Pienoismallit.net

Lockheed L-10A Electra

Pienin askelein eteenpäin

Ennen lomille lähtöa pieni päivitys. Ikkunat ovat valmiit - reunat on foilattu, ja viimeistelty kevyesti hiomalla. Alumiinifolio on yllättävän kestävää materiaalia :)
Tarkoitus on saadaa saumat mahdollsimman huomaamattomiksi. Tein myös ikkunoiden loppukiillotuksen ja putsasin pölyt. Vielä puuttuu pieniä detaljeja ohjaamon raameista, sekä niittien lisääminen. Nämä saavat odottaa kunnes rungon foilaus on pitemmällä.

Siirtokuvien kanssa oli tulla ongelmia. Koneesta tulee siis Canadian Airwaysin CF-AZY, ja hankin tätä varten Whiskey-Jack Decalsin Electra arkin ja olin siihen hetken hyvin tyytyväinen. Valokuvia ja arkkia tutkiessa totesin kuitenkin että jokin mättää: nokkaan tulee lentoyhtiön logo, lentävä kanadanhanhi, jossa ympärillä teksti "Canadian Airwyas". Arkilla molemmat hanhet sojottavat samaan suuntaan, ja näin ollen oikeanpuoleinen lentäisi koneessa ahteri etummaisena. Tätä oli vaikea uskoa. Etsimällä löysinkin kuvan josta kävi ilmi että molemmilla tipuilla oli oikeasti nokka etummaisena.

Apuun tuli Mika Jernfors (Mr. Arctic Decals). Mika piirsi ja prinntasi uudet logot sekä samalla korjasi muitakin virheitä Viski-Jaskan arkilta. Kiitos!

Näitä korjattuja logoja on muuten Mikalla vielä jäljellä :)

Laskutelineiden rakentamine on aloitettu. Sarjan mukana tullet ovat aika heikot, ja paljoa niistä ei voinut käyttää. Korvasin osia teräslangalla vahvistetulla muoviputkella. Päämuodot ovat nyt tehtynä, ja detaljien lisäys on seuraavana.

Kommentit

Kyllä tätä kelpaa seurailla edelleen. On tulossa epäilemättä yksi parhaista lentskarimalleista, jota olen koskaan nähnyt. Sääli, että sisätilat jäävät näissä aina vähän piiloon, vaikka ovetkin olisivat auki…
Tosi hyvältä näyttää tuo foilaus, upea kone tulossa. Ahteri edellä lentävä hanhi olisi näin hienossa koneessa ollut ehkä harmittavan silmiinpistävää… Hyvä huomata tässä vaiheessa tuommoiset.
Petri Ola 29.6.2011 18:38 Vastaa lainauksella
Kiitti Samu ja Pasi,

totta että sisätilat jäävät osin piiloon. Aika paljon on nähtävissä jos oikeasta kulmasta katsoo, mutta ei kaikkea. Se ei harmita, koska mulle se suurin riemun aihe on rakentaminen. Kun malli on valmis muuttuu se jo heti paljon tylsemmäksi. Kerää pirulainen vaan pölyä vitriinissä. Nuorin poika yhtenä päivänä kiltisti kyseli jos me joskus voitas leikkä mun lentsikoilla. En keksinyt yhtään hyvää syytä miksei :)

Joo, onneksi huomasin ajoissa sen hanhen. Mietin hetken jos olisin vaihtanut yhtiötä, tai vaikka tehnyt US Navyn koneen (laivaston johdon VIP-kone), mutta Canadian Airwaysin historia on vaan niin jännä että pakko oli se näihin väreihin saadaa: puska- ja napalennoista pieneksi aikaa Kandan johtavaksi lentoyhtiöksi. Tälle olisi kiva tehdä kaveriksi joskus vaikka arktisilla lennoilla käytetty Fokker Universal.

Petri