Pienoismallit.net

P-51 Mustang "Glamorous Glen III"

No niin. Ensimmäinen malli minkä laitoin tänne pienoismallit.netiin. Tein tämän noin vuosi sitten 13-vuotiaana.

Malli on Tamiyan ja todella hyvä. Kaikki osat meni hyvin paikalleen. Maalauskin onnistui ihan ok, mutta kun aloin lakkaamaan tätä (siis lakkasin tämän aivan hetki sitten, koska en tienny näistä lakoista mitään 13-vuotiaana =D) maalipintaan tuli jotain tummia kohtia. Toivottavasti joku osaa, selittää mistä tämä johtuu?

Kommentit

Mixa Aho 15.7.2007 10:36 Vastaa lainauksella
voi olla myös se, että maalikerros on epätasainen, ja lakka saa muovin kuultamaan metällivärin läpi. metallipinta on kyllä todella hankala siveltimellä toteutettavaksi.
Matti V 15.7.2007 11:46 Vastaa lainauksella
Tuossa käytin Revellin maalia ja lakka on Mastonin mattalakkaa.. Voi olla että maalikerros on epätasainen.
Mixa Aho 15.7.2007 15:23 Vastaa lainauksella
revellin metallisävyt eivät kyllä mitenkään loista ominaisuuksillaan, ainakaan mä en ole saanut siveltimellä niitä toimimaan, ovat jotenkin elastisen oloisia vaikka ohentaisikin, ruiskussa ovat hieman paremmin toimivia, mutta suosittelen silti humbrolia tai jotain.
Mastonin spraylakka on myös vähän niin ja näin. spray-maalissa on erittäin hankala kontrolloida maalin määrää, se kun on aina vakio, eli riski siihen että lakkaa tulee liikaa on erittäin suuri, josta seurauksena on todennäköisesti ns. appelsiinipinta.
siveltimellä kannattaa kokeilla kiiltävän lakan tilalle johnsonin lattiavahaa muovilattioille, mattalakkaa saa kun sekoittaa tähän tamiyan matta jauhetta(?) itse en ole tätä tosin testannut, kun ruiskun kanssa temppuilen ja käytän humbrolin matt cote lakkaa.
Matti V 15.7.2007 19:06 Vastaa lainauksella
Joo tuota revellin maalia sattu löytyä kaapista ja aattelin kokeilla sitä. Pääasiassa käytän kans humbrolin maalia. Joo se mastonin lakka on aika jännä.. Vaikka pullos lukee "mattalakka" se on kumminkin lähinnä puolikiiltävä..
Todella komea Mustangi, varsinkin kolmetoista vuotiaan tekemäksi. Omat samanikäisenä tekemäni mallit eivät kestäisi vertailua edes säkkipimeässä käsikopelolla!
Siistiä työtä olet tehnyt nuinkin nuorena kuin 13-ikäisenä ja nuo tummat kohdathan on aika sattuvasti juuri nuiden aseiden ja polttoainetäydennysluukkujen kohilla jotta voit vedota että net on"polttoainevalumia ja nuot toiset on pyssyjen savuvanoja" :0)…vaikkeivat ihan kohilleen menekkään

Hyvää kesää sinulle ja laita lisää kuvia malleistasi.
Matti V 17.7.2007 17:21 Vastaa lainauksella
Totta ne on aika siinä kohdilla ;D
Samoin hyvät kesät, ja pian tulee lisää ;)