Pienoismallit.net

Lockheed L-10A Electra

Runko ja matkustamo

Projekti on ollut työn alla jo pitkään, ja siirtyminen nykytilaan tapahtuu pikakelauksella. Aloitetaan rungosta.

Sarjan runko on kuviin vertaamalla selvästi liian kapea perästä, ja päätin korjata tämän korottamalla kattoa. Samalla avasin matkustamon oven ja suurensin ikkuna-aukot. Ikkunat tein CD-kotelon kirkkaasta muovista, jotka liimasin pikaliimalla aukkoihin. Tämän jälkeen hionta, kittaus ja kiillotus Micromeshillä. Päätin myös avata rungon etuosassa olevan rahtiluukun, joten sisään piti rakentaa uskottava määrä detaljeja.

Matkustamon sisustuksen rakensin scratchinä. Sarjan mittaritaulu tosin kelpasi lähes sellaisenaan kunhan lisäsi joitain detaljeja. Värityksen suhteen mitään varmaa tietoa ei mulla ole: Koneet sai tilata valmistajalta mieleisissään varusteissa. Löysin kuitenkin tietoja Uuteen-Seelantiin samoihin aikoihin toimitetuista koneista, ja valitsin niitä vastaavat värit.

Kommentit

-----
Petri Ola 28.2.2011 18:05 Vastaa lainauksella
Kiitos Kai-Kaima :)

Lodestar on mullakin hankittuna. Kone kiehtoo kovasti, sukulaisuus Electraan on niin selvä. Olisi kiva nähdä kuvia projektisi etenemisestä.
wade 28.2.2011 20:02 Vastaa lainauksella
Auts, turasin ja tuskailin itse jo pelkästään laatikosta löytyvien muovinpalasten kanssa ja täällä rakennetaan täyttä sisustusta Special Hobbyn muka rakennussarjana myytävään Electraan. Olen sanaton. Tai siis erinomaisen hienolta näyttää jo tässä vaiheessa!
Petri Ola 28.2.2011 20:49 Vastaa lainauksella
Kiitti Wade. Projekti etenee kivalla vauhdilla, kun otin varaslähdön ja toista vuotta sitten :)
Päivitän blogin hiljalleen nykytilanteeseen. Toiveissa on että malli olisi valmis ryhmärakentelun loppuun mennessä.
Nyt on huolen aiheena moottorit: sarjan mukana tulevat on oudot, ja etsin sopivia 1/72-skaalan P&W Wasp Junioreita. Mulla on hankittuna Aeroclubin myllyt, mutta eivät nekään kovin hyviltä näytä.

Petri
ohhoh, nyt täytyy sanoa, että näyttää alku hyvältä! taitaa mennä tämä blogi seuraukseen…
Kiitti Samu,

työmaata - ja hauskanpitoa - tämän kanssa kyllä vielä riittää. Paljon.

Petri