Pienoismallit.net

Lockheed L-10A Electra

Laskutelineiden sovittelua

Laskutelineiden kiinnitystä varten olin etukäteen tehnyt kiinnityspisteet siipiin, mutta varret olivat mielestäni liian pitkät - ja reilusti. Niitä piti siis lyhentää ja samalla varmistaa että malli seisoo vaaterissa ja oikeassa asennossa. Tämä kannatti tehdä ennen varsinaista detaljointia.

Telinevarsiin piti detaljit lisätä itse. Aloitin tekemällä kiinnityskohdat pieneille tukivarsille: yksi taakse ja kaksi sivuille. Käyttämällä Punch & Die settiä lisäsin vielä pultinkannat, jota kokonaisuuteen tulisi lisää eloa.

Tämän jälkeen lisäsin valokuvia referenssinä käyttäen erilaisia paksunnoksia, ja jarruletkut taivutetusta teräslangasta.

Sarjan mukana tulleet lokasuojat olivat mielestäni kelvottomat: aivan liian paksut ja lisäksi huonosti valetut. Tein uudet vetämällä lämmitettyä muovilevyä muotin päälle ja trimmaamalla. Vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta lopputuols on vaivan arvoinen.

Kommentit

ziisus mikä homma hyvää jälkeä..
Mukava nähdä, että tämäkin taas edistyy! Jälleen kerran vakuuttavaa työn jälkeä. Tästä tulee mahtavan yksityiskohtainen malli. Ei varmaan kädet kovin pahasti vapise noita tehdessä? =)
Petri Ola 26.8.2011 19:33 Vastaa lainauksella
Kiitti kommenteista !

Alkaa hiljalleen olla sellainen olo että ehkä tämäkin joskus valmistuu: vielä kone laskutelineille, moottorit, loppu foliointi, dekalointi/tunnusten maalaus ja pikku sälät. Tosin mikään ei koskaan mene kuten etukäteen luulisi :)

Petri
Voi kun on hienoa käsityötä kertakaikkiaan.

Myös Amelia Earhart varmaankin seuraa tätä blogia tarkasti sieltä oman "pilvensä reunalta" ;-)
Petri Ola 27.8.2011 14:05 Vastaa lainauksella
Raimo Leino kirjoitti:
Myös Amelia Earhart varmaankin seuraa tätä blogia tarkasti sieltä oman "pilvensä reunalta" ;-)
Amelia Earhart : toivottomien projektien ja tarkan suunnistamisen suojeluspyhimys :)

Kiitti kehuista,

Petri