Pienoismallit.net

Yamato

Pitkään vielä upottamisensa jälkeenkin maailman suurimman sotalaivan titteliä pitänyt Yamato on kolmesta sisar-runkoisesta aluksesta kuuluisin ja se valmistui 1941. Sen sisarlaiva oli Musashi mutta kolmannesta rungosta tehtiinkin lentotukialus Shinano. Yamato oli 263m pitkä ja lähes 70.000 tonnin alus, jonka koneteho oli 150.000hv ja nopeus 27 solmua. Pääaseistuksena oli 9kpl peräti 46cm tykkiä kolmessa kolmoistornissa. 1945 Yamato upotettiin Amerikkalaisten ilmahyökkäyksessä ja se sai 10 torpedo sekä 8 pommiosumaa.
Tamiyan malli on laadukas ja yksityiskohtainen.

Kommentit

Oletko muuten aivan varma noiden 18 tuuman tykkien "blast bagien" väristä. Minusta japanilaiset käyttivät vihertävämpiä sävyjä.
[quote="Matti Pulkkinen"]

Kiitos vinkistä, yritän "tarkistaa" jostain.Sen tiedän että käytössä ne eivät vaaleina ainakaan pysyneet.
Onko tässä se yamaton kuuluisa keulla symboli???
Rakkenus jälki on omasta mielestäni todella hyvän näköistä. Menikö muuten pitkääkin tämän rakentamisessa?

Solid Snake
Esko P. 3.3.2011 08:42 Vastaa lainauksella
Komean näköinen alus. Voisitko ottaa kuitenkin uudet kuvat malleistasi… Vähän vaikea arvioida, kun ei saa yksityiskohdista selvää.
[quote="Solid Snake"]

Kiitos, tämä syntyi talvella, työttömänä poikamiehenä kolmessa viikossa mutta ulkoilu jäi vähiin. Kullattu krysanteemi on nokalla. Sellainen on myös lentotukialus Akagissa mutta en ole varma oliko kaikissa japseissa.
[quote="Esko P."]

Kiitoksia. Parempia kuvia tulee kun hankin uuden kameran…tai opettelen käyttämään nykyistä.!
Malli on hienosti kasattu ja maalattu, kun karkki. Sotalaivaksi tosin liian puhdas ja kiiltävä, mutta perusasiat Harryllä hallussa.
[quote="Mika Haalahti"]

Kiitos. Olen tyylilleni uskollisena pysytellyt "telakan malli" suuntauksessa paattieni kanssa. Ruosteen ja muun kökön runtelemia paatteja olen vasta harjoitellut ja niitä kuvia ei täällä vielä nähdä. Ehkä joku päivä… :-)
vanttmi 4.3.2011 19:08 Vastaa lainauksella
Hieno malli ja hyvä kun löytyy YAMATO -faneja! Vinkiksi, joka varmaan monella tiedossakin, "lähes" referenssikuvia löytyy Yamatosta ainakin Japanin Kuren museosta. Seillähän on rakennettuna 1:10 skaalamalli Yamatosta.

Meneen vähän ohitse - antakaapa anteeksi. Oman Yamatoni olen kasanut tuossa aivan 60-luvun lopulla. Liekö ollut Tamiyan sarja jonnein 1:750 skaalaan - tallessa on. Tuolloin Yamatosta ja Musashista oli jo suuren "supermallitkin" olemassa - leikö nämä 1:350 skaalaiset. Yamato -leffa kuulluu tietenkin hyllyyn.
Yamato on "must" jos on päättänyt rakentaa 2.maailmansodan suuret taistelulaivat. Lisäksi se on ihan omanlaisensa ja aikaansa edellä olevan näköinen. Digitaalisesti värikuviksi muutettuja mustavalkokuvia pääsee katsomaan Yamato and Musashi internet photo archive kautta ja sieltä pääsee näkemään myös muita kuin japsien sotapaatteja väreissä. Aika tajuton olo tulee ja yöuni menee niitä kuvia katsellessa, vaikka siellä varoitetaankin että värit eivät ihan satavarmasti ole prikulleen oikeat.
Juke 8.5.2013 07:37 Vastaa lainauksella
vanttmi kirjoitti:
Tuolloin Yamatosta ja Musashista oli jo suuren "supermallitkin" olemassa - leikö nämä 1:350 skaalaiset. Yamato -leffa kuulluu tietenkin hyllyyn.
Sain juuri tuttavaltani entisöitäväksi tämän "supermallin". Malli on Nichimon tekemä joskus 70-80 lukujen taitteessa ja mittakaava on 1:200. Itse malli on kärsinyt lasten leikeissä, mutta eiköhän siitä kalua saada. Rakennusohjeetkin löytyivät netistä pienen googlettamisen jälkeen.

Mallissa on valmiit moottoripukit jne RC-kamoja varten. Myös tykkitornit on mahdollista rakentaa pyöriviksi ja tykkien korokulmien muutokset myös toimiviksi. Malliin oli käsittääkseni olemassa myös aftermarket krääsää, jolla mallista saatiin jo ihan kivan näköinen.

Suurin haaste on saada mallista pöly pois ilman että osat lähtevät mukana…