Pienoismallit.net

U.S. 2.5 Ton 6x6 Cargo Truck

Ensimmäinen rakentamanin maakalusto yli kolmeenkymmeneen vuoteen. Tämä kuorma-auto on tehty suoraan laatikosta parissa viikossa iltapuhteina Tampereen pienoismallipäiville, sillä olihan se automiesten järjestämä kisa :0). Iso kiitos Tampereen FHRA:lle onnistuneista pienoismallipäivistä :0))))

Mielessäni siintää jo lentokenttädioraama, johon tarvitaan autoja ja figuja. Harjoittelu pitää aloittaa ajoissa.
Auto oli erittäin miellyttävä rakentaa. Maaleina käytin pohjalla Tamiyan vaalean harmaata primera. Päävärinä oli Tamiyan Olive Drab XF-62. Lavan maalasin ensin XF-60 Dark Yellow:lla, sillä se on puuta. Korostuksia tein voimakkaasti Dark Yellow:lla vaalennettulla Olive Drabilla. Kokeilin myös Lifecolorin US Olive Drab setin Faded type 1 ja 2 värejä. Punaiset heijastimet maalasin ensi hopean sävyllä. Sen jälkeen laitoin päälle lattiavahaa, johon on sekoitettu punaista elintarvikeväriä. Ohjaamon sivuissa ja lavan takana olevat valkoiset tähdet on maalattu.

Kuljettajan kasvoissa kokeilin varovasti Lifecolorin Flesh Paint settin sävyjä. Vaatteiden värit sekoitin maalihyllystäni löytyvistä väreistä.

Vahennuksessa käytin Migin filltereitä sekä Migin ja Valejon pigmenttejä. Alustana on haljennut puinen yrttihakkurin alusta, jonka sävytin ensin käyttäen Migin Dark Brown ja Brown Washeja. Tein tien käyttäen Kiillon NOWO seinäliimaa ja lähinnä luonnosta keräämiäni materiaaleja ja rakennusjätteitä. Tasoittelin värieroja erittäin laimealla vaalean harmaan sävyllä. Alustan kiinnitemateriaalina käytin lopuksi Wella High Hair Crystal Style Extra Strong Setting Lotionia :0).

Projekti oli hauska ja opettavainen. Teen seuraavan auton (1:48 Staff Car) käyttäen Lifecolorin Olive Drab - settiä ja pyrin saamaan aikaan vaaleamman lopputuloksen. Seuraava 1:48 Liberaattori odottaa näet hyllyssä ja siitä tulee Olive Drab- versio. Edellisestä musta-oransista Liberaattoristani onkin juttua seuraavassa Mallixissa.

Kommentit

Ei kyllä näy tämä "pieni" tauko maakalustossa yhtään. Hyvännäköinen kokonaisuus, autossa sopivasti pölyä/kuraa ja figu tuo mukavan lisän malliin. Lisää vaan sitten! :)
Tally-ho 6.3.2011 16:29 Vastaa lainauksella
Moi, Jos tämä on tosiaankin ensimmäinen maakalustomallisi 30 vuoteen, niin syvä kumarrus ja hatunnosto. Mallihan on onnistunut erinomaisesti!
Renkaiden alta kun hiot vielä vähän litteäksi, niin malli saa hieman painon tuntua. Seuraavaksi tulee ehkä mieleen joissain kohdissa materiaalivahvuudet, vaikkapa tuo sivupeilinvarsi, siinä olisi paikallaan metallilangasta tehty ohuempi. Muuten malli onkin valmis siihen isompaan dioon. Hyvä!
ykak 6.3.2011 19:09 Vastaa lainauksella
Petri Huhtala kirjoitti:
Renkaiden alta kun hiot vielä vähän litteäksi, niin malli saa hieman painon tuntua. Seuraavaksi tulee ehkä mieleen joissain kohdissa materiaalivahvuudet, vaikkapa tuo sivupeilinvarsi, siinä olisi paikallaan metallilangasta tehty ohuempi. Muuten malli onkin valmis siihen isompaan dioon. Hyvä!
Hyvä pointti tosta peilistä. Pyöristä täytyy ottaa tosiaan
vähän pois, kun varsinainen alusta tulee työn alle (ei työnalle, lukihärö ;0) ) Kangaspeitteen tekeminen lavalle kiinnostaisi. Niemiseltä sain jo pari vinkkiä sellaisen tekemiseen.
AJ 6.3.2011 19:27 Vastaa lainauksella
Moi Ykak, komppaan edellä olevia - eipä tunnu tauko missään, hyvännäköinen kokonaisuus. Parhain terveisin, AJ
Pete N 6.3.2011 21:32 Vastaa lainauksella
Hieno kuormuri Ykä, rapa ja poly ovat onnistuneet tosi hyvin!
ykak 27.3.2011 14:51 Vastaa lainauksella
Jep, otin palutteesta vaarin ja tuunasin kuomuria. Tuon sen modelexpoon.