Pienoismallit.net

Lockheed L-10A Electra

Valmis :)

Kaikenmaailman pikkujuttuihin menee aina tolkuttomasti aikaa, ja lopulta alkaa tuntua siltä että jos yhtään enempää yrittää niin tekee vain lisää virheitä. Selvästi siis aika viheltää peli poikki ja julistaa malli valmiiksi. Virheineen päivineen.

Malli esittää siis Canadian Airwaysin Electraa CF-AZY siinä asussa jossa se oli syksyllä 1936. Kone lensi päivittäistä reittiä Vancouver-Seattle-Vancouver, kunnes vuonna 1937 pitkällisen poliittisen kiistelyn jälkeen reittioikeudet ja sillä käytetty kalusto - Electrat mukaanlukien - siirrettiin valtio-omisteiselle TCA:lle.

Teen vielä mallille dioraama-alustan ja postaan lisäkuvia siitä myöhemmin.

Kiitos kaikille kommenteista, kärsivällisyydestä ja kannustuksesta.

Petri

Edit 04.10.2013: Sain alustan valmiiksi, joten korvasin pari vanhempaa kuvaa uusilla.

Kommentit

Järkyttävän upea! Hieno kone ja loistava blogi. Se on niin sanottu yläfemma tästä :)
Kuten sanoi kuin aito lentokone,maagisen pirun upea malli: cinq etoiles et les palmes avec croix du TOE.Mikäs seuraavaksi työpöydälle, magic petri ola.Niin mitkâ virheet, yhden niitin vajauus tai mittaväli ,oikea niitin muoto.Hoppooohoppooo itse laskin kaikki niitit ja mittasin niiden välit moneen,moneen kertaaan ja erikois mikroskoopila muotokin ok; Ei tuosta malli parane.
Annoin vain viisi (5) tähteä, koska tämä on aivan törkeen ihanaa silmäkarkkia.
On se vaan upea! Ja vielä toi mittakaava.
Tosi upea.

En ehdi lukemaan ja katsomaan kaikkia blogivaiheita, mutta muutamalla näytteellä näyttäisi olevan tosi mestariteosprojekti kaikkine vaiheineen SH-mallista. Jopa pidempi projekti kuin minun projektit yleensä;)

Erityisesti miellyttää/kiinnostaa tuo foliointiprojekti. Olisi hienoa, jos tekisit siitä jonkin yhteenvedon mallailutekniikkaosastolle. Saisimme siitä oivallista oppia.
AJ 21.4.2013 00:35 Vastaa lainauksella
Moi Petri,
Helppoa kompata yllä olevia kehuja. Tuo metallipinta on aivan törkeän hieno! Upeaa työtä! Lainaan Eerikiä "cinq etoiles et les palmes avec croix du TOE". Enuff said. Parhain terveisin, AJ
Tuosta ei kyllä enää metallipinta parane ja muutenkin kone on aivan loistava. Tuolla vielä alusta alle niin silmä tykkäisi vielä enemmän.
PhantomII 21.4.2013 12:01 Vastaa lainauksella
Hieno malli ja jo tuosta lähikuvasta pystyy arvioimaan työn laatua! Pienet yksityiskohdat osuvat silmään: jarru- ja pakoputket, antennit ja scuupit, hienoa työtä. Foilaamisesta puhumattakaan.
Petri Ola 21.4.2013 17:44 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kehuista, ja kunniamerkkiehdotuksista. Anoin ja myönsin itselleni foliotähden muovisilla tammenlehvillä.

Kyllä siihen malliin niitä virheitä jäi, niinkuin kaikkiin vissiin tuppaa jäämään. Uskokaa vaan.

Ajatus foilausartikkelsita on kiinnostava. Tosin pmnetissä on jo asiasta ainakin yksi hyvä juttu Ossi Hiekkasen kirjoittamana. Lisäksi automallareillehan folion kanssa piehtarointi on ihan jokapäiväistä hommaa :) Ainakin tässä itse oppi yhtä ja toista, ja ensi kerran tietää mitä kannattaa alusta lähtien tehdä toisin.

