Pienoismallit.net

Lockheed L-10A Electra

Korkeus- ja sivuvakaajat

Halusin esittää korkeuperäsimet poikkeutettuina, kuten ne valokuvista päätelleen usein maassa ollessa olivat. Samalla tiedossa oli ohennustalkoot, sillä kaikki ohjainpinnat olivat aivan liian paksuja. Sarjassa sivuperäsinten rakennetta on myös yksinkertaistettu aika paljon: oikeasti korkeusvakaaja kulkee sivuperäsinten läpi siten että väliin jää reiluhko, kääntymisen mahdollistava aukko. Tämäkin tulee samalla korjattua.

Kommentit

Sinulla on hyvä draivi päällä. Ja upeata jälkeä tulee. Rakensin aikoinaan tämän mallin Earhartin koneeksi ja osaan siksi arvostaa tekemisiäsi. Muistan että viilaa, hiekkapaperia ja kittiä tarvittiin.

Jospa saisi vielä tilaisuuden tehdä uusi malli. Tästä blogistasi saa hyvää inspiraatiota ja vinkkejä. Tuo rungon korotus ja pyrstön teko ovat erityisesti hienoa tekoa.

Electra on yksi kauneimmista koneista koskaan.
Kiitti Tero,

Electra on upea kone, ja mielenkiintoisia maalauskaavioita riittää. Suomen kävijöitäkin taisi olla pari, LOT:in Electrat ennen sotia ja yksi British Airwaysin kone. Sotilaspuoleltakin löytyy, vaikka USA:n laivaston väreihin.
Jos vain sarja olisi hieman parempi … :)

Petri