Pienoismallit.net

Renault Alpine A110 Monte Carlo Rally 1971

Tällainen Alpine. Tehty Ove Andersonin '71 Montessa kuskaamaksi autoksi. Tuona vuonna Alpinella otettiin rallissa kolmoisvoitto Porsche- miehien nenän edestä!

Malli on Tamiyan laadukas sarja, jonka sotin Modellissimosta, Riccionesta. Siellä ei ikävä kyllä ollut jenkkejä… Rakentamisen aloitin korista. Se vaati vähän kittiä, mutta Green Putyllä selvittiin tuosta ja pohjamaali kun ei paljastanut uusia virheitä, pääsin jo antamaan korin kuivaa varsinaista maalia varten.

Moottori on aika simppeli, paranneltu pikkusen, esim venakopan tulpanreijät porasin auki, samoin kun imuputket tuosta. Virranjakajan jouduin väsäämään uuden, senkin kaksi kertaa, eka versio oli vähän turhan kookas… Vähän säistämistä koneeseen, se olisi voinut paremminkin onnistua, mutta ihan kohtuulinen se kuitenkin on.

Sisusta on aika simppeli, ei siellä ole kuin lisätyt turvavyöt. Ne on Scale Dreamsin kamaa, jotka maalasin punaisella. Sabelt tekstit paperia. Ratin reijät porattu.

Alusta on aika simppeli, sarjan osista ja kyllä siitä ihan jees tuli, vähän ruostechippauksia. Ne onnistui mielestäni melko hyvin.

Kori ruiskulla, Humbrollin Met 52 maalilla. Siitä tuli kohtalainen, paitsi että maali karkasi noista kohoumista. Decalit melko hyvin, ja kyllähän siinä loppukasauksessa oli taas vaikka mitä ongelmaa. Nyt ei vaan jaksa selittää, kysykää jos kysyttävää on, ja kommentit tervetulleita, seuraavasta tehdään parempi!

Loput kuvat täällä selityksien kera, tähän kun ei kaikki mahtunut. http://fcma.fi/FCMABBS/viewtopic.php?f=4&t=9091

Kommentit

paavo p. 5.2.2011 17:50 Vastaa lainauksella
Upea tuotoshan se on ja vielä kaikkien mallailusääntöjen mukaan tehty ;-)
Hyvin tehty ja maalauskin onnistunut. Olisiko voinut alustaa ja kenties muutakin himpun liata. Ei nämä rallivehkeet olleet puhtaita kun huollossa.
Toi likaaminen… mun mielestä vähän kaks piippunen juttu. Ensinnäkin ne on hienosti tehtyjä joskus ja ihan asiaan kuuluvia, mutta muutama juttu omasta mielestäni.
Eikö siinä likasessa autossa tai mikähyvänsä ajolaite, pitäisi olla ihmishahmot mukana jos luodaan aitoa tilannetta ?? Harvoin laite on likainen ja tyhjä, siis ilman kuljettajaa… Toinen seikka on mielestäni se että sillä saa liian helposti peitettyä epäonnostumiset, kun laittaa esim. maalivaluman päällee kakkoota niin sitä ei huomaa että maalaus on epäonnistunut.
Yleensä varsinkin kilpa-autot ovat puhtaita, kun siellä ei istu ketään sisällä. Oma-autonikin on tallissa puhdas eikä pas..nen. Montako autoa olet nähnyt näyttelyssä tai museossa likasena ??? Eli jos haetaan hyvää tuloksekasta työtä on se mielestäni oltava puhdas ja kuin pakasta vedetty, silloin se on parhaimmillaan omasta mielestäni ja kuten yllä oleva autokin on.
Toivottavasti auton rakentaja ei suutu kommentistani, tämä nyt vain osu tähän malliin ;-)
Hieno malli toivottavasti teet lisää aitoja kilpa-autoja ??? Minullakin on niitä jo muutama sekä tehtyjä että die-casteja.
Pidetään vaan herneet ja nenä erillään. Ensinnäkin kiitoksia kommenteista ja arvioista, kiitosmyös sinulle yhden tähden antaneelle, mielellään kuulisin perustelut tuosta. (Vaikka tiedän ettei niitä tule)

Jep, ei niitä viitsi liata, kun ei oikein pysy tuo homma hallussa ja puhtaat on muutenkin hienompia! Lisää kilpamalleja tulee kyllä, yks Lancia Stratos on työn alle ja kohta aika pitkälläkin, ja sitten varttimailereita on työn alla vaikka kuinka, ja pari Nascaria. Ja ei mitään uusia Nascareja, vaan '72 Torino sekä Black Widow.

Rallimalleja rakennetaan aina kun sellainen kohdalle sattuu ja kohtuulisella hinnalla vielä.
Hieno on! Itse en pidä siitä et aina pitäisi liata ralliautot ja sitä en varsinkaan ymmärrä kun moni antaa siitä miinusta, koska ei se ole oikein.
Niinpä, puhtaita nämä ovat kisaan lähdettäessä. Tarvitseeko sen aina olla kisan jälkeen oleva auto? Näin on parempi että ovat siistejä, mun mielestä. Ja mitä miinuksiin tulee, niin ei siinäkään mitään järkeä ole, koska nämähän ovat joskus puhtaita, joskus likaisia. Jos malli esittää puhdasta, pitääkö sitten antaa miinusta siitä, että olisi "pitänyt" liata?