Alusta on tosiaan mallille tulossa, ja siihen pieni dioraama. Samalla pääsee uudelleen kokeilemaan 1/72-skaalan figujen maalausta, joka on tosi tosi vaikeaa.
Laitan kuvia kunhan jotain valmistuu.

Vielä kerran, kiitoksia kommenteista ja kehuista.
On se upea! Melkoisen työn olet tässä tehnyt. Detaljointi on huippua ja noin hyvää metallipintaa ei varmaa saa oikein millään muulla tavalla.

Mitä tavaraa käytit tuohon foilaukseen?
Petri Ola 21.4.2013 20:48 Vastaa lainauksella
Kiitti Kalle :)

Käytin foilaukseen sekä Bare Metal Foilin matta-alumiinia, että tavallista keittiö-foliota jonka liimasin Micro Scalen Metal Foil Adhesivella. Kävin koko koneen läpi paneli kerrallaan.

Jos foilin jättää sellaisenaan mallin pintaan on se mielestäni liian monotoninen ja steriili. Sävyeroja tein hiomalla paneleja Micro Meshin eri karkeusasteilla. Niititykseen käytin Petr Dousekin "Rosie the Riveteriä". En ole mikään fanaatikko niittien suhteen, mutta kirkkaassa alumiinipinnassa niiden aiheuttama efekti on niin selvä että jotenkin niitä mielestäni kannattaa yrittää simuloida.

Kannattaa kokeilla ja hakea se tyyli joka itselle parhaiten sopii. On totta että foilaus vie aikaa. Etuna on se että pinta on tosi kestävä, ja sitä voi alkaa tehdä jo rakentamisen aikana. Itse en pystyisi foilaamaan koko konetta kerralla alusta loppuun. Muun rakentamisen välissä se taas tuntuu hauskalta.

Petri
Täydet pisteet. Upea malli… Olen aika innolla seuraillut rakentelua. Ei voi sanoa muuta kuin että äärimmäisen kaunis.
Huikea malli, ei voi kuin ihmetellä ja ihailla! Taso on kyllä huimaavalla korkeudella tässä mallissa. Rakennusblogi oli erittäin kiinnostava.
wade 22.4.2013 10:30 Vastaa lainauksella
Siis jos tästä Special Hobbyn sarjasta on vähääkään omia kokemuksia, niin valmis malli on kerrassaan mykistävä. Ei siinä mitään jos jostakin tamiyalaisesta tekee samanlaista, helppoa ei ole sekään mutta kun kerrointa lisätään rakennussarjalla jonka paras ominaisuus on lähinnä se että se on injektiomuovia niin hattu päästä ja syvä kumarrus!

Olen yrittänyt kuikuilla tästä blogista vinkkejä omiin projekteihin mutta vähän se on vaikeaa kun taitoja jää uupumaan, inspiraation lähteenä sen sijaan toimii loistavasti. Ja foilausta kokeilen vielä ihan varmasti, kunhan työpöydälle tulee sen verran tilaa että uskaltaa aloittaa uutta ikuisuusprojektia :)

Kiitos hienosta blogista, onnittelut hienosta mallista!
Hienoa työtä loppuun asti! Tästä voi moni mallari ottaa oppia, siviilikonekin voi olla kaunis ;-P
Petri Ola 23.4.2013 22:23 Vastaa lainauksella
Kiitti kehuista, ja mielenkiinnosta :)

Siviilikoneet on - ainakin ilmailun kehityksen kannalta - vähintään yhtä mielenkiintoisia kuin sotakoneet. Lisäksi ne on vaan niin nättejä.
Viikon malli- titteli meni aivan oikeaan osoitteeseen.
------
Petri Ola 5.10.2013 13:19 Vastaa lainauksella
Kiitti Kai-Petri,

vakaa aikomus on Nordiciin tulla. Kuopioonkin piti, mutta työmatka (tässä tapauksessa vaimon) sotki suunnitelmat.
_______