Pienoismallit.net

HMS King George V

Englannin kuninkaallinen laivasto oli pahasti laiminlyönyt uusien alusten hankinnat ennen 2. maailmansotaa. Oli tuudittauduttu säästökuurille ja vaikka taistelualuksia oli kiitettävästi niin suuremmat yksiköt olivat iäkkäitä, eivätkä vastanneet enää saksalaisten uusien alusten tasoa. Kun sota taas alkoi näyttää ilmeiseltä niin havahduttiin kiireesti rakentamaan uutta taistelulaivaluokkaa, jonka nimikkoalus tämä kuninkaallisen nimen saanut 1940 valmistunut laiva oli. Konservatiivisuutta aluksen ulkonäössä on reilusti mutta teknisesti se on kehittynyt edeltäjistään paljon. Alus on mittoihinsa (227,1x31,4m) nähden raskas 35.000/44.460 tonnia ja siitä tuli hieman hidas 125.000hv teholla jonka turbiinit antoivat. Nopeus oli 29.2 solmua. Pääaseistus oli 10 kpl 14" tykkiä kolmessa tornissa. Muut sisaralukset olivat: Prince of Wales, Duke of York, Anson ja Howe. Prince of Wales osallistui keskeneräisenä Hoodin kanssa Bismarckin takaa-ajoon ja ellei ammusvaraston seinään jäänyt Bismarckin ammus olisi ollut suutari niin taistelusta olisi tullut vielä puolta murheellisempi Hoodin menetyksen lisäksi. King Gerge V osallistui merkittävällä tavalla Bismarckin upottamiseen 27.5.1941 ja monien muiden tehtäviensä ohella ehti vielä Tyynelle merelle Japanilaisia vastaan. King George V päätettiin lopulta romuttaa 1957 kun taistelulaivojen aika oli jo ohi.
Tämä malli oli ensimmäinen Tamiyani ja se oli mielyttävän tarkka rakennettava.

Kommentit

Tommi 8.3.2011 14:26 Vastaa lainauksella
Todella hieno!
[quote="Tommi"]

Kiitos! Toki parannettavaa vielä löytyy mutta sehän tässä toisaalta on tarkoituskin. Vielä ei ole henkselien paukuttelun aika :-)
Kehut tulee täältäkin, kaikinpuolin hienonnöinen paatti!
[quote="Pauli Pippola"]
Paljon kiitoksia. Monen vuoden viina ja tupakkirahat olen jo näihin uhrannut mutta ei kaduta silti. :-)
Hieno kokonaisuus ! Näistä "muovilaivoista" on todella vaikea saada aitoa tunnelmaa. Tässä se on onnistunut !
[quote="Pertti Mela"]

Kiitoksia. Onneksi on näitä hyviä muovisarjojen valmistajia, jotka motivoivat yrittämään. Meikäläinen kun sitten taas ei puusta saa aikaiseksi oikein mitään.
Tommi M 9.3.2011 10:37 Vastaa lainauksella
Hienoa! muuten jos lainaa pitä lopussa olla
eli
Tommi M kirjoitti:
Hieno!