Pienoismallit.net

Titanic

Diorama

Tama on kenraaliharjoitus, jota tuli harjoiteltua Revellin 1:1200 mallilla josta taala myos kuvat. Mallin valujalki oli suorastaan mahtava. Juurikaan mikaan osa ei vaatinut tyostoa, toisin kuin esim Minicraft 1:350, josta uudemmista versioista minulle ilmeisesti sattui se vanhemman tehtaan tuotos. Kokomalli maalattu siveltimella. Kaiteet otin isommalta sisareltaan ylimaaraiseki jaaneista ja muokkasin mittakaavaan sopivammiksi. Lennatinkaapelien kolmipidike oli tarkoitettu 1:350 Lusitaniaan, mutta kokonsa puolesta kavi tahan erittain hyvin. Kaapelointi ei ole aivan alkuperaista vastaava, jatin jonkinverran tekematta. Alustana toimii Prismasta ostettu 2e kukkaiheinen metallinen taulu ja merena/jaana akryylimassaa. Meresta jai "vahingossa" todella sinista, mutta mielestani kuvastaa hyvin paikalla vallinneita olosuhteita ja vedenlampotilaa. Valaistuksessa kaytetty muistaakseni kahdeksaa 1,2w polttimoa. Lisataan tahankin, etta aluksen kaltevuuskulma on enemmankin elokuvamainen kuin totuudenmukainen. Joskus kun aikaa riittaisi olisi kiva tehda 1:350:sta samanlainen ja tuossa mittakaavassa onnistuisi tarkemmin. Pahoittelen pienta polya ja kuvanlaatua, joka alkuperaisesta 12mp pienennyksen yhteydessa meni lahes kelvottomaksi.

Kommentit

Täytyy sanoo että hieno on! siellä se sukellusvene Titanic polskuttaa. Vaikka en taas aiheesta mitään tiedä ni yks asia jäi häiritsemään: Toi tosta mastosta lähtevä vaijeri eteen tonne mereen? Eikös tuo vehje katkennu ja makaa tälläkin hetkellä parissa osassa?
Titanic ei viela tuossa vaiheessa ole katkennut. Katkeaminenhan tapahtui 3. ja 4. savupiipun valista. Todennakoisesti paljon lievemmassa kulmassa ehka noin 11 astetta ja alhaalta ylospain, eika niinkuin 1997 nahdyssa elokuvassa.
Nätti on. Tein itsekin valaistun Titanicin. Mielessä kävi silloin samanlainen uppoamisdiorama, mutta päädyin kuitenkin koko mallin tekemiseen. Mietin silloin, että jos veden tekisi jostain hartsista tms, niin vielä pinnan altakin voisi loistaa hytin ikkunoista valoa hetkeä ennen blackouttia… =)

Ihmisiä huutaisi vielä, jotain rautalangasta taiteiltuja pikku-ukkoja juoksemaan, tai pelastusveneisiin.
Jaakko Luoma kirjoitti:
Titanic ei viela tuossa vaiheessa ole katkennut. Katkeaminenhan tapahtui 3. ja 4. savupiipun valista.
No jotain tommosta mä ton kommenttini jälkeen aloin pohtimaankin. :) Hyvä että tekijä itse tietää mitä on tehnyt. :) Mut nätti kyllä on ja ideana aivan loistava. :)
maikhell 14.3.2011 05:34 Vastaa lainauksella
Hieno on! Itsekkin olen aina ollut kiinnostunut kyseisen laivan tarinasta. Luinpa juuri yhden dokumentaalisen kirjankin Titanicista (sisältäen jopa matkustajaluettelon).

Tuon olisi kyllä kruunannut joku pelastusvene tuonne taustalle, mutta kerta laivassakaan ei ole ihmisiä, niin olisiko siellä pelastusveneessäkään pitänyt olla?
Upea dioraama. Voi vain kuvitella kauhun hetkiä, mitä tässä tilanteessa ihmisillä oli.

Sata vuotta täynnä tästä dragediasta. Miten olisi josko saataisiin nämä sinun mallisi Kuopioon marraskuussa. Kts. linkki:
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2012/maalla-merella-ja-ilmassa-3/