkiintoa maalata kolmeakymmentä kerrosta.
Jos ei ole mielenkiintoa pyrkiä mahdollisimman hyvään lopputulokseen, vaan pitää saada nopeasti valmista vaivaa välttäen, niin silloin ei maalin ohentamisella ole niin suurta merkitystä. Täällä on kuitenkin tarkoitus neuvoa mallareita kehittymään mallailuharrastuksessaan ja silloin on ihan kohtuullista odottaa, että mallarilla on mielenkiintoa maalata pensselilläkin niin monta kerrosta, kuin hyvä lopputulos vaatii. Se ei ole hifistelyä, se on perusmallailua.
Tama oli ensimmainen automallini, ja maalipinnan kanssa oli suurehkoja ongelmia. Pohjamaalasin harmaalla mastonilla, jonkajalkeen koitin sekoittaa metallihohto hopeaa. Tama ei mielestani sopinut. Puhdistuksen jalkeen malliin jai hieman tuota maalia jonkajalkeen maalasin valkoisella spraylla, joka oireili hyvin ikavasti. Tuntien puhdituksen ja hiomisen jalkeen maalasin noin 7 ohutta kerrosta kiiltavanvalkoisella valihiontoineen ja maalipinnasta tuli myos mielestani liian paksu, mutta jos tuota vahankaan ohuella menee sutimaan jaa taas saumoista liian ohueksi eika meinaa saada tasaiseksi millaan. Viimeisena kiiltava spraylakka. Ruiskulaitteiden hankinta on usein mielessa, mutta ei viela kiinnostaisi lyoda niin paljon rahaa niihin kiinni, kun laivoissa joita enemman teen ei ole niin paljon tarvetta, kuin auton pelleissa. Ennen tata jo vannoin etten ikina maalaa valkoista enaa siveltimella…
Tunturi 13.3.2011 14:54 Vastaa lainauksella
Jaakko Luoma kirjoitti:
Ennen tata jo vannoin etten ikina maalaa valkoista enaa siveltimella…
Valkoinen on varmasti yksi kaikkein vaikeimmista saada peittävästi maalattua, varsinkin siveltimellä. :)
Tunturi kirjoitti:
on ihan kohtuullista odottaa, että mallarilla on mielenkiintoa maalata pensselilläkin niin monta kerrosta, kuin hyvä lopputulos vaatii. Se ei ole hifistelyä, se on perusmallailua.
Perusmallailu ei kata mallien lisäämistä nettisivulle toisten arvosteltavaksi.
Vitriinikoriste ja yleinen tomaatinheittomaali ovat kaksi täysin eri asiaa.
Lisäämällä mallin tänne tosin kaipaa sitä kritiikkiä, mutta ei nyt tarvitse "sivuston ykköslaatua" vaatia.
*edit* Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, äyäämisestä huolimatta.
Jaakko Luoma kirjoitti:
Tuntien puhdituksen ja hiomisen jalkeen maalasin noin 7 ohutta kerrosta kiiltavanvalkoisella valihiontoineen ja maalipinnasta tuli myos mielestani liian paksu.
Noin siinä tuppaa usein käymään. Ohut maali vaatii monta kerrosta, ja kerrokset näkyvät maalin paksuutena jollei joka kerroksen jälkeen hio maalipintaa tasaiseksi, mikä taas aiheuttaa lisää töitä.
Tunturi 13.3.2011 15:34 Vastaa lainauksella
Heikki Honkanen kirjoitti:
Perusmallailu ei kata mallien lisäämistä nettisivulle toisten arvosteltavaksi.
Höpöhöpö… käyttäjien galleriaan lisäämät mallit ovat siis mielestäsi perusmallailuun liittymättömiä hifistelymalleja, myös sinun helikopterisi?
Heikki Honkanen kirjoitti:
Ohut maali vaatii monta kerrosta, ja kerrokset näkyvät maalin paksuutena jollei joka kerroksen jälkeen hio maalipintaa tasaiseksi, mikä taas aiheuttaa lisää töitä.
Ohuen maalin käyttäminen monta kerrosta käyttäen ei todellakaan näy maalin paksuutena, eikä myöskään hiomista kerrosten jälkeen tarvita. Tarpeellisten lisätöiden kiertelyn katson olevan senlaatuista oikomista perusasioissa, ettei siihen kannattaisi ainakaan muita kehoittaa.

Jos sinä käsität perusneuvojen antamisen ykköslaadun vaatimiseksi, niin asiasta on turha kanssasi enempää jatkaa.
Tunturi kirjoitti:
Höpöhöpö… käyttäjien galleriaan lisäämät mallit ovat siis mielestäsi perusmallailuun liittymättömiä hifistelymalleja
Eikös tänne laiteta kuvia siksi että halutaan edetä perusmallailusta parempaan suuntaan?
Siksi en ole aiemmin laittanut tänne mitään, koska harrastin perusmallailua, eli omaksi ilokseni hyllykoristemielessä.
Tunturi kirjoitti:
Ohuen maalin käyttäminen monta kerrosta käyttäen ei todellakaan näy maalin paksuutena,
Osittain peittävä vaan tuntuu näkyvän monen kerroksen jälkeen, tai sitten maali on liian ohutta peitääkseen, mutta liian paksua aiheuttaen kerrostumia. Eikä vain valkoinen väri.

Ei perusneuvojen antaminen mene hifistelyn puolelle, mutta on otettava huomioon tekniikoiden rajat suhteessa tavoitteeseen. Jos tekee vain omaksi ilokseen, ei ensimmäisenä ole kyseessä huippulaatu vaan se että saa aikaan niin hyvää kuin itse kelpuuttaa. Mikäli ei aio maalata/hioa ja maalata/hioa useaa kymmentä kertaa, ei voi käyttää myöskään arvoinnissa samaa perustaa kuin ruiskumaalaajien tuotoksissa, koska nämä kaksi ovat täysin eri asioita lopputuloksen suhteen, kuten varmaan tiedät.
Voe hyvanen aika mitä keskustelua;0 Mielestäni mallissa välittyy loistavasti fiilis. En liiemmin ole pitänyt kyseisestä automallista mutta olet saanut siitä kiitettävästi siedettävän näköisen. Näyttää kaikin puolin hyvältä. Ja vielä siitä, että ei kaikki laita malleja tänne siksi että ne ovat mestariteoksia. Itse ainakin pidän että mallit ovat jossain konkreettisesti tallessa, jos joskus jokin hajoaa ynms. On mukava katsoa mitä on saanut aikaiseksi ja nähdä ehkä kehitystä:)